Review: Max Factor Creme Puff pressed powder

Enkele weken geleden viel er weer een pakketje van We Are Eves op de mat. Dit keer met deze Creme Puff pressed powder van Max Factor! Ook op mijn ‘no make-up days’ doe ik meestal wel even ‘een poedertje’ op mijn gezicht, dus ik was erg blij dat ik deze kon uitproberen. Lees je mee?

Max Factor Creme Puff pressed powder

Deze Creme Puff poeder van Max Factor zit in een stevige plastic verpakking met weinig overbodige luxe. Aan de voorkant zie je de naam en op de achterkant vind je een sticker met extra informatie. Ik heb de kleur 41 Medium Beige wat een beetje een gok was.

Ingredienten en informatie Max Factor pressed powder

Ook zie je op de achterkant staan: ‘Complete all in one make-up’. Het is niet bedoeld als een foundation in poedervorm, zoals de L’Oreal Infaillible powder foundation. Je kunt hem gebruiken als een soort setting poeder over foundation of meteen na je dagcrème om je huid egaler en stralender te maken. Vergelijkbaar met een compact poeder. De Creme Puff van Max Factor zou een fluweelachtige finish hebben.

Max Factor poeder 41 Medium Beige

Het openen van deze verpakking bracht me eigenlijk meteen zo’n 20 jaar terug in de tijd. Ik kan me herinneren dat mijn moeder altijd een Max Factor poeder gebruikte, volgens mij was de verpakking toen nog donkerblauw of zwart. Maar dezelfde sluiting en, wat ik me vooral herinner, dezelfde geur! Hij is herkenbaar, maar de geur vind ik persoonlijk best sterk en indringend. Ik ben er niet zo’n fan van.

Close-up Max Factor poeder

De Max Factor Creme Puff powder in gebruik

Even een kleur-check voor ik het poeder daadwerkelijk ging aanbrengen. Rechts een echte swatch, links wat uitgevaagd. Deze Medium Beige lijkt voor mij op dit moment wat te donker als ik op mijn armkleur afga, maar wie weet past het wel bij mijn gezichtskleur.

Swatches Max Factor Creme Puff powder Medium Beige

Het wordt aangeraden om dit poeder aan te brengen met een poederkwast zodat het egaal verdeeld wordt over je huid. Dit is ook meestal hoe ik een poeder aanbreng. Ik merkte dat het poeder snel ‘los’ komt waardoor je al snel veel poeder op je kwast hebt zitten. Geen probleem, maar dit heeft als neveneffect ook dat er veel los poeder op de ‘pan’ zelf komt te liggen.

Deze pressed powder voelt fijn aan en je merkt eigenlijk niet dat je hem op hebt. Wel is het effect zichtbaar op je huid. Op de foto’s hieronder zie je links mijn huid zonder producten. Rechts heb ik enkel de Creme Puff van Max Factor aangebracht met een poederkwast.

Huid voor en na aanbrengen poeder

Het poeder is zoals stiekem al verwacht net een tintje te donker voor mijn huid. Ik denk dat hij in de zomer prima zal werken voor mijn huidskleur. Wat verder te zien is, is dat hij mijn huid een stuk egaler maakt. Ik heb last van roodheid en wat donkere vlekken en deze worden beide wat geneutraliseerd door het poeder. Ik was blij om dat te kunnen constateren!

De finish is inderdaad heel zacht en ziet er natuurlijk uit. Het enige echte minpunt is voor mij de geur. En de kleur, maar dat ligt aan mezelf, niet aan het product!

Meer informatie

De Max Factor Creme Puff kost ca. € 15,49 en is verkrijgbaar in meerdere kleuren (6-8 afhankelijk van de winkel en beschikbaarheid). In dit artikel zag je Medium Beige. Je kunt ze vinden bij de drogist bij jou in de buurt en bijvoorbeeld bij Wehkamp, Haarspullen.nl, Plein.nl en Douglas. Op We Are Eves lees je van mijn review een korte versie, mijn We Are Eves shelfie vind je via de link!

Heb jij al ervaring met dit soort poeders?

— Meer lezen over Max Factor producten? Bekijk dan bijvoorbeeld dit artikel: Review: Max Factor Lasting Performance foundation! —

Heeft dit artikel je geholpen?

De gemiddelde score is 0, gebaseerd op 0 stem(men).

Nog geen stemmen uitgebracht, wees de eerste!

Omdat je dit een nuttig artikel vond:

Volg theNextG1rl op social media voor meer!

Het spijt me dat dit artikel je niet heeft geholpen.

Welke informatie mis je?

Laat het me weten zodat ik mijn artikel kan verbeteren!

Dit artikel bevat ter review ontvangen producten, de foto’s, tekst en mening zijn van mezelf.
Lees de disclaimer voor meer informatie.

2 reacties op “Review: Max Factor Creme Puff pressed powder

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Begin typing your search term above and press enter to search. Press ESC to cancel.

Back To Top