Review: L’Oreal Infaillible powder foundation

Een maandje geleden zag je dit product ineens overal: de L’Oreal Infaillible 24H Fresh Wear Foundation In A Powder, zoals hij voluit heet. Ik was erg benieuwd naar deze foundation in poedervorm dus probeerde hem uit. In dit artikel lees je wat ik ervan vind!

Loreal Infaillible 24H fresh wear powder foundation

De beloftes van L’Oreal

Ik heb veel goede dingen gehoord over de reguliere L’Oreal Infaillible 24H Fresh wear foundation, dus het is niet gek dat ze hem ook besloten uit te brengen als powder foundation. L’Oreal belooft met deze poederfoundation een volledige dekking met een natuurlijke, egale en matte finish. Ook zou hij niet afgeven en waterproof zijn (wat inhoudt dat hij netjes op zijn plek blijft wanneer je bijvoorbeeld zweet). Waterproof klinkt mij raar in de oren bij een poeder-product, maar we gaan het zien!

L’Oreal Infaillible powder foundation

Aan de verpakking heb ik weinig aan te merken. Het poeder komt in een steving plastic doosje met rode en zwarte accenten. Aan de voorkant kun je zien wat de kleur is door het doorzichtige venster. Ik koos voor 120 Vanille. Enerzijds wilde ik niet te donker, maar hij leek me redelijk overeen te komen met mijn eigen huidskleur. Het blijft lastig, online een kleurtje kiezen!

L'Oreal Infaillible 24H foundation powder Vanilla

Op de achterkant is de nodige informatie over de foundation te lezen. Als je het stickertje naar boven haalt staan ook alle ingrediënten vermeld.

Achterkant Loreal Infaillible poeder foundation Vanille

Wat ik eigenlijk niet doorhad toen ik hem kocht, maar pas toen ik het doosje uitgebreid ging bekijken, was dat er een ‘dubbele bodem’ inzit. Ofwel, je kunt de laag waar het poeder in zit omhoog halen. Daaronder zit een sponsje verstopt, én een spiegeltje zo groot als de verpakking zelf. Handig als je onderweg even je neus wil poederen…

Infallible poederfoundation
Sponsje en spiegel in verpakking L'Oreal Infaillible powder foundation

De powder foundation in gebruik

Toen ik de L’Oreal Infaillible powder foundation in het echt zag begon ik wel een beetje te twijfelen aan mijn kleurkeuze. Ook de swatches leken die twijfel nog eens te bevestigen. Hij leek iets aan de donkere en aan de gele kant. Maar meestal met poeders valt dat op je gezicht uiteindelijk wel mee, dus ik was erg benieuwd.

Close-up L'Oreal Infaillible powder foundation
Swatches van powderfoundation van L'Oreal

Het poeder voelt zacht aan maar is tegelijkertijd ook erg ‘los’. Je hoeft er maar even met een kwast overheen te gaan en je hebt veel poeder los in de pan liggen. Met het sponsje is dat effect iets minder, maar ik vind hem iets te klein om te gebruiken over mijn hele gezicht. Om bij te werken is hij prima heb ik gemerkt.

Wel werd snel bevestigd dat deze kleur niet mijn match is. Ik weet niet goed wat ik had verwacht, maar niet dat hij zó dekkend zou zijn. Daardoor is het verschil met mijn eigen huidskleur ook erg groot en ziet het er een beetje raar uit. Met de dekking zelf is niets mis. Als je hem aanbrengt met een kwast en met het bijgeleverde sponsje krijg ik bijna hetzelfde resultaat. Jammer genoeg is het effect wat hij mijn huid geeft niet heel flatterend. Fijne lijntjes worden extra zichtbaar en het blijft er poederig uitzien. Zelfs met een heel dun laagje.

Dekking L'Oreal Infaillible 24H Fresh Wear powder foundation

Op de foto hierboven zie je de kleur mismatch, de opvallende ‘fijne’ lijntjes én de goede dekking tegelijkertijd. Ik heb met een vochtig doekje een streep weggehaald zodat je het verschil met mijn huid kunt zien. Ik kan me voorstellen dat het ook aan je huidtype ligt hoe deze powder foundation op je huid ligt en er uit ziet. Op mijn huid vind ik het niet zo’n succes. De ‘versmelting’ met mijn huid blijft uit waardoor hij ook blijft afgeven. Hij is daarentegen wel erg goed dekkend.

Meer informatie

Deze L’Oreal Infaillible 24H Fresh Wear powder foundation is te koop voor ca. € 20 bij bijvoorbeeld Wehkamp, Boozyshop, Plein.nl en Kruidvat. Je krijgt daarvoor 9 gram poeder foundation, een sponsje én een spiegeltje. De foundation is cruelty-free en vegan. Bij Boozyshop en Plein.nl kun je kiezen uit acht kleuren.

Heb jij deze nieuwe foundation-hype al geprobeerd?

Heeft dit artikel je geholpen?

De gemiddelde score is 0, gebaseerd op 0 stem(men).

Nog geen stemmen uitgebracht, wees de eerste!

Omdat je dit een nuttig artikel vond:

Volg theNextG1rl op social media voor meer!

Het spijt me dat dit artikel je niet heeft geholpen.

Welke informatie mis je?

Laat het me weten zodat ik mijn artikel kan verbeteren!

Dit artikel bevat geen ter review ontvangen producten.

banner Wehkamp

2 reacties op “Review: L’Oreal Infaillible powder foundation

  1. Hoor hier zulke goede verhalen over, maar ik vind hem dus ook niet zo mooi op de huid liggen.
    Dit is een product dat ik eerder zal gebruiken om mee af te poederen dan als ‘foundation’.
    Daarom zal ik deze skippen. Bedankt voor deze review, nu weet ik zeker dat ik hem laat liggen.

    1. Dat zal ik hem ook eerder voor gebruiken denk ik, maar daar is hij dan wel weer heel dekkend voor. Dus ik weet het nog niet eigenlijk.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Begin typing your search term above and press enter to search. Press ESC to cancel.

Back To Top