Review: MY PAYOT Glow producten

Vorig jaar gebruikte ik mijn eerste product van Payot: de MY PAYOT Peeling éclat. Meteen was ik verkocht door onder andere de geur en uitstraling. Ik was dan ook blij dat ik ook van de nieuwe MY PAYOT Glow lijn een aantal producten mocht proberen!

My Payot GLOW producten 2021

Over MY PAYOT Glow

De vijf nieuwe producten geven je huid haar dagelijkse dosis vitamines en een stralende uitstraling. De producten zitten vol super-ingrediënten zoals biologische goji en açaí bessen (rijk aan vitamines en voedingsstoffen waardoor ze de huidstructuur versterken), vitamine C en organische granaatappel (verbetert de kwaliteit van je huid).

De nieuwe MY PAYOT Glow productlijn bevat vijf producten. Een crème, een gelée (luchtige crème), een verhelderende stick en de twee producten die ik je in dit artikel laat zien. Dat zijn een C.C. cream en een maskertje voor ’s nachts. Lees hieronder meer!

MY PAYOT C.C. Glow

Ik moet bekennen dat ik nog niet eerder een CC cream gebruikt heb. Ik ben wel bekend met BB creams, maar een CC cream heeft weer net een ander doel. BB staat voor (Blemish of) Beauty Balm en kun je zien als een hydraterende crème met een lichte tint. Vaak bevatten ze SPF en / of kun je ze ook gebruiken als primer. Ze verzorgen je huid terwijl ze je een lichte dekking geven.

CC creams staan voor (Colour of) Complexion Correcting, hierbij ligt de focus op het egaliseren van je teint. In de meeste gevallen heben ze een iets betere dekking dan een BB cream (maar nog steeds minder dan een foundation). Waar een BB cream je huid vooral verzorgt, gebruik je een CC cream sneller als je je huid er beter wil laten uitzien.

My Payot CC Glow met spf15

De MY PAYOT C.C. Glow is dus bedoeld om een stralende, egale teint te krijgen. Wat mij betreft is het daarbij een pluspunt dat hij SPF15 bevat. Persoonlijk gebruik ik nog wel een los product voor zonbescherming, maar alle kleine beetjes zijn mooi meegenomen!

De Glow producten van MY PAYOT zijn allemaal vormgegeven in zalmkleurige / oranje verpakkingen. De twee tubes die ik ontving kwamen beide in een classy wit doosje waarop onder andere de ingrediënten en het gebruiksadvies te lezen zijn.

Ingredienten payot cc cream met spf

Ik kan me voorstellen dat je het doosje niet bewaart, in dat geval kun je ook op de tube nog wat meer informatie over de C.C. Glow vinden.

Gebruiksadvies payot glow cc cream met spf

De tube zelf is lang en smal en hij heeft een puntig uiteinde. Hierdoor kun je goed de C.C Glow positioneren op je gezicht. En niet alleen het positioneren, maar ook de hoeveelheid zelf kun je hierdoor goed bepalen.

De CC cream is licht gekleurd, zoals je eigenlijk ook kunt verwachten. De textuur is vrij dun waardoor je hem gemakkelijk kunt verdelen over je huid. Hij is niet zo dekkend dat het nodig is om hem aan te brengen met een kwast of spons. Ik breng hem aan met mijn vingers.

Texuur CC Cream met SPF15

Op de dagen dat ik verder weinig make-up gebruik, breng ik deze MY PAYOT C.C. Glow aan en ben ik snel klaar! Hij geeft een toch wel zichtbare dekking en blijft de hele dag netjes zitten. Hij is in één tint beschikbaar, voor mij is hij iets aan de donkere kant. Nu in de zomer vind ik dat niet zo’n probleem. Ik kan me voorstellen dat als je een nog lichtere huid hebt dan ik, deze CC crème wellicht iets te donker voor je is.

MY PAYOT Masque Sleep & Glow

Het tweede Payot-product wat ik probeerde is het Sleep & Glow Masque. Dit is een soort ‘overnight mask’ wat je opdoet voor je gaat slapen en ’s nachts je huid verzorgt. Dit heeft als resultaat dat je wakker wordt met een stralende teint. Ik was erg benieuwd of ik dit zou kunnen waarnemen!

My Payot Sleep & Glow Masque

De verpakking lijkt erg op de C.C. Glow van hierboven. Qua uitstraling en kleuren komen ze overheen. Ook dit doosje bevat de informatie over het masker.

Ingredienten Payot Sleep & Glow Masker
Gebruiksadvies My Payot Glow overnight Mask

Deze tube bevat 50 ml en is wat minder lang en juist wat breder. Het masker zelf is erg dun en de kleur ligt in lijn met de verpakking. Het is een soort semi-transparante gel die ontzettend lekker ruikt. Net als de CC Glow overigens! Ze hebben dezelfde geur als de Payot Peeling Eclat, heerlijk zomers!

Textuur Masque Sleep & Glow MyPayot 2021

Het masker laat zich goed verdelen over de huid en heeft een paar minuutjes nodig om even in te trekken. Daarna laat hij een beschermlaagje achter op de huid maar plakt het niet meer.

’s Ochtends voelt mijn huid zacht en verzorgd aan. Ik heb niet het idee dat hij er anders uit ziet, maar het kan zijn dat dit effect pas na langere tijd gebruik optreedt. Aangeraden wordt om hem 1 of 2 keer per week te gebruiken. Ik zou hem het liefst iedere dag (nacht) op doen, maar ik houd me toch maar aan het voorschrift. Ik weet namelijk niet precies wat de reden is dat je hem beter niet zo vaak kunt aanbrengen. Wat mij betreft dus een aanrader!

Meer informatie

Meer informatie over alle My Payot Glow producten kun je lezen via de link. Je koopt ze bij één van de Payot verkooppunten en hopelijk binnenkort ook via Douglas. De C.C. Glow die ik in dit artikel liet zien koop je voor € 34,55 (40 ml), het Masque Sleep & Glow kost € 31,50 (50 ml) (adviesverkoopprijzen).

Om alle producten uit deze collectie te bekijken klik je door naar dit artikel: Persbericht: MY PAYOT Glow!

Heeft dit artikel je geholpen?

De gemiddelde score is 0, gebaseerd op 0 stem(men).

Nog geen stemmen uitgebracht, wees de eerste!

Omdat je dit een nuttig artikel vond:

Volg theNextG1rl op social media voor meer!

Het spijt me dat dit artikel je niet heeft geholpen.

Welke informatie mis je?

Laat het me weten zodat ik mijn artikel kan verbeteren!

Dit artikel bevat ter review ontvangen producten, de foto’s, tekst en mening zijn van mezelf.
Lees de disclaimer voor meer informatie.

Eén reactie op “Review: MY PAYOT Glow producten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Begin typing your search term above and press enter to search. Press ESC to cancel.

Back To Top