Review: NYX Micro Brow Pencil in Taupe

Vorig jaar ben ik steeds vaker een wenkbrauwpotlood gaan gebruiken. Mijn Makeup Obsessions brow pencil is bijna op en ook mijn Precisely, My Brow pencil uit de Benefit adventskalender gaat snel. Daarom was het tijd voor een nieuwe: ik koos voor NYX Micro Brow Pencil!

NYX Micro Brow Pencil verpakking

Hoewel ik over zowel mijn Makeup Obsession als Benefit wenkbrauwpotlood erg tevreden ben, wilde ik toch weer een nieuw merk proberen. Bij Boozyshop zag ik dit Micro Brow Pencil van NYX Professional Makeup en ik besloot hem aan te schaffen!

Het kan wat lastig zijn om de juiste kleur te kiezen. Het So Fine Brow Pencil van Makeup Obsession had ik in Ash Brown. Het NYX potlood is er in 8 kleuren, waarvan zwart de donkerste is. De meeste zijn voor mij al snel te donker of te warm. Ik koos uiteindelijk voor Taupe, die wordt omschreven als ‘Soft Neutral Taupe’.

NYX Micro Brow Pencil informatie ingredienten

Hij komt netjes in een doosje waar de benodigde informatie op staat, zoals de kleurcode en -naam en de lijst met ingrediënten. Aan de bovenkant van het doosje is de kleur bruin weergegeven en ik hoopte maar dat hij niet te donker zou zijn…

De Micro Brow Pencil in gebruik

In het doosje zat een ‘pen’ die erg licht in gewicht is. In vergelijking is de Makeup Obsession variant veel zwaarder. Het potlood is zwart en heeft twee kanten: eentje met een borsteltje / spoolie en eentje met het potloodje.

NYX Micro Brow Pencil met borsteltje

Er is niet echt een indicatie aan welke kant het potloodje zit, dus je zult moeten onthouden dat die aan de NYX-kant zit.

NYX wenkbrauwpotlood Taupe
NYX wenkbrauwpotlood met spoolie

De potloodstift leek me niet al te donker, gelukkig. Bij het swatchen merkte ik al dat hij snel kleur afgeeft. Ik wil niet zeggen dat het een romig potlood is, maar hij is ook zeker niet hard. De spoolie is vrij stevig en doet zijn werk goed. Voor zover ik dat kan beoordelen met mijn weinige wenkbrauwharen.

NYX wenkbrauwpotlood Taupe swatch

Met het potloodje kun je goed dunne haartjes tekenen. Het is natuurlijk niet hetzelfde als een ‘stift’ met bijvoorbeeld een vilten punt, dus ze worden wat vager. Maar alsnog goed genoeg naar mijn smaak. Ik ben niet iemand die perfecte wenkbrauwen wil tekenen. Meestal kleur ik ze een beetje in en vind ik dat al prima. Omdat ik van mezelf amper zichtbare wenkbrauwen heb (ook nooit hoeven epileren), vind ik het niet mooi om mezelf hele opvallende exemplaren te geven.

NYX wenkbrauwpotlood Taupe op wenkbrauw

De kleur vind ik eigenlijk net iets te warm, maar het is niet zo dat ik het potlood daarom niet ga gebruiken. Hij blijft ook goed de hele dag zitten. Ik kan eigenlijk weinig nadelen verzinnen!

Meer informatie

Het NYX Micro Brow Pencil kocht ik bij Boozyshop voor € 10,50. Je krijgt daarvoor 0,5 gram. Hij is er in 8 kleuren en is vegan en cruelty-free. Meer NYX wenkbrauwproducten kun je vinden op hun eigen website.

Wat voor producten gebruik jij voor je wenkbrauwen?

Heeft dit artikel je geholpen?

De gemiddelde score is 0, gebaseerd op 0 stem(men).

Nog geen stemmen uitgebracht, wees de eerste!

Omdat je dit een nuttig artikel vond:

Volg theNextG1rl op social media voor meer!

Het spijt me dat dit artikel je niet heeft geholpen.

Welke informatie mis je?

Laat het me weten zodat ik mijn artikel kan verbeteren!

Dit artikel bevat geen ter review ontvangen producten.

Eén reactie op “Review: NYX Micro Brow Pencil in Taupe

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Begin typing your search term above and press enter to search. Press ESC to cancel.

Back To Top