Review: Makeup Revolution Ultimate Pigment Base set

Je kent het misschien wel van P. Louise: gekleurde oogschaduwbasis om je oogschaduwtinten nóg intenser over te laten komen. Laatst zag ik dat Makeup Revolution haar eigen Ultimate Pigment Base kleuren heeft uitgebracht en ik kocht de pastel set om uit te proberen! Kijk je ook mee?

Makeup Revolution pastel eye base set

In deze set zitten vijf pastkleuren: Lilac, Yellow, Pink, Mint en Blue. Volgens mij zijn deze tinten niet los te koop. Ben je op zoek naar wat ‘hardere’ kleuren, dan kun je die wel los kopen, je hebt daarbij de keuze uit: Coral, Green, Pink, Purple en Blue.

De set komt in een doos waarop informatie over de producten staat. Zo vind je op de achterkant de lijst met ingrediënten en het PETA Approved logo wat wil zeggen dat de producten vegan en cruelty-free zijn.

Informatie Revolution pigment base set

De tubes zitten in een plastic mal geklemd in de doos zodat ze handig en veilig te vervoeren zijn. Ze zijn zelf matzwart met een transparante onderkant waar je de kleur doorheen ziet. Ook staat de kleurnaam in kleine letters op de verpakking. Iedere tube bevat 15 ml.

Vijf pastel kleuren oogschaduwbasis set
Makeup Revolution Ultimate Pigment Base pastel set

Je gebruikt een oogschaduwbasis om de intensiteit van je oogschaduw te verhogen en zodat de oogschaduw netjes blijft zitten. Een gekleurde primer gebruik je om die intensiteit nóg hoger te krijgen. Je kunt diepere kleuren maken en hebt nog steeds het voordeel dat je oogschaduw langer goed zit.

Vijf kleuren oogschaduwbasis Makeup Revolution

De Makeup Revolution Ultimate Pigment Base set in gebruik

In dezelfde serie heb ik ook al de Makeup Revolution Ultimate Eye Base, een ‘reguliere’ oogschaduwbasis. Ik verwachtte bij deze gekleurde varianten dezelfde textuur en werking. Die werking wilde ik natuurlijk wel even naast elkaar zien, dus dat heb ik uitgeprobeerd!

Swatches gekleurde oogschaduwbasis

Hierboven zit je de kleuren op mijn arm. De textuur is zoals je verwacht bij een oogschaduwprimer. Hij heeft een soepele consistentie die gemakkelijk te verdelen is.

Om de werking te kunnen vergelijken met een normale oogschaduwbasis heb ik mijn normale Ultimate Eye Base van Revolution erboven aangebracht. Die is in de kleur Light.

Swatches gekleurde oogschaduwbasis met Ultimate Eye Base

Vervolgens heb ik een passend oogschaduwpalette van Makeup Revolution erbij gepakt: het Tropical Carnival palette van Tammi. Ik pakte vier matte tinten en voor de lila basis gebruikte ik een shimmer. Het resultaat zie je hieronder!

Werking Makeup Revolution Ultimate Pigment Base met oogschaduw

Je ziet op mijn arm precies waar de basis zit en waar de oogschaduw zonder basis zit. In dat opzicht werken deze gekleurde oogschaduwprimers dus prima om de kleur intenser te maken. Tegelijkertijd zie je hetzelfde resultaat bij de normale oogschaduwbasis, dus waarom zou je de gekleurde variant gebruiken?

Het verschil merkte ik bij het maken van de swatches. Wanneer de basis dezelfde kleur heeft als de oogschaduw heb je sneller een vol resultaat. Bij de huidkleurige basis moest ik vaker de oogschaduw aanbrengen om hem volledig dekkend te krijgen. Bij de gekleurde basis ‘mengde’ de oogschaduw moeiteloos in de basis, waardoor er geen kleine ‘gaten’ in de kleur vielen. En dus een consistenter resultaat!

Ooglook met blauwe oogschaduwbasis

Het zal je niet verbazen dat ik voor onderstaande ooglook de blauwe oogschaduwbasis heb gebruikt. Bij dit soort looks werkt het heel fijn! Je hebt namelijk meteen kleur op je ooglid en kunt ook meteen een vorm daarmee creëren. En dus ook scherpere lijnen (al zie je die bij bovenstaande look niet). Bij deze look maakte ik gebruik van het Colourpop She’s A Rainbow palette, een ByBeautybay liquid eyeshadow in Disco en een PUPA Milano Extreme Kajal potlood in donkerblauw.

Ooglook met blauwe oogschaduwbasis Revolution

Voor mij is deze Makeup Revolution Ultimate Pigment Base pastel set een verrijking van mijn make-up collectie, omdat ik ze regelmatig zal gebruiken bij mijn Instagram looks (volg je me al?). Ik kan me voorstellen dat je ze niet zult gebruiken als je wat meer neutrale looks maakt, dan zou ik het houden op de reguliere Ultimate Eye Base (of een andere variant).

Meer informatie

De Makeup Revolution Ultimate Pigment Base pastel set is momenteel op diverse plekken met korting te koop! Zo koop je hem bij Boozyshop voor € 16,95 (was € 21,95) of bij RevolutionBeauty.com voor € 15,39 (was € 21,99). RevolutionBeauty.com is een webshop in het Verenigd Koninkrijk, je hoeft bij een bestelling echter geen invoerkosten te betalen, dat regelen zij! Meer informatie daarover vind je in dit artikel: Extra kosten betalen door Brexit?

De Ultimate Pigment Base set is vegan en cruelty free. Losse kleuren zijn ook te koop via bovenstaande webshops (momenteel ook met korting!).

Gebruik jij altijd een oogschaduwbasis? Zou je deze gekleurde varianten gebruiken?

Heeft dit artikel je geholpen?

De gemiddelde score is 0, gebaseerd op 0 stem(men).

Nog geen stemmen uitgebracht, wees de eerste!

Omdat je dit een nuttig artikel vond:

Volg theNextG1rl op social media voor meer!

Het spijt me dat dit artikel je niet heeft geholpen.

Welke informatie mis je?

Laat het me weten zodat ik mijn artikel kan verbeteren!

Dit artikel bevat geen ter review ontvangen producten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Begin typing your search term above and press enter to search. Press ESC to cancel.

Back To Top