Review: Philips Lumea Prestige

Ongeveer een half jaar geleden kocht ik een Philips Lumea Prestige, een IPL apparaat. Wil je meer weten over mijn ervaringen? Lees dan verder voor mijn Philips Lumea review!

Ik kreeg een hekel aan het altijd weer terugkerende fenomeen ‘scheren’. Ik had al eens waxstrips geprobeerd, maar dat was alleen een soort van succes op mijn benen. Het was in ieder geval geen blijvertje. Toen ik me ging verdiepen in ontharingsmethoden kwam ik meer te weten over IPL: Intense Pulsed Light. Het houdt in dat je met lichtpulsen je haarzakjes in een soort ‘slaapmodus’ brengt waardoor de haren niet gaan groeien. Bij professionele salons kunnen de lichtpulsen de haarzakjes zelfs vernietigen, waardoor de haren helemaal niet meer terugkomen. Dit lukt niet met de Philips Lumea Prestige, die is voor tijdelijke ontharing. Haartjes blijven echter wel langer weg dan met bijvoorbeeld scheren. En als je de behandeling op tijd herhaalt, blijven de haren weg. Maar hierover lees je verderop in dit artikel meer!

Philips Lumea Prestige compleet

Ik kocht na lang wikken en wegen dus bovenstaand exemplaar, het is de Philips Lumea Prestige BRI950/00. In de doos zit het apparaat zelf, de oplader, een schoonmaakdoekje, een opbergtasje en twee opzetstukken. Eén voor het lichaam en één voor het gezicht.

Philips Lumea Prestige opzetstukken

Voor je begint

Voor je begint kun je de Lumea coaching app van Philips downloaden. Hierin kun je aangeven wat je huidskleur en lichaamshaarkleur is en op basis daarvan geeft hij advies over welke stand je het beste kunt gebruiken. Ook kun je in de Lumea app aangeven hoe de behandeling ging en geeft hij desgewenst een melding als het tijd is voor de volgende behandeling.

Philips Lumea Prestige coaching app

Behandelingen

De eerste maanden behandel je de haren iedere twee weken (4-5 behandelingen). Na deze periode wordt aangeraden om dit iedere 4 tot 8 weken te herhalen zodat de haren wegblijven. Ik ben begonnen met een wat lagere stand, volgens mij was het 2 of 3. Dit vond ik sowieso handig om even te wennen aan het apparaat en de ‘pijn’ die het met zich meebrengt. De lichtpulsen zie je namelijk niet alleen, je voelt ze ook. Het zijn soort kleine ‘schokjes’, niet persé heel pijnlijk (ligt aan de plaats op je lichaam en de gevoeligheid daarvan), maar ik moest er wel even aan wennen. Na een aantal behandelingen ben ik stand 4 / 5 gaan gebruiken.

Philips Lumea Prestige knoppen

Resultaat

Toen ik het apparaat kocht had ik al heel wat reviews gelezen, maar was ik toch een beetje sceptisch. Als je heel licht haar hebt werkt het bijvoorbeeld niet zo goed, dus het was nog een beetje afwachten. Maar na een aantal behandelingen merkte ik al dat er minder haargroei was en uiteindelijk was zo goed als alles weg! Het resultaat valt of staat uiteraard wel met het herhalen van de behandelingen. Ik ben niet zo goed in dat soort dingen, dus ik vergeet het nog wel eens…

Meer informatie

Je kunt de Philips Lumea Prestige kopen voor € 299,- bij diverse webshops. Inmiddels zijn er nieuwe varianten uitgebracht en komen steeds meer merken met IPL apparaten op de markt. Je vindt een brede selectie bij onder andere Coolblue en Bol.com. Het kost even wat geld, maar dan ben je wel op een redelijk makkelijke manier van je haren af!

Wat vind jij de fijnste manier om je lichaam te ontharen?

— Liever op een andere manier ontharen? Lees hier over mijn ervaringen met de Kruidvat ontharingscrème en de Jolly ontharingscrème! —

Heeft dit artikel je geholpen?

De gemiddelde score is 0, gebaseerd op 0 stem(men).

Nog geen stemmen uitgebracht, wees de eerste!

Omdat je dit een nuttig artikel vond:

Volg theNextG1rl op social media voor meer!

Het spijt me dat dit artikel je niet heeft geholpen.

Welke informatie mis je?

Laat het me weten zodat ik mijn artikel kan verbeteren!

Dit artikel bevat geen ter review ontvangen producten.

Mooi en gezondMooi en gezond

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Begin typing your search term above and press enter to search. Press ESC to cancel.

Back To Top