Review: Makeup Revolution Serum

Mijn oude vertrouwde serum van Olaz (zie mijn Project Pan update) was bijna op! Dus besloot ik eens een andere te kopen. Makeup Revolution heeft steeds meer skincare en dat wilde ik wel eens proberen. In dit artikel lees je mijn review over het Makeup Revolution serum.

Makeup Revolution Blemish & Pore refining serum verpakking

Ik koos voor de zogenaamde Blemish & Pore Refining Serum, met 10% niacinamide en 1% zink.

Niacinamide is een moeilijk woord voor Vitamine B3 en heeft een aantal goede eigenschappen: het zorgt voor een goede huidbarrière zodat vocht beter wordt vastgehouden en het helpt de huid te kalmeren. Daarnaast zou het pigmentvlekken kunnen verminderen en helpt de huid te beschermen tegen schade door de zon. Als laatste de reden waarom ik dit serum koos: het werkt ontstekingsremmend en remt de aanmaak van talg. Hierdoor is het goed voor een huid die last heeft van acné of gewoon puistjes. En daar heb ik wel regelmatig wat last van.

Zink schijnt een vergelijkbare werking te hebben: talgregulerend, antibacterieel, ontstekingsremmend zijn allemaal termen die ik tegenkom als ik zoek op zink in cosmetica. Daarnaast is het een breedspectrum filter tegen UV-A en UB-B straling.

Makeup Revolution Blemish & Pore refining serum

Het serum zit in een matglas flesje met pipetje. Ik vind hem er wel stijlvol uit zien! Het serum is transparant en lijkt op water. Maar als je hem op doet, merk je dat het een wat dikkere substantie is. Geen gel, maar ook geen water. Iets er tussenin dus, lastig uit te leggen! Met het pipetje is het gemakkelijk te doseren en het is ook nog eens hygiënisch omdat er geen vuil in het potje komt.

Makeup Revolution serum niacinamide zink

Mijn ervaring

Ik gebruik dit serum nu ongeveer 3 weken, ’s ochtends en ’s avonds. Na het schoonmaken van mijn gezicht breng ik het serum aan. Het trekt snel in de huid, wat ik sowieso een pluspunt vind! In het begin merkte ik niet zoveel verschil bij mijn huid, de puistjes en mee-eters kwamen en gingen zoals gewoonlijk. Maar na een aantal weken stond ik er weer even bij stil en realiseerde me dat ik toch wel aanzienlijk minder onzuiverheden had gehad. Wat mij betreft is dit dan ook een aanrader, maar het kan natuurlijk voor iedere huid anders werken.

Het enige minpuntje wat ik na een aantal weken gebruik kan opmerken, is dat het serum onder aan de dop (aan de buitenkant van het flesje) komt te zitten en daar opdroogt. Volgens mij sluit ik het serum altijd goed voor ik hem schud, maar toch komt er kennelijk serum aan de buitenkant te zitten, zonde!

Makeup Revolution serum niacinamide

Meer informatie

Tot zover mijn review over dit Makeup Revolution Serum! Ik kocht dit serum op de website van Makeup Revolution zelf gekocht voor € 6,99 voor 30 ml. Volgens mij hebben ze het inmiddels ook op een aantal Nederlandse webshops. Makeup Revolution heeft overigens tientallen serums met allemaal net een andere werking, dus wellicht zit er voor jouw huid ook wat tussen!

Het jij hét serum voor jouw huid al gevonden?

Heeft dit artikel je geholpen?

De gemiddelde score is 5, gebaseerd op 1 stem(men).

Nog geen stemmen uitgebracht, wees de eerste!

Omdat je dit een nuttig artikel vond:

Volg theNextG1rl op social media voor meer!

Het spijt me dat dit artikel je niet heeft geholpen.

Welke informatie mis je?

Laat het me weten zodat ik mijn artikel kan verbeteren!

Dit artikel bevat geen ter review ontvangen producten.

3 reacties op “Review: Makeup Revolution Serum

  1. Ik ben echt dol op de serums van revolution skincare! Mijn favoriet is het superfruit serum/primer. Dit is een serum en een primer ineen, echt super handig.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Begin typing your search term above and press enter to search. Press ESC to cancel.

Back To Top