Review: Koreaanse skincare van AXIS-Y

Heb jij al eens gehoord van het merk AXIS-Y? Voor mij was het nieuw! AXIS-Y is een relatief nieuw Koreaans merk voor skincare. In dit artikel lees je over het merk én probeer ik een aantal producten uit. Namelijk een serum met artisjok-extract en een duo-cream. Lees snel verder voor meer informatie!

AXIS-Y skincare crème en serum k-beauty

Over AXIS-Y

AXIS-Y is een merk wat begin 2019 opgericht is. Toen eind 2019 / begin 2020 de wereld in de ban kwam van COVID-19 zijn ze daar als merk op ingesprongen. Ineens hadden mensen bijvoorbeeld zorgen over ‘maskné’, onzuiverheden door het veelvuldig gebruik van mondkapjes. Goede huidverzorging is in dat geval belangrijk, waardoor mensen ook naar Korean skincare gingen kijken. De Koreaanse skincare-markt staat namelijk bekend om hun focus op natuurlijke ingrediënten en innovatieve ontwikkelingen.

Zo heeft het Koreaanse merk AXIS-Y de 6+1+1 skincare lijn ontwikkeld (waarvan je twee producten in dit artikel ziet). De 6+1+1 staat voor 6 natuurlijke ingrediënten, 1 kern-ingrediënt en 1 gepatenteerde skincare-technologie. De producten in deze collectie gaan de strijd aan met vette en acné-gevoelige huid.

AXIS-Y skincare gesealde verpakkingen

Alle producten van AXIS-Y zijn cruelty-free, vegan en bevatten geen parabenen, minerale oliën of kunstmatige kleur- en geurstoffen. De verpakkingen zelf zien er ook ‘clean’ en natuurlijk uit. Daarnaast zijn ze netjes geseald als je ze thuiskrijgt en bevatten ze de belangrijkste informatie in zowel Engels als Koreaans.

Mocht je informatie op de verpakking missen, dan kun je altijd even kijken bij de productbeschrijving van Little Wonderland.

AXIS-Y Artichoke Intensive Skin Barrier Ampoule | € 21,49

Ik moet bekennen, bij een serum met artisjok had ik niet echt een warm gevoel. Het was de eerste keer dat ik ervan hoorde als ingrediënt van skincare. Op mijn pizza hoef ik ze niet, dus wil ik ze dan wel op mijn gezicht? Toen ik me ging inlezen bleek dat artisjokken best een goede werking op de huid kunnen hebben!

AXIS-Y Artichoke Intensive Skin Barrier Ampoule serum

De ingrediënten

De informatie hieronder komt van de AXIS-Y website. Hierin zie je de 6+1+1 ingrediënten van de Artichoke Intensive Skin Barrier Ampoule en wat ze voor je huid doen. Je komt in het lijstje ook zoethout, aloë vera, tea tree en meer tegen. Ook is te lezen dat artisjok-extract helpt bij de vochtbalans van je huid en poriën minder zichtbaar maakt.

Ingredienten AXIS-Y Artichoke serum
De 6+1+1 ingrediënten van het AXIS-Y Artichoke serum uitgelegd.

Als je de volledige ingrediëntenlijst erbij pakt, blijkt dit serum ook alcohol te bevatten. Er is niet gespecificeerd wat voor soort alcohol het is. Het hoeft volgens mij niet slecht te zijn en er is vast een goede reden voor, maar houd er rekening mee als het je huid eerder geïrriteerd heeft gereageerd op producten met alcohol.

Het ampoule in gebruik

De gehele 6+1+1 collectie kenmerkt zich door helderblauwe en -groene verpakkingen. Het serum zit in een groen glazen flesje met een wit pipetdopje. Zowel het flesje als de dop voelen erg stevig aan. De pipet pakt gemakkelijk het serum op.

AXIS-Y Artichoke serum
AXIS-Y Artichoke serum details

De eerder genoemde alcohol is duidelijk aanwezig qua geur, ik krijg er een heel ‘klinisch’ gevoel van, alsof ik bij een huisarts of tandarts ben. Overigens vind ik dat niet per se slecht, want het geeft me ook een schoon, anti-bacterieel gevoel.

Textuur van het Koreaanse serum met artisjok extract

Het serum is transparant en de textuur is wat voller dan gewoon water. Het is goed te verdelen over de huid en je hebt daardoor maar enkele druppels nodig voor je hele gezicht. Hij trekt snel in en de geur is dan ook meteen weg.

De alcohol houdt me nog een beetje tegen om volledig enthousiast over het serum te zijn, al hoeft dat natuurlijk geen probleem te zijn. Mijn huid lijkt er in dit geval geen nadelen van te ondervinden, hij raakt niet geïrriteerd door het serum en ziet er gezond uit. De Artichoke Intensive Skin Barrier Ampoule van AXIS-Y is voor mijn huid een fijn skincare product waarvan ik de voordelen zie!

AXIS-Y Cera-Heart My Type Duo Cream | € 25,45

Een duo-cream, ik wist niet zo goed wat ik kon verwachten. Zouden er twee potjes in het doosje zitten? Is het een formule die twee voordelen combineert? Leuk om eens een volledig onbekend skincare product te ontdekken!

AXIS-Y Cera-Heart My Type Duo Cream

De ingrediënten

Ook de duo-cream bevat de ‘6+1+1 Advanced Formula’, hieronder zie je weer de belangrijkste ingrediënten zoals ze vermeld staan op de AXIS-Y website. Deze crème is vooral gericht op de wat drogere huid en zorgt voor veel hydratatie.

Je ziet achter de ingrediënten een T of U staan, dit geeft aan in welke crème het zit (T-zone of U-zone).

Ingredienten AXIS-Y Duo-cream
Toelichting van de 6+1+1 ingredienten van de AXIS-Y Cera-Heart Cream.

Plotseling snap ik ook de ‘Cera-Heart’ in de naam van deze crème, die komt van ceramide en heartleaf. Wat dan eigenlijk twee ‘core ingredients’ zijn denk ik, maar het is ook een duo-cream dus dat is ook wel weer logisch.

In de volledige ingrediëntenlijst ben ik geen alcohol tegengekomen, dus die zorg is bij de crème niet aanwezig. Ik zie vooral veel verzorgende, voedende en hydraterende ingrediënten die zorgen voor een stralende huid.

De duo-crème in gebruik

Het groene glas komt ook bij deze crème terug. De pot is onderverdeeld in twee compartimenten, twee crèmes in één pot dus! Bovenop ligt een afsluitend deksel met daarin een spateltje.

duo crème van AXIS-Y met deksel en spateltje

Als we het dekseltje eraf pakken zie je twee soorten crèmes. De blauwe crème heeft een gel-achtige textuur en smeert gemakkelijk uit. Deze is bedoeld voor je T-zone (voorhoofd en neus). Een gebied wat vaak wat vetter is en een subtiele hydratatie vereist.

De witte crème voelt heel vol, maar smeert nog steeds goed uit. Deze verdeel je over je wangen en kin (de U-zone). Dit zijn de gebieden die vaak wat droger zijn en dus een rijke moisturizer kunnen gebruiken.

Twee crèmes in één pot van AXIS-Y

De crèmes hebben niet echt een specifieke geur. Je ruikt wel iets als je moeite doet, maar de geur is subtiel aanwezig.

Textuur van duo-cream AXIS-Y K-beauty

Tot ik deze crème had smeerde ik eigenlijk steeds maar één crème over mijn hele gezicht, dus het was wel even wennen. Qua hoeveelheden die je pakt en je bent iets langer bezig (al is dat verschil eigenlijk te verwaarlozen). Vaak heeft je huid verschillende soorten verzorging nodig, dus zo’n duo cream is dan een fijne oplossing! Alles in één pot bij elkaar, maar toch wordt voldaan aan de verschillende behoeften van je huid.

Meer informatie

Deze skincare producten van AXIS-Y koop je bij Boozyshop of Little Wonderland. Die laatste is een fijne webshop met een breed aanbod van Koreaanse skincare én cosmetica. Sinds een tijdje hebben ze tevens een fysieke winkel in Utrecht waar je terecht kunt voor advies.

De Artichoke Intense Skin Barrier Ampoule kost € 21,49 voor 30 ml. De Cera-Heart My Type Duo Cream koop je voor € 25,45 (2x 30ml).

Gebruik jij Korean skincare? Welke merken of producten raad je aan?

Heeft dit artikel je geholpen?

De gemiddelde score is 0, gebaseerd op 0 stem(men).

Nog geen stemmen uitgebracht, wees de eerste!

Omdat je dit een nuttig artikel vond:

Volg theNextG1rl op social media voor meer!

Het spijt me dat dit artikel je niet heeft geholpen.

Welke informatie mis je?

Laat het me weten zodat ik mijn artikel kan verbeteren!

Dit artikel bevat ter review ontvangen producten, de foto’s, tekst en mening zijn van mezelf.
Lees de disclaimer voor meer informatie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Begin typing your search term above and press enter to search. Press ESC to cancel.

Back To Top