Review: Max Factor Lasting Performance foundation

Max Factor heeft inmiddels een heleboel basisproducten in hun Facefinity-reeks zitten, vandaag laat ik de Lasting Performance foundation zien. Dit zou een lichtgewicht foundation zijn die lang blijft zitten en je poriën niet verstopt. Of dat ook zo is? Vandaag lees je in dit artikel alles over mijn ervaringen!

Max Factor Facefinity Lasting Performance foundation review

Ongeveer een half jaar geleden heeft Max Factor de formule van deze Lasting Performance foundation aangepast. Je herkent de nieuwe verpakkingen aan het grotere zwarte vlak aan de voorkant. Ook zijn er bij die lancering vijf tinten bij gekomen, daarover lees je verderop in dit artikel meer.

Ik ontving deze foundation van We Are Eves (mijn ‘shelfie bekijk je via de link!) om uit te testen. Toen ik het pakketje openmaakte was ik eigenlijk verbaasd. Ik stelde me een zware, glazen verpakking voor, maar de Max Factor Lasting Performance foundation zit in een plastic tube. Even dacht ik nog dat het een probeerverpakking was, maar nee, dit is wel degelijk de full size met 35ml!

Informatie en ingredienten max factor foundation

Okee, prima, het gaat immers om de inhoud en niet om de verpakking! Voordeel is natuurlijk dat hij licht van gewicht is en je hem daardoor gemakkelijk mee kunt nemen.

Op de achterkant van de tube staan de ingrediënten en andere informatie over de foundation. Hij bevat geen olie en parfum en is ook geschikt voor de gevoelige huid.

Facefinity Lasting Performance 101 Ivory Beige

Volgens mij is de Max Factor Lasting Performance verkrijgbaar in 10 tinten, maar ik weet niet zeker of ze allemaal overal te koop zijn. Ik vind wisselende assortimenten bij verschillende winkels en webshops. Ik heb de kleur 101 Ivory Beige. Er zijn twee kleuren lichter dan deze (095 Ivory en 100 Fair), de andere tinten zijn allemaal net wat donkerder. Als je naar de beschikbare kleuren kijkt zul je helaas geen match vinden als je een wat donkerdere huidskleur hebt.

Max Factor Lasting Performance foundation in gebruik

Als de dop opendraait komt de opening van de tube tevoorschijn. Deze is vormgegeven met een spitse punt met kleine opening. De foundation kun je doseren door voorzichtig in de tube te knijpen.

Opening tube Max Factor Lasting Performance foundation

Ik zie er de voordelen wel van in! Bij een pompflacon is het doseren toch net iets lastiger, op deze manier heb je wat meer controle over de hoeveelheid foundation die uit de verpakking komt. De foundation is erg vloeibaar waardoor hij gemakkelijk eruit komt. En mocht je op de kleintjes letten: doordat het een plastic verpakking is kun je hem gemakkelijk openknippen om ook de laatste restjes eruit te halen!

Snelle swatch Max Factor Lasting Performance foundation

De kleur lijkt me in eerste instantie een prima match voor mijn gezicht. Als ik een snelle swatch op mijn gezicht maak, blijkt hij ineens toch een meer roze ondertoon te hebben dan aanvankelijk leek.

Max Factor 101 Ivory Beige foundation op gezicht

Gelukkig blijkt de foundation na aanbrengen op de juiste manier een prima match te zijn. Misschien een iets te roze ondertoon, maar dat is prima te camoufleren. De dekking is vrij licht en op te bouwen tot medium. Ik moet zeggen dat hij inderdaad erg lichtgewicht aanvoelt. Of eigenlijk voel je hem niet zitten. Hij blijft netjes een dag op zijn plaats, behalve op de wat vettere gedeeltes van mijn huid (maar daar ben ik inmiddels aan gewend…). Wat mij betreft is dit een prima foundation, zeker als je geen cakey effect op je huid wil!

Meer informatie

De Max Factor Facefinity Lasting Performance foundation is te koop voor € 15,99, de verpakking bevat 35 ml. Je vindt hem bij je lokale drogist, online drogisterijen of bijvoorbeeld bij Douglas en Haarspullen.nl. Deze foundation is verkrijgbaar in tien kleuren, in dit artikel zag je 101 Ivory Beige.

Heb jij al eens een foundation van Max Factor geprobeerd?

— Benieuwd naar mijn ervaringen met andere Max Factor producten? Bekijk dan bijvoorbeeld dit artikel: Review: Max Factor Creme Puff pressed powder! —

Heeft dit artikel je geholpen?

De gemiddelde score is 0, gebaseerd op 0 stem(men).

Nog geen stemmen uitgebracht, wees de eerste!

Omdat je dit een nuttig artikel vond:

Volg theNextG1rl op social media voor meer!

Het spijt me dat dit artikel je niet heeft geholpen.

Welke informatie mis je?

Laat het me weten zodat ik mijn artikel kan verbeteren!

Dit artikel bevat ter review ontvangen producten, de foto’s, tekst en mening zijn van mezelf.
Lees de disclaimer voor meer informatie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Begin typing your search term above and press enter to search. Press ESC to cancel.

Back To Top