Review: Olay Citrus Rush gezichtsscrub

Van Oil Of Olaz, naar Olaz, naar het internationale Olay. De laatste jaren hebben ze hun naam vaak veranderd, maar ook de productontwikkeling heeft niet stil gestaan. In mijn Beauté et Vogue summerbox vond ik de Citrus Rush hydrating gezichtsscrub. Vandaag is het tijd voor de review!

Olay scrubs Hydrating Citrus Rush

Op de voorkant van de tube staat: ‘5 in 1 clean’, maar welke vijf dingen belooft deze scrub dan te doen?

  • Hij scrubt je huid (goh..).
  • Hij reinigt je huid grondig.
  • Hij verwijdert overtollig talg.
  • Hij hydrateert je huid.
  • En hij laat je huid stralen.

Dat zijn eigenlijk wel de basisdingen die ik van een gezichtsscrub verwacht, dus ik was erg benieuwd of hij het ook zou waarmaken!

Ingredienten en informatie Olay gezichtsscrub met citrus

De tube zelf is in stijl met de andere reinigingsproducten van Olay. Een soort goudkleurige tube met daarop duidelijk de vermelding dat het om een scrub gaat. Ik moest eerlijk gezegd wel even goed kijken of het een lichaamsscrub was of dat hij enkel voor het gezicht bedoeld was. Maar ik was er vrij zeker van dat Olay alleen producten voor gezichtsverzorging maakt. Op de achterkant stond bij de gebruiksaanwijzing de bevestiging: ‘inmasseren op nat gezicht en afspoelen’.

Het enige nadeel aan deze tube is de dop: die sluit niet zo goed. Hij klikt niet echt dicht waardoor je het risico hebt dat hij onverwachts open gaat. Ik zou de scrub dan ook niet mee op vakantie nemen, maar bewaar hem veilig in de badkamer.

De Olay Citrus Rush gezichtsscrub in gebruik

Als het om citrusgeuren gaat ben ik toch wel een beetje sceptisch, ik vind dat namelijk niet altijd lekker ruiken. Frisse citroen of grapefruit vind ik prima, maar sinaasappel is niet altijd aan mij besteed. Gelukkig komt die niet voor in de Olay Citrus Rush gezichtsscrub en ruikt hij heerlijk! In deze scrub zitten wél maar liefst drie andere soorten citrus extract: citroen, limoen en mandarijn. Dit zorgt voor de nodige vitamine C. Daarnaast is ook niacinamide (vitamine B3) toegevoegd.

Textuur gezichtsscrub Hydrating Citrus van Olay

De tube bevat een vrij dunne scrub met hele kleine scrubdeeltjes. Hij ziet er wat wit uit, maar als je hem eenmaal uitwrijft over de huid zie je daar niets meer van. De scrubdeeltjes, Olay spreekt zelf over ‘smeltkristallen’, breken af terwijl ze vuil en olie van je gezicht verwijderen. Ze ‘smelten’ dus als het ware tijdens het gebruik. Hierdoor voelt het niet ruw aan op je gezicht. Daarbij kun je niet ‘overscrubben’ waarmee je de huid kunt beschadigen. Extra handig dus!

Swatch OLAY scrub met citrus extract

Al met al ben ik erg tevreden over deze Olay Citrus Rush. De geur is lekker fris en hij is fijn in gebruik. Na het scrubben voelt mijn huid zacht en goed gereinigd aan. De ‘smeltkristallen’ zijn een fijne toevoeging. Omdat je geen kans hebt op ‘overscrubben’ kun je de scrub denk ik zelfs elke dag gebruiken als je dat zou willen. Door de grootte van de tube (150 ml) kun je er ook nog eens lang mee doen. Ik zie vooral veel pluspunten!

Meer informatie

De Olay Citrus Rush Hydrating gezichtsscrub is te koop bij de drogist bij jou in de buurt, zoals Kruidvat of Etos. Hij kost € 7,99 voor een tube van 150 ml. In dezelfde lijn is ook de Olay Berry Burst Pore Perfecting scrub met aardbei-extract verkrijgbaar.

Gebruik jij vaak een gezichtsscrub?

Heeft dit artikel je geholpen?

De gemiddelde score is 0, gebaseerd op 0 stem(men).

Nog geen stemmen uitgebracht, wees de eerste!

Omdat je dit een nuttig artikel vond:

Volg theNextG1rl op social media voor meer!

Het spijt me dat dit artikel je niet heeft geholpen.

Welke informatie mis je?

Laat het me weten zodat ik mijn artikel kan verbeteren!

Dit artikel bevat geen ter review ontvangen producten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Begin typing your search term above and press enter to search. Press ESC to cancel.

Back To Top