Review: MY PAYOT Peeling Eclat

Het is alweer ruim een maand geleden dat ik een artikel op deze blog publiceerde over de nieuwste producten van Payot. Waaronder de MY PAYOT peeling éclat. De afgelopen weken heb ik dit product getest en vandaag lees je hier mijn ervaringen met deze essence!

Ik heb mijn ultieme gezichtsverzorgingsroutine nog niet helemaal gevonden, dus probeer regelmatig nieuwe dingen uit. Een micro-exfoliërende essence zat nog niet in mijn beauty-ritueel. Dit nieuwe product van Payot paste dan ook goed. Je gebruikt hem na het reinigen van je huid en vóór je de rest van je huidverzorging aanbrengt. Maar wat doet een (micro-)exfoliant eigenlijk en waarom is het belangrijk om te exfoliëren?

My Payot peeling eclat exfoliating essence

Waarom moet ik mijn huid exfoliëren?

Je moet natuurlijk helemaal niets, laten we dat voorop stellen. Het vernieuwingsproces van je huid duurt gemiddeld zo’n 25 dagen, bij jonge mensen. Als je ouder wordt, wordt ook dit proces vertraagd. Hierdoor kunnen dode huidcellen zich op gaan hopen waardoor je huid er wat dof en grauw uit kan gaan zien. Ook neemt daardoor de kan op onzuiverheden toe, iets wat we uiteraard niet willen.

Om het vernieuwingsproces een handje te helpen en oneffenheden te voorkomen kun je als je wat ouder wordt (zoals ik…), je huid exfoliëren.

Wat is een exfoliant?

Exfoliëren wordt vaak verward met scrubben. Tenminste, ik weet dat ik lang heb gedacht dat het synoniemen waren. Maar nee, er zit een wezenlijk verschil tussen. Iedereen kent denk ik wel de traditionele scrubs. Er zitten kleine korreltjes in waarmee je je huid als het ware ‘schuurt’. Hiermee komen de dode huidcellen in de bovenste laag van je huid los en kan je huid zich vernieuwen. Je kunt hiermee puistjes voor zijn. Het nadeel is dat het ook juist irriterend kan werken als je bijvoorbeeld de verkeerde scrub gebruikt, waardoor je meer oneffenheden kunt krijgen. Ik gebruik af en toe de Garnier SkinActive 3-in-1 scrub als ik daar zin in heb.

My Payot peeling eclat exfoliator info

Een exfoliant (ook wel peeling) daarentegen werkt op basis van zuren, vaak fruitzuren. Zij zorgen dat dode huidcellen gemakkelijker loslaten waardoor je huid er frisser uit ziet. De twee meest voorkomende zuren in peelings zijn glycolzuur en salicylzuur. Salicylzuur is vetoplosbaar en kan diep in de poriën dringen waardoor het meer geschikt is voor een vette huid met puistjes. Glycolzuur, één van de actieve bestanddelen van de MY PAYOT peeling éclat, is wateroplosbaar en kan diep in de huid doordringen, maar ook wat sneller irriteren. Het is daardoor meer geschikt voor de rijpere en droge (niet gevoelige) huid. Door de zuren is het belangrijk om uit te kijken in de zon en altijd een SPF op je gezicht te dragen.

MY PAYOT peeling éclat

De peeling éclat van MY PAYOT bevat naast glycolzuur tevens goji- & açaibessen en sinaasappelextract als actieve bestanddelen. Ik was dan ook erg benieuwd naar de geur. En wat ruikt deze peeling lekker! Het doet me denken aan mijn jeugd, maar geen idee waarom. Kennelijk heb ik eerder iets met zo’n geur geroken. Hij ruikt fris, fruitig en een beetje zoet. Ik vind het in ieder geval heerlijk, maar dat is natuurlijk persoonlijk. De essence komt in een fles met draaidop die netjes geseald geleverd wordt.

Payot exfoliating essence peeling fles

De eerste dagen was ik een beetje aan het klunzen met die fles. Moest ik er nou in knijpen of gewoon ondersteboven houden? Als je hem gewoon ondersteboven boven je hand (of wattenschijfje) houdt, komen er vanzelf druppels uit. De ongeduldige mensen onder ons kunnen lichtjes in de fles knijpen om het proces wat te versnellen. Ik weet niet of ik nu de ideale manier gevonden heb, maar het werkt opzich prima.

De substantie is niet zo vloeibaar als water, maar het lijkt er wel op. Als je wat op je hand druppelt zie je dat de peeling een beetje oranje is, maar dit zie je verder niet na het aanbrengen. Ik verdeel het product over mijn gezicht en dep het daarna lichtjes in. Na ongeveer een minuutje is het ingetrokken en ga ik verder met mijn skincareroutine.

Textuur My Payot peeling eclat

Het effect van de peeling éclat

Mijn vermoeden is dat dit product wel in mijn routine gaat blijven, al is het alleen maar om de geur! Ik gebruik deze exfoliant twee keer per dag na het reinigen van mijn huid en voor ik mijn serum aanbreng. Ik wist eigenlijk niet dat ik dit miste, maar ik vind hem heel fijn om te gebruiken. Mijn huid lijkt ook wat op te knappen de laatste tijd, al kan dat natuurlijk van meerdere factoren afhankelijk zijn. Al met al vind ik het zeker een aanrader!

Meer informatie

Payot is verkrijgbaar bij sommige schoonheidssalons maar ook bijvoorbeeld bij Douglas, al zie ik de peeling éclat daar nog niet op de website staan. Via Payot.nl kun je de verkooppunten bekijken. De adviesverkoopprijs van deze exfoliant is € 23,50 voor 125 ml.

Heb jij wel eens iets van Payot geprobeerd?

Heeft dit artikel je geholpen?

De gemiddelde score is 0, gebaseerd op 0 stem(men).

Nog geen stemmen uitgebracht, wees de eerste!

Omdat je dit een nuttig artikel vond:

Volg theNextG1rl op social media voor meer!

Het spijt me dat dit artikel je niet heeft geholpen.

Welke informatie mis je?

Laat het me weten zodat ik mijn artikel kan verbeteren!

Dit artikel bevat ter review ontvangen producten, de foto’s, tekst en mening zijn van mezelf.
Lees de disclaimer voor meer informatie.

6 reacties op “Review: MY PAYOT Peeling Eclat

  1. Sounds good! Kleinigheidje, maar wat ik ook erg prettig vind aan je blog is dat er eentje is zonder taal- en dtfouten. Geen ‘dit betekend’. Klinkt misschien zeikerig, maar dat vind ik zo vervelend lezen, fijn dat jouw blog taalfoutvrij is 😇

    1. Wat lief dat je dat zegt, dank je wel! Ik kan me daar ook aan ergeren bij anderen, dus als je er eentje bij me vindt hoor ik het graag 😉

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Begin typing your search term above and press enter to search. Press ESC to cancel.

Back To Top