Review: Kneipp Beauty Geheim Sugar & Oil scrub

In mijn nieuwe zelf opgestelde ‘behandelplan’ in mijn strijd tegen keratosis pilaris wilde ik een sugar scrub proberen. Na wat onderzoek kocht ik de Sugar & Oil body scrub uit de Beauty Geheim reeks van Kneipp. Vandaag lees je in deze review alles over deze fijne bodyscrub! Lees je verder?

Kneipp beauty secret sugar & oil body scrub

Een tijd geleden schreef ik al kort over deze Kneipp productlijn toen de Beauty Geheim douche foam werd geïntroduceerd. De naam is toen bij me blijven hangen. Dit omdat er vier verzorgende oliën in zitten die goed zijn voor je huid. Bij Keratosis Pilaris is het belangrijk dat je huid goed gehydrateerd en verzorgd wordt, dus dit leek me een perfecte scrub voor mijn benen. Ook mooi meegenomen: op het moment van aankoop was er een actie: 1+1 gratis! Dus die tweede pot staat alvast te wachten.

Kneipp bodyscrub beauty secret

Ik zei het net al: de Kneipp Beauty Secret lijn bevat vier natuurlijke oliën: argan-, wonderboon-, arula- en olijfolie. Het hoofdbestanddeel van deze sugar & oil scrub is natuurlijk suiker.

Ingredienten sugar scrub
Kneipp informatie over bodyscrub

Je brengt de scrub aan op een vochtige huid en masseert hem in. Vervolgens spoel je hem af. Scrubs kunnen best ruw zijn voor de huid dus ook Kneipp adviseert om hem niet vaker dan 2x per week te gebruiken.

De Kneipp body scrub in gebruik

De Kneipp Beauty Geheim body scrub zit in een lekker grote pot van 220 gram. Door de gouden accenten krijg ik er een luxe gevoel bij. Na het openen van de dop blijkt er gelukkig nog een beschermfolie op te zitten, want je wil niet per ongeluk de olie morsen. Dit folie was gemakkelijk te verwijderen waarna de geur van de diverse oliën je al tegemoet komt.

Afsluiting verpakking sugar & oil bodyscrub

Mijn pot had een tijd op zijn kant gelegen denk ik, want aan één kant zaten alle suikerdeeltjes opgehoopt en de olie lag allemaal onderin. Maar na even roeren was de textuur weer hersteld. Sindsdien heb ik hem weer gewoon rechtop staan en is alles goed gemengd gebleven.

Wat me opviel als pluspunt is dat er in de pot zelf geen randen zitten waar de scrub achter kan blijven zitten. De zijkanten van de pot zijn volledig recht, zodat je in de douche gemakkelijk de scrub eruit kan halen. Op de pot staat overigens de waarschuwing dat je bad of douche glad kan zijn na het gebruik van dit product en dat kan ik bevestigen. Het blijft olie wat erin zit, dus even goed naspoelen zodat alles schoon blijft is handig.

Textuur sugar scrub van Kneipp

De suikerdeeltjes zijn vrij grof, waardoor hij goed scrubt. Heb je liever een wat fijnere scrub, kijk dan vooral eens naar de Urtekram Soothing Lavender body scrub!

Het voordeel van deze Kneipp bodyscrub is dat de olie op je huid blijft zitten en hem beschermt. Na het scrubben spoel ik alle suiker er af, maar de olie blijft. Hij trekt in mijn huid en voelt niet vervelend. In tegendeel: mijn benen voelen heerlijk zacht en gevoed aan! Ik heb geen last van plakkerigheid of dat hij afgeeft op kleding. Als ik ’s ochtends bij het douchen deze Kneipp Sugar & Oil Scrub heb gebruikt, voel ik het verzorgende laagje ’s avonds nog. Heel fijn! Wat mij betreft is dit dan ook een aanrader, ik ben blij dat ik al een tweede pot op voorraad heb! Of het ook helpt tegen de keratosis pilaris ga ik over een tijdje uitvinden, het is nu nog te vroeg om daar iets over te zeggen. Ik heb goede hoop!

Meer informatie

Je koopt deze Beauty Secret Sugar & Oil body scrub via Kneipp.nl. Ook vind je het merk bij onder andere Plein.nlKruidvat, Wehkamp, Etos en Holland & Barrett. Een pot van deze scrub heeft een adviesverkoopprijs van € 9,99 (220 gram).

Heb jij al ervaring met zo'n sugar scrub?

Heeft dit artikel je geholpen?

De gemiddelde score is 0, gebaseerd op 0 stem(men).

Nog geen stemmen uitgebracht, wees de eerste!

Omdat je dit een nuttig artikel vond:

Volg theNextG1rl op social media voor meer!

Het spijt me dat dit artikel je niet heeft geholpen.

Welke informatie mis je?

Laat het me weten zodat ik mijn artikel kan verbeteren!

Dit artikel bevat geen ter review ontvangen producten.

banner Wehkamp

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Begin typing your search term above and press enter to search. Press ESC to cancel.

Back To Top