Review: P. Louise base oogschaduwprimer

Deze oogschaduwbasis stond al een tijdje op mijn wishlist en laatst heb ik hem dan toch eindelijk gekocht: de P. Louise base. Voor veel makeup artists lijkt dit de holy grail te zijn, dus ik was er erg benieuwd naar. Lees verder voor mijn ervaringen!

P. Louise base rumour 02

Over P. Louise

P. Louise is een organisatie uit het Verenigd Koninkrijk. Ze hebben allerlei producten ontwikkeld zoals oogschaduw, lashes en make-up kwasten. Maar het meest bekend zijn ze van hun ‘bases’. Naast de oogschaduwbasis die ik vandaag laat zien hebben ze ook lipbases en primers in diverse tinten en met metallic finishes. Zo kun je bijvoorbeeld een roze oogschaduwbasis gebruiken om een roze tint nog intenser te maken.

In dit artikel bespreek ik de reguliere P. Louise Base. Dit is meer dan alleen een oogschaduwbasis. Je kunt hem namelijk gebruiken om je wenkbrauwen te omlijnen, een cut crease ooglook te maken, als basis voor in je waterlijn of lippen of als cream contourproduct. Ik zal hem voornamelijk gebruiken als basis, onder mijn wenkbrauwen en voor cut creases.

Over de P. Louise Base

Hoewel je vaak de zwarte P. Louise tube ziet, is de verpakking van de oogschaduwprimer wit en roze met zwart en gouden opdruk. Op het doosje vind je rondom allerlei nuttige informatie zoals het gebruiksadvies en de ingrediënten.

P.Louise oogschaduwprimer verpakking
P.Louise oogschaduwbasis ingredienten

P. Louise schrijft op haar verpakking dat ze aanraden de base eerst op je hand aan te brengen zodat het product kan opwarmen waardoor hij nog creamier wordt. Meestal doe ik wat op mijn hand of glasplaatje om het daarna met een kwart over kleine blending spons aan te brengen op mijn oogleden.

P.Louise oogschaduwbasis gebruiksadvies

De P. Louise base is er in 11 tinten, van bijna wit tot vrij donker bruin. Ik heb even getwijfeld, maar besloot uiteindelijk voor kleur 02 te kiezen. Deze blijkt vrij dicht bij mijn eigen huidskleur te liggen, dus wat dat betreft een goede match. Hij is net een beetje donkerder, maar daar zie je niets meer van als er oogschaduw over zit.

P. Louise oogschaduwprimer Rumour 02

De tube zelf is zwart met gouden accenten en gouden dop. Ik heb gemerkt dat zulke tubes fijn werken voor oogschaduwbasis. Je kunt gemakkelijk de primer eruit krijgen en doseren. Dat is bij deze base niet anders. Op de achterkant van de tube vind je nogmaals de ingrediënten en het kleurnummer.

P. Louise eyeshadow base Rumour 02
P. Louise eyeshadow base Rumour 02 verpakking

De P. Louise oogschaduwbasis getest

Om deze oogprimer te testen heb ik, net als bij de Makeup Revolution Ultimate Eye Base, eerst een test op mijn arm gedaan. Ik gebruikte hiervoor het Nikkie Tutorials x Beauty Bay palette. Je ziet steeds eerst links de oogschaduw met primer en rechts ernaast de oogschaduw zonder primer. De kleuren zijn met deze basis ongetwijfeld intenser en beter zichtbaar.

P. Louise oogschaduwbasis test

Helemaal rechts heb ik de basis aangebracht zonder oogschaduw erover zodat je de kleur kunt zien. Deze Rumour 02 heeft een wat roze ondertoon.

Voor de test haal ik altijd een vochtig reinigingsdoekje eenmaal over de swatches heen om te zien hoe de oogschaduw (en basis) daarop reageert. Op de foto zie je dat de lichte kleur blauw eigenlijk helemaal verdwenen is. De oranje en bruine oogschaduw zijn nog zichtbaar. Bij de swatches met primer zijn ze nog een stuk beter te zien, wat betekent dat ze ook op je oogleden een stuk langer zichtbaar zullen zijn.

P. Louise basis oogschaduwtest na verwijderen

Als laatste test wilde ik nog weten hoe hij het op mijn oogleden zou doen. Omdat hij vrij dun is (nog steeds wel creamy hoor!) laat hij zich in ieder geval eenvoudig verdelen over de huid. Ook heb je maar een klein beetje nodig om je hele ooglid te bedekken. Hij blijft een beetje sticky, waardoor de oogschaduw zich goed kan hechten. Wel is het belangrijk om je oogschaduw ‘deppend’ aan te brengen, dus niet meteen gaan uitsmeren en blenden. Eerst de kleur aanbrengen en vervolgens kun je het gaan bewerken en mengen met andere kleuren.

Ooglook met P. Louise base 2

Dit is de look die ik maakte met de P. Louise base als primer. Ik gebruikte hiervoor het BPerfect x Stacey Marie Love Tahiti palette, nog steeds één van mijn favorieten! De gele liner is van de Glisten Cosmetics wet liners pastel set, de wimpers zijn de stijl Jasmine van Lashes by Linnie.

Ik was sowieso al te spreken over de oogschaduw in het Carnival III palette van BPerfect en Stacey Marie. Maar in combinatie met deze P. Louise Base knallen de kleuren er echt uit!

Bekijk hier hoe deze P. Louise base presteert in vergelijking met de Makeup Revolution base: Beauty Battle! Makeup Revolution vs. P. Louise oogschaduwbasis.

Meer informatie

De P. Louise base kun je via verschillende wegen kopen. Je kunt hem bestellen via de P. Louise webshop. Dit een Britse webshop waarbij je nog belasting / invoerkosten verschuldigd kan zijn. Wil je zeker weten dat je daar niets mee te maken hebt? Bestel de oogschaduwbasis dan gewoon bij de Nederlandse make-up webwinkel Boozyshop. Je betaalt daar € 15,95 per stuk (15 ml).

Gebruik jij oogschaduwbasis? Wat is jouw favoriet?

— Meer lezen over dit soort producten? Bekijk dan ook eens: Review: Revolution Ultimate Eye Base en Catrice 5 in a Box oogschaduw + primer getest!

Heeft dit artikel je geholpen?

De gemiddelde score is 0, gebaseerd op 0 stem(men).

Nog geen stemmen uitgebracht, wees de eerste!

Omdat je dit een nuttig artikel vond:

Volg theNextG1rl op social media voor meer!

Het spijt me dat dit artikel je niet heeft geholpen.

Welke informatie mis je?

Laat het me weten zodat ik mijn artikel kan verbeteren!

Dit artikel bevat geen ter review ontvangen producten.

Eén reactie op “Review: P. Louise base oogschaduwprimer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Begin typing your search term above and press enter to search. Press ESC to cancel.

Back To Top