Review: IRÉN Skin Clear Up Kit serums

IRÉN Skin is een Japans skincare-merk wat sinds enkele maanden ook steeds vaker opduikt in Nederlandse webshops. Afgelopen tijd heb ik de drie serums uit de IRÉN Skin Clear Up Kit uitgeprobeerd en in dit artikel lees je alles over het merk en mijn ervaringen! Kijk je mee?

Iren Skin serums Clear Up kit

Het zou kunnen dat je nog nooit van IRÉN Skin gehoord hebt, ik kende het merk in ieder geval ook niet tot een paar maanden geleden. Het is een Japans skincare-merk wat ‘clean beauty’ tot een hoger niveau brengt. Voor de ontwikkeling van de producten, nu nog voornamelijk serums, zijn meer dan 10.000 ingrediënten geanalyseerd en getest. De meest veilige en werkzame stoffen hebben het gehaald tot in de serums, meer dan 2000 ingrediënten zijn op de ‘zwarte lijst’ gekomen en worden niet gebruikt. Zo worden in ieder geval geen sulfaten (SLES / SLS), parabenen, triclosan, ftalaten, formaldehyde, uitdrogende alcohols en parfums in de producten verwerkt.

Omdat iedere huid anders is, ontwikkelt IRÉN Skin serums met een specifieke werking. Je kunt daardoor goed kiezen wat jouw huid nodig heeft én tot wel drie serums combineren. Er zijn momenteel zeven serums die ieder een superfruit bevatten. Het merk heeft transparantie hoog in het vaandel staan, dus op iedere verpakking kun je precies vinden welke ingrediënten zijn gebruikt en waar het serum voor bedoeld is.

Verpakkingen Clear Up Kit serums

Ik kan me voorstellen dat je het lastig vind om te bepalen waar je huid het meest bij gebaat is. Om je daarbij te helpen heeft IRÉN Skin op haar website de Quick Skin Test. Door middel van het beantwoorden van een aantal vragen over je huid (in het Engels) krijg je een aanbeveling voor serums die het beste bij je passen.

Daarnaast zijn er drie zogenaamde ‘Discovery kits’, waarin steeds drie serums zitten met een wat kleinere hoeveelheid (5 ml) om te kijken of ze voor jouw huid werken. Je kunt kiezen uit:

  • Glow Up kit (anti-aging)
  • Dew Up kit (hydrating)
  • Clear Up kit (anti-blemish)

Omdat ik veel last heb van onzuiverheden op en rond mijn neus, heb ik de serums uit de Clear Up Discovery Kit ontvangen. In dit artikel zie je op de foto’s de full sizes met 15 ml. De kleinere formaten zitten in een flesje met een pipetje om het serum te doseren. De full size verpakkingen hebben een andere dop, daar kom ik later in dit artikel op terug!

Irén Skin drie serums J-beauty

IRÉN Skin Clear Up Kit serums

In deze IRÉN Skin Clear Up kit zitten de volgende drie serums:

  • Keep Calm – Soothing serum
  • Glow-Getter – Renewal Serum
  • Clearer Days – Anti-Blemish Serum

Hieronder zal ik de werking van deze serums individueel even kort bespreken.

Keep Calm serum

Het Keep Calm serum (in het mintgroene flesje) zorgt ervoor dat je huid gekalmeerd wordt. Je huid wordt gehydrateerd en roodheid wordt verminderd. Tegelijkertijd wordt de natuurlijke vochtbarriere van je huid hersteld.

Iren Skin Keep Calm Soothing Serum

Het Keep Calm serum is onder andere geschikt voor mensen met rosacea en eczeem. Het bevat onder andere avocado extract: een krachtige moisturizer.

Glow-Getter serum

Het oranje flesje bevat het Glow-Getter serum. Deze werkt tegen mee-eters en puistjes doordat het de celvernieuwing van je huid stimuleert. Je huid ziet er weer stralend uit doordat poriën en fijne lijntjes minder zichtbaar worden.

Iren Skin Glow-Getter Renewel Serum

Dit serum bevat pompoenzaad extract en 5% glycolzuur.

Clearer Days serum

Het Clearer Days serum gaat de strijd aan met een onzuivere huid: Het drie-fasen serum behandelt, kalmeert en beschermd je huid tegen toekomstige puistjes. Geschikt voor een (gevoelige) huid met acné, roodheid of hydratatiebehoefte.

Iren Skin Clearer Days Anti-Blemish Serum

Het Clearer Days serum bevat Mangosteen extract, ook wel mangistan genoemd, en 8% niacinamide.

De IREN Skin serums in gebruik

Afgaande op de beschrijvingen moeten deze serums wel helpen om mijn momenteel wat slechtere huid te verbeteren. Je kunt deze drie serums tegelijkertijd gebruiken. Juist de combinatie maakt ze nog effectiever. Door IRÉN Skin wordt aangeraden om van elk serum een druppeltje op je hand te doen en ze dan tegelijk op je huid aan te brengen.

Ik draai dan ook eerst alle flesjes open, want dat gaat lastig als je al wat druppels op je hand hebt zitten. Het zijn geen pipetflesjes, of in ieder geval niet het soort wat je bovenaan inknijpt waardoor er een druppeltje uit komt. Deze doppen draai je open, waardoor er een ‘drukknop’ naar boven komt. Op die knop druk je vervolgens zodat het serum eruit komt. Hieronder zie je het groene flesje dicht, het oranje flesje opengedraaid en bij het blauw/paarse flesje het serum.

Openen van de Iren Skin serums

Ik moet zeggen dat ik niet zo weg ben van deze doppen. Bij de ene gaat het indrukken heel gemakkelijk en de andere wat stroever. Dat resulteert erin dat ik van het ene serum te veel heb en van het andere dan weer veel minder. Het is lastig om gewoon één druppel eruit te krijgen, om te doseren.

Wel ziet het er netjes uit, overigens net als de glazen flesjes die vrolijk en herkenbaar zijn door de kleuren. Doordat er geen overbodige informatie op de flesjes staat, blijven ze een ‘clean’ uitstraling hebben vind ik.

Serums Keep Calm, Glow-Getter, Clearer Days

Ik gebruik de serums (in combinatie) nu zo’n maand en ik zie al wel verbeteringen in mijn huid. Ik krijg wat minder snel puistjes bij en de roodheid is ook wat minder. De serums blijf ik gebruiken in de hoop dat de resultaten nog beter zullen worden natuurlijk! Tot nu toe ben ik in ieder geval erg positief en kan ik de serums zeker aanraden.

Meer informatie

De IRÉN Skin serums zijn verkrijgbaar bij Little Wonderland. Ze verkopen de zeven superfruit serums los, maar ook kun je er de drie Discovery Kits vinden. Je bekijkt het hele IRÉN Skin assortiment via de link. De losse serums koop je voor € 32,99 per stuk. Ik kan me voorstellen dat je dat aan de hoge kant vindt, als je nog niet zeker weet of ze wel iets gaan doen voor je huid. Dan zijn de discovery kits wellicht een betere optie: een set met drie kleinere serums kost € 28,99.

IRÉN Skin producten zijn vegan, cruelty-free en bevatten geen sulfaten, parabenen, triclosan, ftalaten, formaldehyde, uitdrogende alcohols en parfums.

Had jij wel eens van IRÉN Skin gehoord? Ga je het merk eens proberen?

Heeft dit artikel je geholpen?

De gemiddelde score is 0, gebaseerd op 0 stem(men).

Nog geen stemmen uitgebracht, wees de eerste!

Omdat je dit een nuttig artikel vond:

Volg theNextG1rl op social media voor meer!

Het spijt me dat dit artikel je niet heeft geholpen.

Welke informatie mis je?

Laat het me weten zodat ik mijn artikel kan verbeteren!

Dit artikel bevat ter review ontvangen producten, de foto’s, tekst en mening zijn van mezelf.
Lees de disclaimer voor meer informatie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Begin typing your search term above and press enter to search. Press ESC to cancel.

Back To Top