Review: Kruidvat oogschaduwpaletten

Afgelopen week lanceerde Kruidvat haar eigen make-up lijn! Onderdeel daarvan zijn twee Kruidvat oogschaduwpaletten die ik je vandaag laat zien!

Kruidvat oogschaduwpaletten Days Nights Like This

Op Instagram waren al een tijdje teasers te zien op het account Udav.krit, later bleek dat een anagram van Kruidvat te zijn. Het idee erachter is dat kwalitatief goede vegan make-up ook betaalbaar kan zijn! Tot de Kruidvat collectie behoren naast de oogschaduwpaletten ook diverse gezichtsproducten, mascara’s, blushes en wenkbrauwproducten. Ik bestelde naast de paletten ook een mascara en wenkbrauwpencil, daar komt later uiteraard nog een review van!

Kruidvat oogschaduwpaletten

Bij deze lancering zijn twee paletten met oogschaduw uitgebracht, beide met 9 pans. Het eerste palette heet Days like this en bevat warme, vooral nude tinten. Het tweede palette heet Nights like this en bevat wat meer koele kleurige tinten om een mooie smokey eye mee te maken.

Kruidvat oogschaduwpaletten Days Nights Like This kleuren

De verpakkingen zien er eenvoudig uit, vierkante doosjes met een doorzichtige bovenkant. Ze voelen licht aan en zullen dan ook regelmatig mee op reis gaan. Ook omdat je met elk palette een volledige look kan maken.

Op de achterkant staat de nodige informatie zoals de naam van de palettes, de hoeveelheid oogschaduw en de ingrediënten die gebruikt zijn bij elke kleur. Ook prijkt daar trots het Vegan-icoontje!

Kruidvat oogschaduwpalette Days Like This Forever Nude back
Kruidvat oogschaduwpalette Nights Like This Endless Smoke back

Kruidvat Days Like This palette

Dit Days Like This palette met de naam 010 Forever Nude bevat vijf matte tinten en vier kleuren die Kruidvat zelf omschrijft als parelmoer-metallic. Met deze tinten kun je veel mooie nude-looks maken die je zo donker of licht kunt maken als je zelf wil.

Kruidvat oogschaduwpalette Days Like This Forever Nude

De swatches vond ik opvallend goed! Bij een nieuw merk is het toch altijd maar afwachten wat de kwaliteit is, maar bij deze Kruidvat palettes valt me dat zeker niet tegen. De matte donkerdere kleuren blijven wat achter, maar zeker de shimmery kleuren presteren goed bij de swatches.

Kruidvat oogschaduwpalette Days Like This Forever Nude swatches

Uiteraard wilde ik ze ook op mijn ogen uitproberen! De kleuren werken redelijk goed. Ik moest wel wat moeite doen om ze netjes te blenden. Maar zeker voor een budget-oogschaduwpalette als deze is de kwaliteit goed.

Kruidvat oogschaduwpalette Days Like This ooglook

Kruidvat Nights Like This palette

Het Nights Like This palette met de naam 020 Endless Smoke bevat negen koele tinten en dit palette is een stuk gevarieerder qua kleuren. Het bevat namelijk o.a. een blauw, roze en groene tint, waarmee je dus diverse ooglooks kunt maken. Het palette bevat wat minder kleuren die duidelijk shimmery zijn, de groenige tint bovenin en de middelste kleur hebben een andere finish. In de bruine kleur links onder lijken hele kleine glittertjes te zitten.

Kruidvat oogschaduwpalette Nights Like This Endless Smoke

Bij deze swatches ervaarde ik hetzelfde pigment als bij het andere palette. De donkere, matte tinten blijven wat achter qua pigmentatie. Voor de witte tint moest ik ook wat meer moeite doen. De overige kleuren vallen niet tegen. Alle kleuren zijn daarnaast ook goed op te bouwen.

Kruidvat oogschaduwpalette Nights Like This Endless Smoke swatches

Bij de ooglook merkte ik eigenlijk hetzelfde als bij het andere palette. Het blenden was wat lastiger. Ook ervaarde ik wat fall-out bij sommige kleuren (zoals de donkere roze).

Kruidvat oogschaduwpalette Nights Like This ooglook

Bij de look hierboven gebruikte ik mijn roze Soda Makeup eyeliner en L’Oreal Paradise Extatic mascara.

Meer informatie

De Kruidvat make-up collectie, inclusief deze oogschaduwpaletten, zijn momenteel al online te koop op Kruidvat.nl. Inmiddels liggen ze ook in de winkels. De oogschaduwpalettes kosten € 6,99 per stuk en de gehele Kruidvat-collectie is vegan.

Ga jij iets van deze collectie proberen?

— Meer van de Kruidvat make-up collectie zien? Lees hier mijn review over de Kruidvat Velvet Glow Baked Blush! —

Heeft dit artikel je geholpen?

De gemiddelde score is 0, gebaseerd op 0 stem(men).

Nog geen stemmen uitgebracht, wees de eerste!

Omdat je dit een nuttig artikel vond:

Volg theNextG1rl op social media voor meer!

Het spijt me dat dit artikel je niet heeft geholpen.

Welke informatie mis je?

Laat het me weten zodat ik mijn artikel kan verbeteren!

Dit artikel bevat geen ter review ontvangen producten.

2 reacties op “Review: Kruidvat oogschaduwpaletten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Begin typing your search term above and press enter to search. Press ESC to cancel.

Back To Top