Review: NikkieTutorials x Beauty Bay palette

Ik ben een beetje late to the party, maar ik kon dit palette niet laten liggen tijdens de Black Friday sale: het veelbesproken NikkieTutorials x Beauty Bay palette! Door de afwisseling van felle matte en neutrale shimmer tinten was ik erg benieuwd. Kijk snel verder!

NikkieTutorials Beautybay oogschaduwpalette

De zwarte, glitterige doos waarin het palette zit was groter dan ik verwacht had. Hij is in ieder geval helemaal in stijl met het palette zelf, met ook al een doorkijkje naar het palette. De ingrediënten van de pressed pigments staan op de zijkant van deze doos.

NikkieTutorials Beautybay oogschaduwpalette verpakking

Op de achterkant van de doos staat een persoonlijke berichtje van Nikkie. Dat stukje vind je ook op de achterkant van het palette terug. Hieronder zie je dat berichtje.

Beautybay oogschaduwpalette achterkant bericht NikkieTutorials

NikkieTutorials x Beauty Bay Pressed Pigment Palette

Het palette is opgedeeld in twee kanten, een vrolijke en een ‘zwarte’ kant. Zowel de binnen- als buitenkant heeft de twee verschillende stijlen.

Beautybay NikkieTutorials eyeshadow palette NTxB

Toen ik het palette opende viel er een kaartje uit, met wederom een bericht van Nikkie met uitleg hoe je het palette het beste kunt gebruiken. Het komt er op neer dat je alle tinten met een kwast kunt gebruiken, maar dat je de shimmers ook met je vinger kunt aanbrengen.

Uitleg kaartje met bericht van Nikkie
Kleurnamen oogschaduw en manier van gebruiken NTxB

De binnenkant van het palette

Ik vind het palette en de onderverdeling in twee stukken erg leuk. Het palette open je met twee deurtjes, in beide kanten zit een spiegel. Binnenin zie je ook de twee kanten terug, in zowel het palette zelf als in de kleuren oogschaduw.

Kleuren in palette NikkieTutorials x Beauty bay
NikkieTutorials x Beauty bay pressed pigment palette
NikkieTutorials x Beauty bay pressed pigment palette close-up

Ik vind de afwisseling van de kleuren erg leuk. Er zitten veel matte, kleurrijke tinten in. Maar door de bruintinten kun je looks ook heel neutraal houden. De shimmers variëren van lichtblauw tot lichtroze en er zijn een aantal bruintinten.

De kleurnamen staan in het palette zelf. Nikkie heeft zelf die namen gekozen en ze zijn dan ook heel persoonlijk. Zo zijn bijvoorbeeld de namen Mikai (haar overleden broertje), ‘Mama Tutorials’ en ‘Mr Tutorials’ te vinden.

Het NikkieTutorials x Beauty Bay palette in gebruik

Hoewel alle reacties in eerste instantie erg enthousiast waren, heb ik later ook wat mindere reviews gezien en gehoord. Zo zouden de matte tinten bijvoorbeeld patchy zijn en niet zo goed presteren. Ik was dan ook erg benieuwd hoe ze mij zouden bevallen.

Swatches NikkieTutorials x Beauty Bay oogschaduwpalette

Het swatchen verliep prima. Bij sommige matte tinten was er een beetje fall-out in de pan. Ook vind ik de twee bruine shimmers (Underground en Mr Tutorials) wel erg veel op elkaar lijken.

De enige tint die me een beetje tegenviel was de lichtblauwe (Plot twist). Met lichte tinten is het sowieso lastig om een duidelijke swatch te krijgen, dus daar kan het ook aan liggen. Op naar de looks! Ik wilde ook twee verschillende looks maken, waardoor ik de vrolijke en donkere kant kon laten zien.

Als eerste is hier de kleurrijke look met steentjes.

Ooglook vrolijke kant Nikkie x Beauty Bay palette

Ik gebruikte hierbij de steentjes van de Max & More adventskalender 2020, al vind ik ze iets te groot voor deze look. Daarnaast zie je nepwimpers van Lashes by Linnie in de stijl Dahlia.

De tegenhanger heb ik vrij simpel gehouden met bruintinten als basis en Mr Tutorials als shimmer. Als accentkleur gebruikte ik ‘Ew’, de groene oogschaduw.

Ooglook donkere kant Nikkie x Beauty Bay palette

Ik moet zeggen dat ik niet erg veel problemen had met het aanbrengen van de kleuren. Ik had gehoopt dat de gele oogschaduw wat feller zou zijn. De volgende keer ga ik hiervoor een lichte / witte basis gebruiken om hem wat meer eruit te laten komen. De kleuren die ik bij deze looks gebruikt heb blenden gemakkelijk, ik heb er verder weinig op aan te merken!

Meer informatie

Het NikkieTutorials x Beauty Bay palette is in twee orders bij Beauty Bay binnengekomen. De eerste batch was snel uitverkocht, van de tweede batch zijn er nog exemplaren beschikbaar. Als hij nu uitverkocht raakt ben je te laat, heb ik me laten vertellen. Dus mocht je het palette nog willen, dan kun je hem het beste nog snel kopen. Uiteraard is hij online te koop bij Beauty Bay, hij kost € 30. Je krijgt daarvoor 20 x 2,3 gram. Het palette is vegan en cruelty-free.

Heb jij dit palette gekocht? Wat vind je ervan?

Heeft dit artikel je geholpen?

De gemiddelde score is 0, gebaseerd op 0 stem(men).

Nog geen stemmen uitgebracht, wees de eerste!

Omdat je dit een nuttig artikel vond:

Volg theNextG1rl op social media voor meer!

Het spijt me dat dit artikel je niet heeft geholpen.

Welke informatie mis je?

Laat het me weten zodat ik mijn artikel kan verbeteren!

Dit artikel bevat geen ter review ontvangen producten.

Eén reactie op “Review: NikkieTutorials x Beauty Bay palette

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Begin typing your search term above and press enter to search. Press ESC to cancel.

Back To Top