Review: Jolly ontharingscrème van Kruidvat

Ontharen zonder gedoe, dat is de slogan waarmee Jolly Nederland probeert te overtuigen. Of de producten die belofte ook waarmaken? Ik kocht de Jolly ontharingscrème voor het lichaam en probeerde hem uit. In dit artikel lees je alles over mijn ervaringen, dus kijk snel verder!

Jolly ontharingscrème voor het lichaam te koop bij Kruidvat

Een aantal maanden geleden zag ik op televisie voor het eerst de reclame voor Jolly. Diverse producten om je lichaam en gezicht te ontharen met een vrolijke uitstraling. Het merk lijkt een no-nonsense vibe te hebben waardoor je het motto ‘Ontharen zonder gedoe’ sneller geneigd bent te geloven. Daarom leek het me leuk om een product uit te proberen.

Het assortiment bevat waxstrips (voor lichaam, gezicht of bikinilijn), een scheermesje (en navulmesjes), scheergel en ontharingscrème (voor zowel lichaam of gezicht). Een jaar geleden testte ik al ontharingscrème van Kruidvat zelf. Opzich een prima crème, maar niet overtuigend genoeg om mijn scheermesje of Philips Lumea Prestige te laten liggen. Ik was benieuwd naar de Jolly variant, dus koos ik de ontharingscrème voor het lichaam om uit te proberen.

Jolly ontharingscrème voor het lichaam

De Jolly ontharingscrème in een paar punten:

  • Ontharen in 3 tot 7 minuten.
  • Heeft de geur van galiameloen.
  • Gladde huid.
  • Langdurig resultaat.

Dat klinkt in ieder geval al goed. Op het doosje vind je informatie over de crème zoals de beschrijving en ingrediënten in meerdere talen.

In het doosje zelf zit de crème, een spatel en ook nog een beschrijving met daarin meer informatie over de stappen die je neemt om te ontharen met deze crème. Zoals ook op het doosje is dat geschreven met een humoristische inslag.

Inhoud ontharingscreme voor het lichaam te koop bij Kruidvat

De spatel lijkt een soort ergonomische vorm te hebben en ik kan alvast verklappen dat hij zijn werk goed doet. Hij is niet te breed, stevig genoeg en gemakkelijk vast te houden. De tube is van het stevige soort die niet gemakkelijk weer terug in zijn oude vorm schiet, maar je blijvend kunt indrukken. Handig om ook het laatste restje ontharingscrème eruit te krijgen. Hij heeft netjes een seal als je hem koopt.

Tube creme voor ontharen
Meer lezen over diverse ontharingsmethodes en crèmes van andere merken? Volg dan de link!

De Jolly ontharingscrème in gebruik

Als je niet zeker weet hoe je huid reageert op ontharingscrème, probeer hem dan eerst op een klein stukje van de huid!

De ontharingscrème breng je aan op een schone, droge huid. Als je wondjes hebt kun je hem op die plekken beter niet aanbrengen. Ik bracht met de spatel een ruime hoeveelheid aan op mijn benen. De haartjes moeten lang genoeg zijn, dus je kunt de crème niet gebruiken om stoppeltjes te verwijderen. Een ontharingscrème werkt met bepaalde chemische stoffen die de keratine (eiwittenstructuur) in je haren afbreekt. Hierdoor verzwakken de haartjes zodat je ze na een aantal minuten kunt wegvegen.

De Jolly crème kun je na het aanbrengen 3 tot maximaal 7 minuten laten zitten. Een stopwatch zetten, zoals ze aanraden in de beschrijving, is een goed idee. Ik was al snel afgeleid en merkte na 8 minuten dat mijn huid wat warmer begon aan te voelen. Met de spatel verwijderde ik snel alle crème én de haartjes.

Benen ontharen met Jolly ontharingscreme

Na gebruik plakt je huid een beetje, dus het is goed om je huid, handen en de spatel grondig af te spoelen.

Het resultaat na ontharen

Ik moet zeggen dat mijn huid op het eerste gezicht glad aanvoelt en eruit ziet. Toch zag ik na wat beter kijken wel degelijk nog wat stoppeltjes zitten. Ik heb het idee dat de ontharingscrème van Kruidvat zelf de haartjes iets ‘dieper’ verwijdert. De werking is verder hetzelfde. Ik had geen problemen met haartjes die bleven zitten en hoefde de spatel niet hard op mijn huid te duwen om dat te bereiken. Al met al een prima resultaat!

De geur van galiameloen, die heb ik niet echt opgemerkt. De geur is op het eerste gezicht friszoet, maar de chemische lucht die bij ontharingscrème lijkt te horen kwam er al snel doorheen.

Meer informatie

De Jolly ontharingsproducten zijn te koop bij Kruidvat (online of in de winkel), de ontharingscrème kost € 6,99 voor 200 ml. Dit is een stukje duurder dan de Kruidvat eigen merk ontharingscrème (€ 2,39 voor 150 ml), maar wel weer goedkoper dan Veet.

Wat vind jij de fijnste manier van ontharen?

Heeft dit artikel je geholpen?

De gemiddelde score is 0, gebaseerd op 0 stem(men).

Nog geen stemmen uitgebracht, wees de eerste!

Omdat je dit een nuttig artikel vond:

Volg theNextG1rl op social media voor meer!

Het spijt me dat dit artikel je niet heeft geholpen.

Welke informatie mis je?

Laat het me weten zodat ik mijn artikel kan verbeteren!

Dit artikel bevat geen ter review ontvangen producten.

banner Wehkamp

Eén reactie op “Review: Jolly ontharingscrème van Kruidvat

  1. Mijn benen scheer ik altijd met een mesje, bikinilijn met een ontharingscrème. Momenteel gebruik ik de ontharingsspray van Kruidvat en die bevalt goed. Er blijven soms wel wat stoppeltjes achter maar op zich geen probleem.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Begin typing your search term above and press enter to search. Press ESC to cancel.

Back To Top