Review: Pupa Milano – The Dark Side of Beauty

Vorige week liet ik al de nieuwe tijdelijke collectie van Pupa Milano zien: The Dark Side of Beauty. Vandaag laat ik je een oogschaduw en oogpotlood uit deze limited edition zien! Hou je van donker blauwe make-up, dan ben je hier op het goede adres.

Pupa The Dark Side of Beauty oogpotlood en oogschaduw

Ik ontving een oogschaduw en oogpotlood in matchende kleuren om uit te proberen, hartstikke leuk! Kijk mee naar de foto’s, swatches en de ooglooks die ik maakte met deze producten uit de Pupa The Dark Side of Beauty collectie!.

Pupa Milano Extreme Kajal oogpotlood

Het oogpotlood wat ik ontving is de Pupa Milano Extreme Kajal in kleur 003 Extreme Blue. Dit is een diepblauwe kleur met een lichte metallic finish. Hij is niet volledig mat wat hem net wat specialer maakt.

Pupa Extreme Kajal 003 donkerblauw oogpotlood
Pupa Milano Extreme Kajal 003

Het potlood zelf ziet er verder vrij eenvoudig uit. Hij is zwart met zilverkleurige opdruk. De dop en het uiteinde van het potlood zijn in de kleur van het potlood zelf (in dit geval dus donkerblauw). Het is een potlood wat je zelf aan moet slijpen om de punt scherp te houden. Lees snel verder voor de swatches!

The Dark Side of Beauty: oogschaduw

De verpakking van deze oogschaduw hoort duidelijk bij Pupa en deze ‘The Dark Side of Beauty’ collectie door de tekst en het rode logo op de voorkant. Het is een rond doosje met op de achterkant wat meer informatie.

Pupa Milano The Dark Side of Beauty oogschaduw blauw
Pupa Milano donkerblauwe oogschaduw shimmer

Deze kleur heeft nummer 006 meegekregen, Dark Blue. Aan de binnenkant van het doosje zit tot mijn grote verbazing een spiegeltje, altijd handig! Verder is de binnenkant heel classy, met een weerspiegelende rand om de oogschaduw.

Pupa Milano oogschaduw wet en dry donkerblauw
Pupa Milano The Dark Side of Beauty oogschaduw blauw close-up

De oogschaduwpan zelf ligt wat verhoogd in de verpakking wat er eigenlijk wel mooi uit ziet, vind ik. Het enige nadeel is dat er soms wat oogschaduw op het spiegeltje komt als je het doosje dicht doet. Ook de oogschaduw heeft een metallic finish, duidelijker zichtbaar dan het potlood (zeker op de foto’s). Ik was dan ook erg benieuwd hoe hij zich op mijn oogleden zou gedragen.

De oogschaduw en kajal in gebruik

Ik begon met het maken van swatches op mijn arm. Het viel meteen op dat het potlood heel zacht is wat als voordeel heeft dat hij snel kleur afgeeft. Het nadeel is wel dat je wat voorzichtiger moet zijn met zachte potloden omdat de punt snel kan afbreken. En je moet wat vaker slijpen om de punt spits te houden en nauwkeurig te kunnen werken.

Swatches Pupa The Dark Side of Beauty oogpotlood en oogschaduw

De oogschaduw kun je zowel droog als nat gebruiken. Op de foto hierboven zie je eerst (links) twee swatches van het oogpotlood. Daarnaast de oogschaduw droog aanbracht en uiterst rechts is de oogschaduw nat aangebracht. Wat een verschil! Natte applicatie heeft zeker mijn voorkeur in dit geval. De shimmers komen zo extra goed naar voren en deze finish geeft de oogschaduw een extra dimensie.

Om het oogpotlood goed uit te laten komen maakte ik een basic look met een Extreme Kajal wing! Uiteraard gecombineerd met de Pupa VAMP! Sexy lashes mascara.

Ooglook met Pupa Milano Extreme Kajal oogpotlood

Ook de oogschaduw moest ik natuurlijk proberen! Ik heb hem gecombineerd met het BPerfect x Stacey Marie Carnival palette in de look hieronder. Het binnenste vlak, dus mijn bewegend ooglid, is volledig gevuld met de Pupa oogschaduw. Ik heb hem hiervoor aangebracht met een kwast die ik vochtig heb gemaakt met setting spray.

Ooglook met Pupa Milano Dark Side of Beauty oogschaduw

Die kleurovergang van licht naar donker maakt deze oogschaduw erg speciaal. Ik vind hem heel mooi en ik ga denk ik toch overwegen om een wat vaker voor een blauwe look te gaan!

Meer informatie

Deze Pupa Milano limited edition producten uit The Dark Side of Beauty collectie kun je binnenkort kopen via pupa.nl. Ook kun je ze kopen bij de Pupa verkooppunten. De single oogschaduws komen in 6 kleuren en hebben een adviesverkoopprijs € 18,75. Ook de Extreme Kajal potloden zijn er in 6 kleuren en zullen € 17,95 per stuk kosten.

Heb jij wel eens make-up van Pupa geprobeerd?

— Meer van Pupa zien? Bekijk hier de kerstcollectie van 2020: Pupa Milano Sparkling Attitude of de Pupa VAMP! Sexy Lashes mascara! —

Heeft dit artikel je geholpen?

De gemiddelde score is 0, gebaseerd op 0 stem(men).

Nog geen stemmen uitgebracht, wees de eerste!

Omdat je dit een nuttig artikel vond:

Volg theNextG1rl op social media voor meer!

Het spijt me dat dit artikel je niet heeft geholpen.

Welke informatie mis je?

Laat het me weten zodat ik mijn artikel kan verbeteren!

Dit artikel bevat ter review ontvangen producten, de foto’s, tekst en mening zijn van mezelf.
Lees de disclaimer voor meer informatie.

5 reacties op “Review: Pupa Milano – The Dark Side of Beauty

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Begin typing your search term above and press enter to search. Press ESC to cancel.

Back To Top