Review: Max Factor Masterpiece mascara

De laatste tijd heb ik al een aantal producten van Max Factor geprobeerd, dit keer is het de beurt aan de Masterpiece High Definition mascara, de waterproof variant. De Masterpiece-reeks bestaat al jaren en dit is de nieuwste telg van de familie. Benieuwd naar het resultaat? Kijk dan snel verder!

Max Factor Masterpiece waterproof mascara zwart

Meestal gebruik ik geen waterproof mascara. Het is altijd extra gedoe met verwijderen waar ik ’s avonds meestal geen zin meer in heb. Wanneer mijn mascara écht goed of lang moet blijven zitten, of het een hele regenachtige dag is, geef ik wél de voorkeur aan waterproof mascara. Toch had ik er momenteel geen in gebruik, dus deze Max Factor Masterpiece waterproof mascara kwam als geroepen.

Max Factor Masterpiece High Definition mascara waterproof

Deze nieuwe mascara’s zitten in een doorzichtige huls die aan de binnenkant goud is. Het lijkt wel op een gouden lipgloss! De waterproof variant herken je aan de blauwe rand. De reguliere mascara heeft een gouden rand. Op de huls zelf staat verder niet dat hij waterproof is. Alle informatie over de mascara vind je uiteraard wel op de kartonnen verpakking.

Max Factor waterproof mascara

De volledige naam van deze Masterpiece High Definition mascara zegt het al en beetje: hij belooft de wimpers te definiëren en separeren. Geen volume, krul of lengte. Het geheim van de high definition zou onder andere in de applicator zitten. De mascara heeft een siliconen borstelapplicator met kleine ‘haartjes’. In mijn ervaring werkt dat meestal inderdaad goed om de wimpers te separeren.

De Max Factor Masterpiece mascara in gebruik

De applicator is lang, vrij smal en ongebogen. De uitstekende haartjes van het borsteltje hebben verschillende lengtes zodat ze alle wimperharen goed kunnen bereiken. Daarbij worden ze ook korter naarmate ze meer bij het einde van de applicator zitten.

Zoals je op onderstaande foto een beetje kunt zien hoopt zich aan en rondom het uiteinde van de applicator wat mascara op. In mijn ervaring zorgde dat gelukkig niet voor klodders mascara op mijn wimpers of andere ongemakken.

Rechte siliconen mascara borstelapplicator

Hieronder zie je het resultaat van de Max Factor Masterpiece mascara. Op de bovenste rij zie je mijn wimpers zonder mascara. De middelste rij toont ze met één laagje en op de onderste rij heb ik twee laagjes mascara aangebracht.

Zoals je op de eerste foto al kunt zien zijn mijn wimpers van nature niet erg lang of krullend. Een mascara moet dan ook wel echt iets in huis hebben om dat wél voor elkaar te krijgen. Het is niet verrassend dat deze Max Factor mascara amper een krullend of verlengend effect heeft op mijn wimpers. Dat is namelijk ook niet de doelstelling. Belangrijker is of hij mijn wimpers separeert en definieert. En dat kan ik toch wel bevestigen.

Max Factor masterpiece mascara met één en twee lagen

Het borsteltje kleurt al mijn wimpers en separeert ze netjes. Geen klonters, geen spinnenpoten. Ook bij de tweede laag is het effect nog steeds netjes. Siliconen borsteltjes vind ik vaak fijn en dat is bij deze mascara ook zo. Dit is vaak wel een persoonlijke voorkeur, dus dat kan voor jou natuurlijk anders zijn. Doordat het een vrij smalle applicator is kun je gemakkelijk bij alle wimpers, ook bij degene in de hoekjes.

Hoe waterproof is de Max Factor Masterpiece mascara?

Ga je voor een waterproof mascara, dan wil je ook wel dat deze écht waterproof is. Dit is namelijk lang niet altijd het geval, is mijn ervaring. Om de Masterpiece mascara te testen ben ik gaan douchen zonder moeite te doen om mijn mascara te verwijderen. In de douche is het natuurlijk sowieso vochtig en het nodige water is over mijn gezicht / oogleden gegaan. Toen ik uit de douche kwam zat mijn mascara nog helemaal op zijn plek. Ik wist niet wat ik zag!

In mijn beleving is deze waterproof mascara dan ook één van de betere die ik geprobeerd heb, een aanrader als hij écht moet blijven zitten!

Meer informatie

Deze mascara kreeg ik opgestuurd via We Are Eves, mijn ‘shelfie’ bekijk je via de link. Daar kun je me ook volgen als je dat leuk vindt. De Max Factor Masterpiece High Definition mascara is te koop in twee varianten (regulier en waterproof), beide kosten € 14 – € 19 (afhankelijk van waar je ze koopt). Je vindt ze bij o.a. Haarspullen.nl, Plein.nl, Wehkamp en Douglas.

Heeft dit artikel je geholpen?

De gemiddelde score is 0, gebaseerd op 0 stem(men).

Nog geen stemmen uitgebracht, wees de eerste!

Omdat je dit een nuttig artikel vond:

Volg theNextG1rl op social media voor meer!

Het spijt me dat dit artikel je niet heeft geholpen.

Welke informatie mis je?

Laat het me weten zodat ik mijn artikel kan verbeteren!

Dit artikel bevat ter review ontvangen producten, de foto’s, tekst en mening zijn van mezelf.
Lees de disclaimer voor meer informatie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Begin typing your search term above and press enter to search. Press ESC to cancel.

Back To Top