Review: Make-Up Studio mascara en oogpotlood

Het is alweer een hele tijd geleden dat ik de Beauté et Vogue Summerbox 2021 uitpakte. Daarin vond ik onder andere deze mascara en oogpotlood van Make-Up Studio. Het is al héél lang geleden dat ik iets van dat merk probeerde, dus hoog tijd om opnieuw kennis te maken! Lees je mee?

Make-Up Studio Mascara en oogpotlood

Make-Up Studio Creamy Khol Pencil

Laten we beginnen met het oogpotlood. Ik moet zeggen dat ik niet zo vaak dit soort potloden gebruik. Ik ben meer team ‘liquid eyeliner’. Mijn ervaring is dat je (ik) ze vaak niet zo nauwkeurig kunt aanbrengen en de lijn dan weer te dik of wat slordig wordt. Ik heb er wel al een hoop geprobeerd, dus ik was benieuwd of deze me van gedachten zou kunnen laten veranderen.

Make-up Studio Creamy Khol Pencil black
Informatie zwart oogpotlood

De verpakking is vrij standaard. Het is een potlood, hij is matzwart met een glanzend uiteinde en een matzwarte dop. Er staat minimale informatie op, je kunt meer info vinden op de Make-Up Studio website.

Punt zwart kohl potlood MUS Amsterdam

De punt is mooi scherp, maar omdat het een vrij creamy potlood is (zoals de naam al aangeeft) breekt hij toch vrij snel af. Ook zul je wat vaker moeten slijpen omdat de punt snel minder scherp is. Afgezien van die nadelen lijkt het me in eerste instantie een prima potlood! Hij geeft gemakkelijk kleur af en als je punt scherp genoeg is lijk je er ook een dun lijntje mee te kunnen zetten.

Swatches Makeup Studio Professional Amsterdam oogpotlood

Mijn uiteindelijke mening lees je onderaan dit artikel, bij de ooglook!

Make-Up Studio Ultimate Curl mascara

Het tweede item, waar ik eigenlijk het meest benieuwd naar was, is de Make-Up Studio Ultimate Curl mascara. Mijn wimpers zijn van zichzelf vrij kort, recht en onzichtbaar, dus ik stel hoge eisen aan een mascara.

Make-up Studio Ultimate Curl volume

Net als het doosje is ook de huls van de mascara matzwart met gouden details. Op het doosje vind je de ingrediënten, op de mascarahuls zelf staat verder weinig informatie. Maar het belangrijkste is misschien wel de applicator. Hoe ziet die eruit?

Borstelapplicator Makeup Studio mascara Ultimate Curl

Net als de naam, is de borstelapplicator ook gekruld. Hij heeft een lichte kromming, zodat je in theorie alle wimpers tegelijk kunt raken.

Close-up mascara applicator

Ik moest wel even wennen aan deze applicator! Ik heb de laatste tijd voornamelijk de Essence Double Trouble mascara gebruikt, waarvan het borsteltje zo goed als recht is.

Hieronder zie je op de bovenste rij zie je mijn ‘naakte’ wimpers. Op de middelste rij heb ik één laagje van de Make-Up Studio mascara aangebracht, en op de onderste rij twee laagjes.

Mascara testen met één en twee laagjes

Ik ondervind zowel voor- als nadelen bij het gebruiken van deze mascara. Met één laagje is het een mascara die op mijn wimpers een mooi effect geeft. Ze worden iets gelift en de kleur is mooi zwart. Naar mijn mening voegt een tweede laag weinig extra volume toe. Daarnaast had ik daarbij last van een ‘spinnenpoten’-effect én voelden mijn wimpers heel zwaar aan. Meestal gebruik ik ook gewoon één laagje mascara, maar ik wilde het wel even genoemd hebben.

Uiteindelijk heb ik natuurlijk ook het oogpotlood geprobeerd, zowel op mijn bewegend ooglid als een dun lijntje langs op waterlijn. Het resultaat zie je hieronder. Het voelt wat naakt zo zonder nepwimpers!

Look met alleen Make-up Studio Ultimate Curl mascara en oogpotlood

Met het potlood was het mogelijk om mooie dunne lijntjes te trekken zodat je oogopslag nét even wat intenser wordt. Hij is fijn in gebruik en geeft ook op het ooglid snel een zwarte kleur af. Zoals ik al wel vermoedde moet je vrij snel alweer je potlood aanslijpen als je de scherpe punt wil houden.

Meer informatie

De Make-Up Studio Ultimate Curl mascara koop je voor € 18,90, het creamy oogpotlood kost € 12,90. Ze zijn te koop in Back Stage in Amsterdam of via de Make-Up Studio website zelf. Online kun je daarnaast terecht bij Douglas of The Make Up Spot. Beide producten zijn vegan.

Heb jij wel eens make-up van dit merk geprobeerd?

Heeft dit artikel je geholpen?

De gemiddelde score is 0, gebaseerd op 0 stem(men).

Nog geen stemmen uitgebracht, wees de eerste!

Omdat je dit een nuttig artikel vond:

Volg theNextG1rl op social media voor meer!

Het spijt me dat dit artikel je niet heeft geholpen.

Welke informatie mis je?

Laat het me weten zodat ik mijn artikel kan verbeteren!

Dit artikel bevat geen ter review ontvangen producten.

2 reacties op “Review: Make-Up Studio mascara en oogpotlood

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Begin typing your search term above and press enter to search. Press ESC to cancel.

Back To Top