Review: Magic Makeup Remover reinigingsdoekjes

Een vegan, cruelty-free en duurzaam alternatief voor het verwijderen van je make-up, klinkt dat interessant? Eerder probeerde ik al HEMA reinigingsdoekjes en allerlei andere alternatieven. Een tijdje geleden won ik via Instagram twee Magic Makeup Remover reinigingsdoekjes en vandaag laat ik ze aan je zien!

Magic Makeup Removers roze

De ‘wegwerpcultuur’ is de laatste jaren aan het verdwijnen. Er komt steeds meer aandacht voor duurzame alternatieven op diverse gebieden. Om je make-up te verwijderen waren wattenschijfjes met make-up removers natuurlijk lange tijd de standaard. Maar ook hiervoor worden steeds meer andere mogelijkheden bedacht. De herbruikbare wattenschijfjes of reinigingsdoekjes zijn een beproefd alternatief. Ik probeerde al verschillende varianten maar was niet over alles helemaal tevreden. Deze SHEIN reinigingspads vielen bijvoorbeeld tegen. Daarentegen gebruik ik met plezier de HEMA reinigingsdoekjes en de Garnier eco pads. Kan ik deze Magic Makeup Remover doekjes aan dat lijstje toevoegen? Je leest het hieronder!

Verpakking makeup reinigingsdoekjes

Via de website van Magic Makeup Remover kun je de reinigingsdoekjes bestellen, ze zijn er in vier varianten. Twee zwarte waarvan één met zebra-rand en de twee roze die je hierboven ziet. Ik moest wat langer wachten, maar over het algemeen wordt je bestelling al na 1 of 2 dagen bezorgd. Het pakketje zit netjes ingepakt en bevat naast je bestelling ook een beschrijving. Want hoe kun je de reinigingsdoeken het best gebruiken en onderhouden? Dat lees je allemaal op de bijgevoegde flyer.

Bijgevoegde beschrijving handleiding magic makeup removers

De doeken zelf zijn lekker groot (zo’n 36 x 17 cm) wat ik een pluspunt vind. Daarnaast zijn lekker flexibel en voelen beide kanten zacht aan. Ook de randen voelen niet ruw. Ze bevatten een extra lusje om je doeken op te kunnen hangen en een waslabel. Wat overigens andere wasvoorschriften bevat dan op de website beschreven staat. Volgens heb label is alleen handwas mogelijk en kunnen de doekjes beter niet in de droger. Op de Magic Makeup Remover website (en flyer) staat dat wassen op 30 graden mogelijk is en ze drogerbestendig zijn. Over het algemeen hebben stoffen wel wat meer te lijden als ze regelmatig in de droger gaan, dus dat is een persoonlijke afweging.

Magic Makeup Removers Pink Flamingo en Sea Turtle

Op de foto’s zie je het al: de doeken hebben twee verschillende kanten. Allebei even zacht, maar aan de ene kant zijn de ‘haren’ iets langer en fluffy’er dan aan de andere kant. Met de korte kant verwijder je alle make-up en daarna ga je met de lange kant nog een keer over je huid om de laatste restjes te verwijderen en je huid zacht te scrubben.

Detail makeup remover Pink Sea Turtle

De Magic Makeup Removers in gebruik

Op de bijgevoegde flyer staat hoe je de Magic Makeup Removers gebruikt en onderhoudt. Vóór het eerste gebruik was je de Magic Makeup Remover doeken. Hierdoor kunnen ze vocht beter opnemen dan wanneer je dat niet doet. En daarnaast vind ik het ook wat hygiënischer.

Close-up gebruiksadvies handleiding magic makeup remover doeken

Ga je de reinigingsdoek gaat gebruiken maak je hem eerst helemaal goed nat. Met (lauw)warm water is het fijnste en wordt aangeraden door Magic Makeup Remover. Hierna kun je met de kant met korte ‘haren’ je make-up verwijderen. Ik wilde de doek op mijn gezicht leggen om even te laten ‘weken’ maar toen kwam het eerste probleem. Leg ik hem in de lengte of in de breedte op mijn gezicht? Bij beide opties bedekt de reinigingsdoek niet mijn volledige gezicht. Maar goed, daar kom ik wel overheen.

Ik moet zeggen dat hij mijn make-up goed wist te verwijderen. Ook mijn (niet-waterproof) mascara ging er voor een groot deel mee af. De doek na gebruik zie je hieronder, snel doorscrollen als je het niet wil zien.

Magic Makeup remover na gebruik

Na gebruik voelt mijn huid een tikkeltje droog aan, maar dat is natuurlijk snel te verhelpen door wat skincare aan te brengen. Wat me nog opvalt is dat aangeraden wordt de doek te wassen als dat nodig is, bijvoorbeeld één keer per week op 30 graden. Ik heb mijn best gedaan, maar gewoon onder de kraan krijg ik alle make-up er niet uit. Dus ik ga de Magic Makeup Remover dan geen twee keer achter elkaar gebruiken zonder te wassen tussendoor. In de praktijk betekent dat dus dat ik de doek na één gebruik in de was gooi. Hij zou minimaal 1000 wasbeurten mee moeten gaan (who’s counting?) dus ik denk dat dit niet zoveel kwaad zal kunnen.

Enkele kleine minpuntjes die ik nog tegenkwam bij het gebruik: na 1x wassen ging het waslabel al rafelen. En bij één van de doeken was de rand niet goed afgewerkt. Als je voor zo’n Magic Makeup Remover de volle prijs van € 17,50 betaalt, mag het ook wel goede kwaliteit zijn vind ik, dus dit viel me een beetje tegen.

Afwerking reinigingsdoekjes magic make up remover

Verder doen ze hun werk prima. Ze hebben wat meer moeite met (al dan niet waterproof) mascara, maar dat vind ik eigenlijk logisch. Ik vind het ook niet fijn om de mascara uitgebreid en hard van mijn wimpers te boenen, in dat geval zou hij de mascara vast verwijderen. Daarnaast blijven de doeken ook na een wasbeurt netjes en lekker zacht.

Al met al gebruik ik ze met plezier. Inmiddels gebruik ik ze niet meer met alleen water, maar meestal om mijn gezicht met reiniger en al schoon te maken. Maar eerlijk: de reinigingsdoek van Action van € 0,89 gebruik ik met net zoveel plezier!

Meer informatie

De Magic Makeup Remover reinigingsdoeken zijn momenteel verkrijgbaar via MagicMakeupRemover.nl en kosten € 17,50 per stuk. Er loopt al een aantal maanden een ’tijdelijke’ aanbieding waardoor je ze koopt voor de helft van de prijs: € 8,75. Ze zijn er in vier kleurcombinaties, ik koos voor de twee roze varianten. De doeken worden vegan en cruelty-free geproduceerd. Je gebruikt ze zonder make-up remover of cleansing en je kunt ze ook gebruiken als je een gevoelige huid hebt.

Maak jij al gebruik van dit soort reinigingsdoeken?

Heeft dit artikel je geholpen?

De gemiddelde score is 0, gebaseerd op 0 stem(men).

Nog geen stemmen uitgebracht, wees de eerste!

Omdat je dit een nuttig artikel vond:

Volg theNextG1rl op social media voor meer!

Het spijt me dat dit artikel je niet heeft geholpen.

Welke informatie mis je?

Laat het me weten zodat ik mijn artikel kan verbeteren!

Dit artikel bevat geen ter review ontvangen producten.

Eén reactie op “Review: Magic Makeup Remover reinigingsdoekjes

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Begin typing your search term above and press enter to search. Press ESC to cancel.

Back To Top