Review: Petal Fresh shampoo en conditioner

Steeds vaker zie ik dingen over de Curly Girl methode. Ik heb niet echt krullend haar (alleen een beetje slag), maar het is natuurlijk sowieso belangrijk om goed voor je haar te zorgen. Daarom probeerde ik de Petal Fresh shampoo en conditioner. Lees snel verder!

Petal Fresh Tea Tree shampoo en conditioner

Over de Curly Girl methode

Ik zal jullie niet vermoeien met een ellenlange tekst over de Curly Girl methode. Mede omdat ik er zeker niet alles over weet. Kort gezegd is het een manier om de natuurlijke krullen in je haar beter tot zijn recht te laten komen door je haar te geven wat het nodig heeft. En dat laatste, dát wilde ik in ieder geval doen. Mijn haar ziet er regelmatig wat droog en futloos uit, wordt met vlagen snel vet en ik wist eigenlijk niet zo goed wat ik ermee moest.

Als je met de Curly Girl methode start (of je wil weten wat je haar nodig heeft zoals ik), is het belangrijk om eerst te kijken wat de conditie van je haar is. Je kijkt dan naar dingen als hoe poreus het is, naar de elasticiteit en de dikte. Er zijn verschillende websites die uitleggen hoe je erachter komt wat je haartype en -conditie is. Ik gebruikte de uitleg van CG producten.nl.

Als je eenmaal weet wat je haar nodig heeft kun je gaan kijken naar bijpassende producten voor de verzorging en styling van je haar. De basis van de Curly Girl methode is dat je producten met siliconen, sulfaten, minerale oliën / wax en uitdrogende alcohol moet vermijden. Voor mijn haar is het beter om ook proteïne te vermijden. Omdat ik het eerst wilde proberen keek ik naar drogisterij-merken en kwam voor de verzorging van mijn haar uit bij Petal Fresh. Volgens mij redelijk bekend bij Curly Girls, maar ik kende het merk nog niet. Ik gebruik het nu enkele weken en vandaag lees je er alles over in deze review!

Petal Fresh Tea Tree shampoo en conditioner

Voor je producten koopt is het handig om online research te doen naar de ingrediënten. Ik ontdekte deze gemakkelijke site: Is It CG?. Daar kun je een lijst met ingrediënten invoeren en word je verteld of het product Curly-Girl-proof is. Ik wist al dat deze Petal Fresh producten CG-proof zijn én geen proteïne bevatten. Ze zijn ook nog eens cruelty-free, altijd fijn!

Ingredienten Petal Fresh curly girl shampoo en conditioner

Tip: Omdat samenstellingen van producten nog wel eens kunnen veranderen zonder dat dit gemeld wordt is het aan te raden om in de winkel nog een extra check te doen op de ingrediënten.

Ingredientenlijst shampoo zonder proteine
Ingredientenlijst conditioner zonder proteine

De Petal Fresh producten in gebruik

De flessen van Petal Fresh zijn groen met een wit met groen label. Ze hebben de uitstraling van natuurlijke producten vind ik, wat goed past bij de shampoo en conditioner zelf. De doppen zijn handig om product eruit te krijgen. Ze gaan gemakkelijk omhoog (open) en omlaag (dicht). Door een beetje in de flessen te knijpen kun je goed doseren.

Petal Fresh Tea Tree flesopeningen

Bij Tea Tree denk ik niet meteen aan een lekkere geur. Tea Tree olie heeft een hele typische geur die ik niet echt aangenaam vind. Gelukkig verrasten deze Petal Fresh shampoo en conditioner me: ze hebben een geur die meer aan mint doet denken. Ik moest er even aan wennen, maar het ruikt heerlijk fris. Wanneer mijn haar eenmaal gedroogd is, is de geur ook weg. Dat vind ik eigenlijk wel jammer!

Textuur Petal Fresh shampoo en conditioner

Je hebt niet veel shampoo nodig, want hij schuimt vrij goed en is gemakkelijk te verdelen over je haar. Conditioner gebruik ik altijd met mate, vooral in de onderste helft van mijn haar.

En als is de geur snel weg bij droog haar, gelukkig kan ik wel nog lang genieten van het effect wat deze Petal Fresh producten hebben. Mijn haar glanst mooi (niet zo erg dat het vet lijkt), voelt zacht aan en is erg luchtig. Ook hierin werd ik weer blij verrast!

Wat mij betreft zijn deze proteïne-vrije shampoo en conditioner dan ook een aanrader. Voor mijn blog zal ik uiteraard nog andere producten uitproberen, maar deze Petal Fresh producten zullen een vaste plek in mijn douche krijgen!

Meer informatie

Ik kocht de Petal Fresh Tea Tree shampoo en conditioner bij Kruidvat, maar ze zijn ook verkrijgbaar bij andere drogisten. Online vind je ze bij Big Green Smile. Zowel de shampoo als conditioner kosten € 4,99 (355 ml). Naast de Tea Tree variant zijn er diverse geuren verkrijgbaar. Check wel altijd even of die ook curly girl proof zijn als je dat zoekt!

Let jij op de ingrediënten van je haarproducten?

Heeft dit artikel je geholpen?

De gemiddelde score is 0, gebaseerd op 0 stem(men).

Nog geen stemmen uitgebracht, wees de eerste!

Omdat je dit een nuttig artikel vond:

Volg theNextG1rl op social media voor meer!

Het spijt me dat dit artikel je niet heeft geholpen.

Welke informatie mis je?

Laat het me weten zodat ik mijn artikel kan verbeteren!

Dit artikel bevat geen ter review ontvangen producten.

2 reacties op “Review: Petal Fresh shampoo en conditioner

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Begin typing your search term above and press enter to search. Press ESC to cancel.

Back To Top