Review: PJR Care nagellak

Op Instagram zag ik steeds vaker PJR Care nagellak voorbij komen en dat wekte mijn nieuwsgierigheid. Ik was dan ook erg blij dat ik een paar lakjes van dit merk mocht uitproberen!

PJR Care nagellak kleuren top base coat

Over PJR Care

PJR Care is in 2018 opgericht als eco-vriendelijk, high-end nagellakmerk. Zonder concessies te doen aan de kwaliteit en geur is de nagellak vrij van de 14 meest schadelijke stoffen in cosmetica. Alle lakjes van het merk zijn dierproefvrij, vegan en halal. De lakken zouden wel 3 tot 7 dagen netjes blijven zitten. Genoeg redenen dus om deze nagellak eens van dichtbij te bekijken!

PJR Care base- en topcoat

Een goede, duurzame manicure begint natuurlijk met een base coat en eindigt met een top coat.

PJR Care nagellak top base coat

De base coat zorgt ervoor dat je nagels niet verkleuren en dat de kleurnagellak beter hecht. PJR Care heeft naast deze ‘basis’ base coat ook een zogenaamde ‘ridge filler’ base coat. Die zorgt ervoor dat het oppervlak van je nagels glad wordt en geeft je nagels meteen een lichtroze tint.

De Mirror Top Coat zorgt voor een langdurig mooie manicure en een glanzed effect.

PJR Care kleuren nagellak

Van PJR Care heb ik vier kleuren nagellak uit verschillende collecties ontvangen om zelf te proberen. Hieronder volgen steeds een foto van de lak in het potje met vervolgens een swatch van de kleur in daglicht.

Filled with light

De eerste kleur, Filled with light, is een lichtbruinige tint die eigenlijk overal bij staat. Toen ik alleen het flesje zag sprak deze me niet meteen aan, maar ik vind hem op mijn nagels toch wel erg mooi!

PJR Care nagellak Filled with light
PJR Care nagellak Filled with light swatch

I follow my intuition

Deze lichtroze nagellak met de naam I follow my intuition is heel basic maar daardoor erg leuk om te dragen. Hij valt niet op en match met vrijwel elke kleur qua kleding.

PJR Care nagellak Follow my intuition
PJR Care nagellak Follow my intuition swatch

I am strong

Deze donkere kleur heeft een bijpassende naam gekregen: I am strong. Het is inderdaad een krachtige tint die ik vooral mooi vind om in de winter te dragen. Hij lijkt bijna zwart, maar is donker bruin.

PJR Care nagellak I am strong
PJR Care nagellak I am strong swatch

I am worthy of my dreams

Dit laatste lakje is de meest vrolijke kleur die ik heb ontvangen. Een soort koraal-achtige tint die me alweer aan de lente doet denken.

PJR Care nagellak I am worthy of my dreams
PJR Care nagellak I am worthy of my dreams swatch

Mijn ervaring met de PJR Care nagellak

De potjes van de nagellak voelen luxe en stevig aan. De doppen zitten er stevig op en je moet moeite doen om ze los te krijgen. Alleen maar goed, want dan blijft de nagellak langer goed bruikbaar. Het borsteltje is redelijk smal. Ik heb zelf de voorkeur voor een wat breder kwastje, maar je kunt met zo’n smalle wel nauwkeurig werken.

PJR Care nagellak kwastje

Bij het aanbrengen van de eerste laag kleur merkte ik dat het eigenlijk best een lastig lakje was om aan te brengen. Het is een vrij dikke lak en hij droogt snel. Dus wanneer ik dan nog even over mijn nagel wil gaan om de lak egaal te krijgen, neem je soms alweer wat mee van de lak die al een beetje gedroogd is. Het vergde dus even wat oefening. Met de tweede laag kleur werd de lak op de nagel steeds wel weer netjes egaal van kleur.

Eigenlijk bij alle kleuren was twee lagen voldoende om hem volledig dekkend te krijgen. Alleen bij I am worthy of my dreams, de koraal-tint, heb ik even getwijfeld.

PJR Care nagellak verschillende lagen aanbrengen

Bij de levering van mijn nagellak kwam een brief met de handleiding, hierin staat hoe je het beste de lak aan kunt brengen, inclusief base en top coat. Ook is het belangrijk om het bovenste randje van je nagels mee te nemen bij het lakken, zodat de lak langer blijft zitten.

Wat mij opviel nadat de topcoat gedroogd was, is dat de lak meteen krasvast leek te zijn. Bij andere nagellakken en topcoats heb ik nog wel eens dat er al vrij snel krasjes of beschadigingen op zitten. Bij deze nagellak van PJR Care had ik dat helemaal niet. Dat vind ik echt een groot voordeel!

Uiteindelijk bleef mijn nagellak ongeveer 5 dagen netjes zitten. Daarna begon het verval in te treden en gingen er vrij snel chips van mijn nagels. Voor gewone nagellak vind ik dat best lang, dus ik was blij verrast!

Meer informatie

De nagellak van PJR Care kun je kopen via de PJR Care webshop. De kleurlakjes kosten € 12,95 per flesje van 15 ml, de base en top coat kosten € 9,95 per stuk (tevens 15 ml). Er zijn ook zogenaamde starterssets beschikbaar met daarin een base coat, top coat en één gekleurde lak. Afhankelijk van de kleur kosten deze € 24 – € 28.

Heb jij wel eens nagellak van PJR Care geprobeerd? Wat is je lievelingskleur?

Heeft dit artikel je geholpen?

De gemiddelde score is 0, gebaseerd op 0 stem(men).

Nog geen stemmen uitgebracht, wees de eerste!

Omdat je dit een nuttig artikel vond:

Volg theNextG1rl op social media voor meer!

Het spijt me dat dit artikel je niet heeft geholpen.

Welke informatie mis je?

Laat het me weten zodat ik mijn artikel kan verbeteren!

Dit artikel bevat ter review ontvangen producten, de foto’s, tekst en mening zijn van mezelf.
Lees de disclaimer voor meer informatie.

2 reacties op “Review: PJR Care nagellak

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Begin typing your search term above and press enter to search. Press ESC to cancel.

Back To Top