Review LOOkX mascara’s – Welke past bij jou?

Enkele weken geleden viel er een leuk pakketje in de bus: namelijk drie nieuwe mascara’s van LOOkX. De uitdaging was om ze te proberen en kijken welke het beste bij mij zou passen. In dit artikel lees je over de mascara’s en vergelijk ik ze!

LOOkX mascara's in doosjes

Het gaat om de volgende drie mascara’s:

  • LOOkX Big Volume
  • LOOkX Ultra Lash
  • LOOkX Ultra Wear

Ze zaten samen met uitgebreide informatie en het leuke kaartje wat op de foto staat in het pakketje. Het kaartje heeft inmiddels een mooi plekje gekregen aan de postermuur in mijn nieuwe beautyroom!

De verpakkingen

Eigenlijk kan ik hier kort over zijn als het om vergelijken gaat: Ze zitten in identieke verpakkingen. Enkel de naam de pluspunten van de mascara’s verschillen.

Ook de mascarahulzen zelf zijn hetzelfde (afgezien van de naam die in witte letters op de huls gedrukt is). Ze zien er chique uit. Het enige wat ik erop aan te merken heb is dat het lastig is als je drie verschillende mascara’s hebt die er hetzelfde uit zien! Altijd even goed kijken welke je te pakken hebt voor je hem op doet.

LOOkX Mascara ultra lash wear big volume

De applicators verschillen wel wat van elkaar. De applicator van de Big Volume mascara is zandloper-vormig. De boven en onderkant zijn breder dan het middenstuk. De Ultra Lash en Ultra Wear mascara’s hebben een ovaal borsteltje waarbij het middenstuk juist het dikste is.

Applicators LOOkX mascara's rond en zandloper

Persoonlijk heb ik niet echt een voorkeur geloof ik. Het zandloper-borsteltje is handig om snel je mascara over al je wimpers tegelijk aan te brengen. Het wat bredere uiteinde maakt het lastiger om de mascara in de hoekjes van je ogen op de wimpers te doen. Daarvoor is het ovale borsteltje dan juist weer makkelijker, ook voor de onderste wimpers. Als ik dan toch moet kiezen ga ik denk ik voor een ovale applicator.

De beloftes

In veel opzichten lijken de LOOkX mascara’s op elkaar, maar op sommige punten hebben ze net een andere samenstelling of een ander doel. De punten die de mascara’s in overeenkomst hebben zijn:

  • Ze zijn long-lasting.
  • Ze bevatten natuurlijke ingrediënten.
  • Ze geven volume.
  • Ze separeren je wimpers.
  • Ze zijn smudgeproof.
  • Ze bevatten alle drie bijenwas en carnauba was om je wimpers te verzorgen en laten glanzen.
  • En ze zijn ook alle drie dierproefvrij!

Er zijn echter welk kleine verschillen, zoals bijvoorbeeld de applicator. Daarnaast is er maar eentje waterproof: de Ultra Wear. De Big Volume belooft ook lengte aan je wimpers te geven (niet enkel volume) en de Ultra Lash lijkt op papier de soort gulden middenweg. Een beetje van alles met een goed resultaat. Ik was dan ook wel heel benieuwd om ze allemaal te proberen en te kijken of ik verschillen kon ontdekken!

Het effect op mijn wimpers

Belangrijk om vooraf te weten: mijn wimpers hebben weinig lengte en krul van zichzelf. Ik houd niet van zogenaamde spinnenpoten, dus ik breng meestal maar één laagje aan. Een subtiel effect vind ik het mooiste bij mezelf.

Voor de test hieronder heb ik dan ook van alle mascara’s één laagje aangebracht. Toen die eenmaal gedroogd was (wat vrij vlot ging!) ben ik er verder af gebleven.

Als eerste het vooraanzicht met alle drie de mascara’s. Bij de afbeeldingen staat welke mascara ik heb gebruikt. Op de eerste foto zie je mijn naturel wimpers.

Vergelijking mascara's vooraanzicht

Ik moet zeggen dat als ik dit zie, de Big Volume mij een beetje tegenvalt. Hij lijkt minder volume te geven dan de Ultra Lash en Ultra Wear, ondanks de beloftes. De Ultra Lash lijkt het beste uit de bus te komen als het gaat om separatie van de wimperharen.

Hieronder zie je mijn ogen van schuin voor, met eerst mijn ‘naturel’ oog.

Vergelijking mascara's half voor

Vanaf deze hoek zie ik weinig verschil qua volume of separatie. Wellicht is het beter zichtbaar bij het zij-aanzicht.

Vergelijking mascara's vanaf zijkant

Bij alle drie de foto’s zie ik dat mijn wimpers wel degelijk wat meer naar boven gekruld zijn. Het meeste bij de Ultra Wear denk ik, maar het verschil is minimaal.

Mijn ervaringen met de LOOkX mascara’s

Zoals uit de foto’s blijkt is er weinig verschil tussen de mascara’s op te merken. Omdat de Big Volume veel volume en lengte belooft, viel die me toch wat tegen. Hij lijkt ongeveer hetzelfde (of misschien iets minder?) te presteren dan de andere twee op dat gebied.

De Ultra Wear is de enige die waterbestendig is. Ik was daar wel blij mee, want ik had net mijn andere waterproof mascara weggegooid, de Maybelline Volum’ Express The Rocket mascara. De LOOkX Ultra Wear kan zeker tegen wat druppels of vocht, maar een zwembad of forse regenbui overleeft hij niet op je wimpers.

Bij normale temperaturen en omstandigheden blijven alle drie de mascara’s goed zitten op mijn wimpers. Ze geven niet af op of onder mijn ogen. Ik heb daar sowieso niet zo snel last van, dus het kan voor jou natuurlijk anders uitpakken. Maar dat geldt natuurlijk voor alles wat ik hier uit eigen ervaring opschrijf.

Mijn keuze

Het doel van dit artikel was natuurlijk om te kiezen uit de LOOkX mascara’s, welke past het beste bij mij? Ik heb een lichte voorkeur voor waterproof mascara’s als ik ze de hele dag ga dragen, dus dan zou ik toch zeggen dat de LOOkX Ultra Wear mijn favoriet is! Met de Ultra Lash als goede tweede.

LOOkX Big Volume mascara in ooglook

Waarmee ik overigens niet wil zeggen dat de Big Volume slecht is, want ook dat is een hele fijne mascara die netjes blijft zitten de hele dag. Je ziet hem hierboven in een ooglook. Maar als ik naar de feiten kijk (de foto’s hierboven), kan ik niet anders dan concluderen dat de andere mascara’s net iets meer voor mijn wimpers doen.

Meer informatie

Deze mascara’s zijn verkrijgbaar in de LOOkX webshop of fysiek bij diverse LOOkX verkooppunten. De Big Volume mascara koop je voor € 21,40, de Ultra Lash en Ultra Wear kosten beide € 22,25. Tot 31 oktober 2020 krijg je via de webshop van LOOkX maar liefst 20% korting op deze drie mascara’s, waardoor de prijzen rond de € 17 euro per stuk liggen!

Heb jij al eens een LOOkX mascara geprobeerd? Welke zou jouw voorkeur hebben?

Heeft dit artikel je geholpen?

De gemiddelde score is 5, gebaseerd op 1 stem(men).

Nog geen stemmen uitgebracht, wees de eerste!

Omdat je dit een nuttig artikel vond:

Volg theNextG1rl op social media voor meer!

Het spijt me dat dit artikel je niet heeft geholpen.

Welke informatie mis je?

Laat het me weten zodat ik mijn artikel kan verbeteren!

Dit artikel bevat ter review ontvangen producten, de foto’s, tekst en mening zijn van mezelf.
Lees de disclaimer voor meer informatie.

4 reacties op “Review LOOkX mascara’s – Welke past bij jou?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Begin typing your search term above and press enter to search. Press ESC to cancel.

Back To Top