Review: Makeup Revolution Jelly highlighter

Eerder schreef ik al over het I Heart Revolution Unicorn oogschaduwpalette uit de mystery bag van Makeup Revolution. Wat er ook in zat was deze Makeup Revolution Jelly highlighter. Ik was erg benieuwd hoe dit zou werken dus jullie misschien ook wel! Lees snel verder!

Makeup Revolution Monumental gouden jelly highlighter

Een beetje research leert mij dat deze jelly highlighter uit de Jewel Collection van Makeup Revolution komt. Deze collectie werd in het najaar van 2018 uitgebracht en bevatte meerdere highlighters en oogschaduwpaletten. Op de website van Makeup Revolution is nu enkel deze highlighter nog te koop.

Het is de kleur Monumental, een gouden tint zoals je wellicht al vermoedde bij het zien van de dop.

Makeup Revolution gouden highlighter Monumental

De verpakking is van glas, dus erg stevig. Op de onderkant zit een dubbele sticker met informatie. De ingredienten vind je als je de bovenste sticker er af haalt. Ook het ‘vegan en cruelty-free’ logo prijkt op de onderste sticker.

Makeup Revolution gouden highlighter verpakking

Bij het opendraaien zit er een protection-seal, die overigens niet echt vast zit, maar meer gewoon op de bovenkant van het potje ligt. Maar de jelly zelf zit nog netjes in het potje, dus prima!

De jelly highlighter in gebruik

Ik wist niet zo goed wat ik moest verwachten van een jelly highlighter, want dit is mijn eerste. Ik verwachtte denk ik meer een liquid highlighter, maar jelly is een stuk minder vloeibaar.

Makeup Revolution Monumental highlighter textuur

Het geeft amper mee als je je vinger of kwastje erin duwt, maar het geeft wel veel pigment! Hieronder de swatches waarbij je links één veeg met mijn vinger ziet. Rechts heb ik het een beetje vervaagd zoals je ook op je gezicht zou doen.

Makeup Revolution Jelly highlighter Monumental swatches

De foto doet geen recht aan de glans en shimmer die er in het echt in zit. Hij knalde van mijn arm af! Op mijn gezicht ben ik altijd wat subtieler met highlighter. Daar is deze jelly-variant onverwacht heel goed in! Zolang je niet meteen je kwast diep in het potje dipt en aanbrengt is de highlighter subtiel aanwezig. Je kunt hem altijd opbouwen door er nogmaals overheen te gaan.

Makeup Revolution Jelly highlighter

Het heeft wat meer tijd nodig met aanbrengen (als je gewoon een pressed highlighter gewend bent), maar ik vind hem toch fijn in gebruik. Hij blijft ook netjes de hele dag op zijn plek dus ook daar heb ik niets op aan te merken.

Ik gebruik hem overigens ook voor een ander doeleinde: als eyeliner! het is een mooie, toch wel vloeibare, highlighter die goed kleur afgeeft. Daardoor is hij perfect met een klein kwastje aan te brengen. Ik deed dat bijvoorbeeld met onderstaande looks die eerder al op mijn Instagram verschenen.

Ooglook met Makeup Revolution highlighter Monumental
Ooglook met Makeup Revolution jelly highlighter

De opvallende wimpers op de onderste foto zijn trouwens nepwimpers van Lashes by Linnie, waar ik eerder een review over schreef (klik op de link om te lezen). Voor beide ooglooks gebruikte ik een liquid lipstick uit de Jeffree Star Cosmetics Equality set.

Meer informatie

Deze jelly highlighter is het enige item uit de Jewel Collection van Makeup Revolution dat momenteel nog te koop is bij RevolutionBeauty.com. Hij kost daar € 6,99.

Heb jij al eens een jelly highlighter geprobeerd?

— Liever een pressed highlighter? Bekijk hier mijn reviews van de Essence Choose Your Glow highlighter palette of MUA Pink Shimmer highlighter! —

Heeft dit artikel je geholpen?

De gemiddelde score is 0, gebaseerd op 0 stem(men).

Nog geen stemmen uitgebracht, wees de eerste!

Omdat je dit een nuttig artikel vond:

Volg theNextG1rl op social media voor meer!

Het spijt me dat dit artikel je niet heeft geholpen.

Welke informatie mis je?

Laat het me weten zodat ik mijn artikel kan verbeteren!

Dit artikel bevat geen ter review ontvangen producten.

5 reacties op “Review: Makeup Revolution Jelly highlighter

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Begin typing your search term above and press enter to search. Press ESC to cancel.

Back To Top