Review: Morphe 35I Icy Fantasy palette

Ein-de-lijk heb ik hem. Het Morphe 35I Icy Fantasy palette. Was het vorig jaar dat hij uitkwam? Misschien is het al wel langer geleden. Ik twijfelde toen heel erg: ik vond hem prachtig maar las er niet al te beste reviews over. Vervolgens was hij overal uitverkocht. Toen ik hem laatst in de Morphe sale spotte voor € 10 kon ik hem niet laten liggen. Kijk mee naar dit pastel oogschaduwpalette!

Morphe Icy Fantasy 35I palette

Dit is mijn eerste echte Morphe palette. Ik heb wel het Morphe x Jeffree Star Artistry palette wat ik nauwelijks gebruikt heb. De kwaliteit is goed, maar de kleuren spreken me niet zo aan. Mocht je geïnteresseerd zijn: je kunt hem van me overnemen via de Makeup Marktplaats waarop ik ook andere lichtgebruikte make-up items heb staan die ik verkoop!

Pastel oogschaduwpalette van Morphe 35I

Het Morphe 35I Icy Fantasy palette vind ik er alleen al aan de buitenkant prachtig uitzien. Zowel de verpakking als het palette zelf hebben dit patroon met pasteltinten. De achterkanten daarentegen zijn maar wat saai. Wel bevatten ze alle informatie die je nodig hebt, zoals de ingrediëntenlijst.

Icy fantasy pastel palette informatie

Het Icy Fantasy palette bestaat uit oogschaduw en zogenaamde pressed pigments die meestal niet geschikt zijn om dichtbij je ogen te gebruiken. Ik moet eerlijk bekennen dat ik daar niet altijd even goed op let, maar ik probeer er altijd wel op te letten dat poeder en glitters niet in mijn ogen verdwijnen. Bij dit Morphe 35I palette gaat het om de volgende pressed pigments waar je extra voorzichtig mee moet zijn:

  • Holothermia
  • Secret Escape
  • Dreamer
  • Coral Cloud
  • Deliver Shiver
  • Sky High
  • Hush
  • Avalanche
  • Rosy Haze

Hieronder heb ik ze met een sterretje aangegeven in het palette.

Morphe 35I Icy Fantasy Pressed Pigments

Zoals je ziet bevat het palette eigenlijk alle kleuren van de regenboog en meer. Maar wel voornamelijk pasteltinten. Handig om harde kleuren te blenden of om een pastel ooglook te maken. Het lijkt ook alsof er veel lichte / witte tinten in dit palette zitten, die laat ik verderop in het artikel nog wat beter zien!

Pastelkleuren en shimmers in het Morphe 35I palette

So far, so good, tijd om het palette uit te proberen!

Swatches van Morphe 35I Icy Fantasy

Laten we beginnen met de swatches. Ik merkte dat er veel verschillende texturen oogschaduw in het palette zitten. Sommige tinten zijn wat harder dan andere, die wat meer poederig aanvoelen. Dan zijn er nog shimmers, colourshiftende kleuren, metallics en glitters.

Closeup Frostbright zilveren glitter

Hierboven zie je Frostbright, een intense zilveren glitter. In het echt zijn ze nog veel mooier dan op de foto’s. Hieronder een close-up van één van de prachtige metallics: Rosy Haze.

Closeup Rosy Haze roze shimmer

Sommige kleuren lieten zich beter swatchen dan andere. Vooral sommige matte tinten waren wat lastigeren. Toch hebben ze wel prima pigment, maar op mijn huidskleur lijkt het soms snel alsof ze niet zichtbaar is. Dat is natuurlijk met pastelkleuren het geval, die blijven wat lichter.

Swatches Morphe 35I Icy Fantasy palette
Close-up Morphe Icy Fantasy kleuren

Alle lichte kleuren lijken een beetje hetzelfde, toch? Ik was dan ook benieuwd hoe ze zouden presteren op verschillende kleuren ondergrond. Daarom heb ik drie tinten (Euphoria, Flash Freeze en So Surreal) geprobeerd op witte oogschaduw en zwarte oogschaduw, naast elkaar. En kijk naar het verschil!

Verschil in kleur op witte en zwarte ondergrond

Vooral op donkere kleuren springen ze er echt uit en zie je goed welke tint er in verstopt zit.

Morphe 35I Icy Fantasy in gebruik

Natuurlijk wilde ik hem ook meteen op mijn ogen uitproberen, dus maakte ik twee verschillende looks. Voor de paarse look hieronder heb ik de paarse matte tinten gecombineerd met Spellbinding, de lavendelkleurige shimmer helemaal rechtsboven in het palette. De kunstwimpers zijn van Lashes by Linnie, de stijl Donna.

Paarse ooglook met Morphe 35I Icy Fantasy palette

Voor mijn tweede look probeerde ik een heel andere kleurenpalet: groen en geel. Met deze kleuren had ik iets meer moeite om ze zichtbaar te krijgen, wat vermoedelijk vooral ligt aan mijn huidskleur. Hierbij zie je de Carnival lashes uit de BPerfect Mystery Bag.

Ooglook met Morphe 35I Icy Fantasy palette

Ik vind pasteltinten prachtig, maar soms wel lastig om mooi in een ooglook te verwerken. Ik heb dus nog wat te leren wat ik met veel plezier zal doen met dit palette. Belangrijk is wel om een goede oogschaduwbasis te gebruiken (voor bovenstaande looks gebruikte ik de P Louise Eyeshadow Base). Vervolgens ‘duw’ je de kleuren erop met je kwast zodat er genoeg oogschaduw is. Daarna kun je voorzichtig de kleuren blenden met een blendingkwast. Ook voor de shimmers en glitters gebruik ik een speciale basis (de NYX glitter primer). Dit is de manier waarop ik momenteel de beste resultaten behaal. Hierdoor is het Morphe 35I Icy Fantasy palette misschien niet een palette voor beginners, maar ik ben zeker niet ontevreden over de kwaliteit. Het vergt enkel een andere manier van werken!

Meer informatie

Jammer genoeg is het 35I Icy Fantasy palette momenteel niet meer verkrijgbaar via de Britse Morphe webshop. Ik kocht hem voor € 10 in de sale, misschien komt hij nog een keertje terug, maar ik acht die kans helaas vrij klein. Overigens is bestellen bij de Morphe webshop vrij van invoerrechten en douanekosten, meer daarover lees je in dit artikel: Extra kosten betalen door Brexit?

Wat is jouw favoriete Morphe oogschaduwpalette?

Heeft dit artikel je geholpen?

De gemiddelde score is 0, gebaseerd op 0 stem(men).

Nog geen stemmen uitgebracht, wees de eerste!

Omdat je dit een nuttig artikel vond:

Volg theNextG1rl op social media voor meer!

Het spijt me dat dit artikel je niet heeft geholpen.

Welke informatie mis je?

Laat het me weten zodat ik mijn artikel kan verbeteren!

Dit artikel bevat geen ter review ontvangen producten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Begin typing your search term above and press enter to search. Press ESC to cancel.

Back To Top