Review: Kruidvat ontharingscrème

Ik ben het scheren soms zo beu. Zeker nu de zomer er weer aan komt en ik mijn oksels, benen en bikinilijn wel een beetje moet blijven bijhouden. Om eens iets anders te proberen kocht ik Kruidvat ontharingscrème. Lees verder voor mijn ervaringen er mee!

Ontharingscrème Kruidvat voor armen, benen en oksels

Een aantal jaren geleden kocht ik een IPL ontharingsapparaat. De review van deze Philips Lumea Prestige kun je ook op deze blog lezen. Dat apparaat werkt overigens heel goed, maar je hebt er wel discipline voor nodig. Iedere keer denk ik: nu ga ik er weer mee beginnen. En een dag later heb ik toch weer in de douche dat scheermesje in mijn handen omdat het er niet van gekomen is. Dus tijd om eens iets anders te proberen voor ik terugkeer bij mijn vertrouwde Philips apparaat!

Inhoud verpakking Kruidvat ontharing body crème

Hoe werkt ontharingscrème?

De crème bevat bepaalde chemische stoffen die volkomen veilig zijn voor je huid, maar wel de eiwittenstructuur (keratine) in de haartjes afbreekt. Dit zorgt ervoor dat de haren verzwakken tot het punt dat je ze zo kunt wegvegen, tegelijk met de crème. Ik zeg overigens dat de crème veilig is voor de huid, maar het kan natuurlijk altijd voorkomen dat er ingrediënten in zitten waar jouw huid op reageert. Probeer een nieuwe ontharingscrème dus altijd eerst op een klein stukje voordat je heel je benen / armen / oksels vol smeert.

Heb je een gevoelige huid? Probeer dan de speciale Kruidvat ontharingscrème voor de gevoelige huid! Tevens wordt het niet aangeraden om met een ‘reguliere’ ontharingscrème je bikinilijn te ontharen. Daarvoor heeft Kruidvat de speciale Bikini ontharingscrème ontwikkeld.

ingredienten kruidvat body ontharingscreme

De Kruidvat ontharingscrème bevat aloe vera en lotusbloem extract. Deze crème breng je aan op de huid en laat je in ieder geval 3 minuten inwerken. Vervolgens kun je met de bijgeleverde spatel proberen of de haren al ‘loslaten’. Zo niet, dan kun je de crème er tot 8 minuten (totaal) op laten zitten voor je hem er af moet halen. Vervolgens verwijder je de crème met de spatel en kun je het afspoelen met koud water (geen zeep).

Kruidvat ontharingscrème werking en informatie
Benieuwd naar ontharingscrème van Jolly, Veet of andere ontharingsmethoden? Volg dan de link!

Ontharingscrème gebruiken

Door de Aloe Vera (en lotusbloemextract) dacht ik dat deze ontharingscrème lekker zou ruiken. Op het eerste gezicht is dat ook zo, maar als je goed ruikt, komt er een soort muffe lucht ‘bovendrijven’ die minder aangenaam is. Dit komt door de chemische bestanddelen en is eigenlijk bij iedere ontharingscrème een ‘probleem’.

Opening Kruidvat ontharingscrème met aloe vera en lotus extract

De tube zelf lijkt van speciaal materiaal. Hij is een beetje stug, maar wel goed in te drukken om de crème uit de verpakking te krijgen Met zijn grote opening komt er genoeg crème tegelijk uit. Het is daarna gemakkelijk uit te smeren met de spatel om het enigszins gelijkmatig te verdelen.

Aan de slag met Kruidvat ontharings bodycrème

Ik probeerde deze crème op mijn benen. Het is op het begin even wennen hoe je het aanbrengt en hoeveel je erop smeert. Uiteindelijk werd het een goede dikke laag die soort van evenredig verdeeld is. En vervolgens begint het wachten. Na drie minuten gebeurde er bij mij nog niks, dus de meeste keren laat ik het er 8 minuten op zitten. Als je het veel langer laat zitten kan het je huid aantasten, dus dat heb ik niet uitgeprobeerd. Na 8 minuten kan ik de meeste haartjes relatief makkelijk wegvegen met de spatel.

Resultaat Kruidvat ontharingscrème body

Sommige haartjes bleken iets hardnekkiger, daarbij moest ik een paar keer met het spateltje er overheen voordat ze loslieten. Mijn huid plakte wel na het wegvegen, dus even douchen of in ieder geval je huid afspoelen met koud water is geen slecht idee.

Resultaat van Kruidvat ontharingscrème

Eén van de voordelen van ontharingscrème zou zijn dat de stoppels minder snel terugkomen. Dit klinkt logisch, omdat je met een crème de haren verzwakt en ze tot onder de oppervlakte van je huid weghaalt, terwijl je ze met een scheermesje afbreekt boven de oppervlakte van je huid. Ik heb een aantal weken de ontharingscrème gebruikt op één been en het andere been tegelijkertijd geschoren. Heb ik verschil gemerkt? Nee. Misschien was het zo minimaal dat ik het niet heb opgemerkt, maar het verschil lijkt hierdoor verwaarloosbaar.

Het schijnt dat de haren ook steeds wat fijner terug groeien bij regelmatig gebruik van ontharingscrème. Dit heb ik na een maandje nog niet gemerkt, maar ik ga de crème zeker nog wat langer gebruiken. Wie weet verrast hij me nog!

Als ik de ontharingscrème ga vergelijken met scheren hebben beide methoden hun voordelen. Scheren is net zo pijnloos en toch wel een stukje sneller dan de crème. Het effect van minder snel stoppels en fijnere haartjes die terug groeien heb ik nog niet ontdekt in deze maand van uitproberen. Ik ben dan ook nog niet volledig overtuigd dat ik ontharen met een crème fijner vind dan scheren (of mijn Philips Lumea Prestige).

Meer informatie

Wil je ook een keer de Kruidvat Ontharingscrème proberen? Er zijn diverse varianten dus kijk even goed welke je wil aanschaffen. Ik heb de variant voor een normale huid, deze kost € 2,39 voor 150 ml. Er is ook een variant voor de gevoelige huid voor € 2,39 en een speciale tube voor de bikinilijn voor diezelfde prijs (ook 150 ml). Voor de bikinilijn is er de Kruidvat Ontharingscrème bikini voor de gevoelige huid (€ 3,29 voor 150 ml).. Uiteraard zijn deze crèmes te koop bij Kruidvat, in de winkels en online!

Heb jij wel eens ontharingscrème gebruikt?

— Je leest meer over diverse ontharingsproducten via de link! —

Heeft dit artikel je geholpen?

De gemiddelde score is 0, gebaseerd op 0 stem(men).

Nog geen stemmen uitgebracht, wees de eerste!

Omdat je dit een nuttig artikel vond:

Volg theNextG1rl op social media voor meer!

Het spijt me dat dit artikel je niet heeft geholpen.

Welke informatie mis je?

Laat het me weten zodat ik mijn artikel kan verbeteren!

Dit artikel bevat geen ter review ontvangen producten.

banner Wehkamp

7 reacties op “Review: Kruidvat ontharingscrème

    1. Voorlopig scheer ik ook gewoon met m’n scheermesje..

      Ooit die van veed gebruikt.. maar die had hetzelfde effect als deze van Kruidvat helaas😔

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Begin typing your search term above and press enter to search. Press ESC to cancel.

Back To Top