Review: Morphe x Jeffree Star collectie

Het is alweer een tijdje geleden dat Morphe in samenwerking met Jeffree Star een collectie uitbracht. Toen er laatst 40% korting was op de site van Morphe heb ik eindelijk een aantal producten gekocht! Lees en kijk mee naar de oogschaduw kwastenset en artistry oogschaduwpalette!

Morphe x Jeffree Star kwastenset

Er zijn drie verschillende kwastensets uitgebracht (en een set met beauty sponges). Ik koos voor de set met enkel oogschaduwkwasten. Die gebruik ik het meeste en ik heb graag veel verschillende maten en soorten om uit te kiezen!

De set kwam in een leuk roze tasje met rits. Hij voelt erg stevig aan, dus ik zal hem waarschijnlijk gaan gebruiken. Bijvoorbeeld om mijn kwasten in mee te nemen op reis, of om andere dingen in te bewaren.

De set zelf bevat 10 kwasten, variërend van groot en fluffy, tot klein en stevig. Eén kwast is bedoeld voor je wenkbrauwen en heeft aan het uiteinde een wenkbrauwborsteltje (spoolie). Er zitten daarnaast zowel platte als ronde kwasten in.

De haren voelen heerlijk zacht aan. De witte haren zijn natuurlijk, de roze haren synthetisch. Er zit een heel klein kwastje bij voor details en wat grotere voor bijvoorbeeld blending. Ik ben in ieder geval erg tevreden over deze set en hoop dat ze lang mee gaan!

Morphe x Jeffree Star Artistry Palette

En dan het Morphe x Jeffree Star Artistry palette… Ik had er al vaak naar gekeken, maar het steeds toch niet gedaan. Ik heb immers al zoveel oogschaduwpaletten. En ik heb ook nog aan mezelf beloof dit jaar iedere kleur oogschaduw te gebruiken in mijn No Pan Left Behind challenge. Maar toen hij was afgeprijsd kon ik het toch niet laten om hem te bestellen.

Ik moest er wel een paar weken op wachten, want door de covid-19 richtlijnen duurt het wat langer voor orders ingepakt en verzonden worden bij Morphe. Helemaal prima! Uiteindelijk kwam hij dan aan, helemaal intact, waar ik ook al erg blij mee was.

Jeffree Star himself siert de achterkant van de verpakking, inclusief ondertekend verhaaltje. Verder vind je op de achterkant de ingrediënten en andere nuttige informatie over het palette. Maar uiteindelijk gaat het natuurlijk om het palette zelf, bereid je voor op veel foto’s!

De kleuren zijn wat mij betreft goed gekozen. Het groen contrasteert goed bij de roze tinten. Er zitten genoeg neutrale tinten in voor naturel looks. Maar je kunt het ook wat opvallender maken door het gebruik van een felle kleur, glitters of donkerdere oogschaduw.

Hieronder vind je nogmaals alle kleuren met daaronder de swatches die ik heb gemaakt.

Vooral de glitter-pans zijn pareltjes en springen eruit. De shimmerkleuren zijn heel zacht en de matte kleuren zijn goed gepigmenteerd. De kleuren die ik tot nu toe geprobeerd heb in mijn looks werken ook makkelijk op mijn oogleden.

Morphe x Jeffree Star ooglooks

Uiteraard wilde ik ook een paar ooglooks maken met die toffe palette! Ik heb wederom een kleurrijke look gemaakt en een neutrale look. Uiteindelijk heb ik ook nog een wat meer roze look gemaakt. Ik weet niet of de combinatie van groen met roze hieronder zo goed gekozen is. Misschien had ik het toch bij één van die twee moeten houden.

De gekleurde tinten zijn wel echt goed gepigmenteerd en ook met de shimmery tinten had ik geen moeite.

Mijn neutrale look zie je hieronder. Ik gebruikte de verschillende bruintinten die het palette te bieden heeft.

Ook heb ik nog een meer roze look gemaakt met de wat lichtere roze-tinten in het palette.

Meer informatie

Ik kocht dit palette op de Morphe.com website. De kwastenset kost € 47, het palette € 39. Er zijn regelmatig acties, dus als je die in de gaten houdt kun je ze misschien een keer goedkoper scoren! Morphe levert vanuit het Verenigd Koninkrijk en waardoor je in 2020 nog geen invoerrechten betaalt.

Wat vind jij van dit palette? Wat is je favoriete kleur?

Dit artikel bevat geen gekregen producten.

Tags: Make-up tools, Oogschaduwpalette, Reviews

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *