Review: Revolution Ultimate Eye Base

Toen ik de Makeup Revolution Ultimate Eye Base zag, leek het me een dupe van de bekende P. Louise oogschaduwbasis. Ik besloot hem uit te proberen en kan alvast vertellen dat een vergelijking met de P. Louise basis er ook aan gaat komen! Lees verder!

Revolution Ultimate Eye Base oogschaduwbasis

Inmiddels heb ik de vergelijking met de P. Louise base gepubliceerd! Je bekijkt hem hier: Beauty Battle! Makeup Revolution vs. P. Louise oogschaduwbasis.

Wie de P. Louise basis wel eens gezien heeft, zal moeten beamen dat deze verpakking (vooral de tube) er erg op lijkt. Zwart met gouden details, dat is ook de kleurstelling van P. Louise. Ik was dan ook erg benieuwd naar de kwaliteit van deze basis en had eigenlijk al meteen vrij hoge verwachtingen.

Het doosje ziet er in ieder geval strak uit. Revolution heeft deze Ultimate Eye Base uitgebracht in drie tinten. Ik kocht de lichtste: Light. De andere tinten zijn Medium en Dark.

Makeup Revolution oogschaduwbasis Light
Revolution Ultimate Eye Base verpakking

Het doosje zelf is verder niet heel spannend. Op de achterkant staat de benodigde informatie en ingrediëntenlijst. Er worden geen grootste beloftes gedaan, enkel dat deze basis de oogleden voorbereidt op oogschaduw. Op de website is daarentegen te lezen dat hij creasen van oogschaduw tegen moet gaan en je oogschaduw langer zal blijven zitten. Dat is ook, samen met intensere kleuren, waar ik een oogschaduwbasis voor gebruik.

De Revolution Ultimate Eye Base in gebruik

De oogschaduwbasis zit in een flexibele tube, ook weer zwart met gouden accenten. Op deze verpakking staat niet zoveel informatie. Je ziet duidelijk welke kleur het is en ook hoe ver hij op is.

Makeup Revolution eye primer tube Light
Revolution oogschaduwbasis tube informatie

De oogschaduwprimer komt uit de tube via een kleine opening. Je kunt in de tube knijpen om de hoeveelheid te bepalen, dit werkt best gemakkelijk. De basis is iets dikker dan de gemiddelde concealer, maar komt alsnog gemakkelijk uit de tube.

Revolution oogschaduwbasis aanbrengen met tube

Daarnaast laat de basis zich gemakkelijk verdelen over je oogleden. Het verschilt een beetje hoe ik hem aanbreng: soms met een kwast, soms met mijn vingers waarna ik hem verdeel met een sponsje. Als je een dikke laag aanbrengt raad ik je aan hem wel even te laten indrogen voor je oogschaduw opdoet. Dit om te voorkomen dat je kwast vettig wordt door de ultimate eye base.

Om de basis te testen bracht ik op mijn arm een aantal kleuren oogschaduw aan. Je ziet steeds links de kleur met daaronder de oogschaduwbasis. Daarnaast rechts dezelfde kleur zónder basis. Helemaal rechts zie je de basis zonder oogschaduw. Ik gebruikte hiervoor overigens het Nikkie Tutorials x Beauty Bay palette.

Test oogschaduw met en zonder basis

Wat me opviel is dat er weinig verschil in intensiteit te zien is. Je ziet wel dat de linker kleur steeds iets meer dekkend is, maar ik had meer verschil verwacht.

Waar ik wel verschil zag, was toen ik de swatches ging verwijderen. Hieronder zie je de oogschaduw nadat ik één veeg met een vochtig doekje erover heb gedaan.

Test oogschaduw met en zonder basis verwijderd

Je ziet daarbij dat de kleuren zonder basis vrijwel niet meer te zien zijn (afgezien van de paars). De kleuren mét basis zijn nog steeds zichtbaar. Ik geloof dan ook zeker dat ooglooks langer zullen blijven zitten met deze basis.

Ik heb de basis ook geprobeerd bij een cut crease look. Hij heeft een vrij goede dekking om ook hiervoor geschikt te zijn. Al met al vind ik het een fijne oogschaduwbasis en zou ik hem zeker aanraden!

Meer informatie

De Revolution Ultimate Eye Base is beschikbaar in drie kleuren en te koop via RevolutionBeauty.com voor € 5,99. Revolution verzendt vanuit het Verenigd Koninkrijk, maar neemt de invoerkosten voor haar rekening. Meer informatie daarover lees je in dit artikel: Extra kosten betalen door Brexit? Bestel je liever niet vanuit het buitenland? Dan kun je terecht bij bijvoorbeeld Boozyshop.

Een tube Ultimate Eye Base bevat 15 ml en is vegan en cruelty-free.

Gebruik jij een oogschaduwprimer? Wat is jouw favoriet?

— Bekijk hier ook hoe deze Ultimate Eye Base presteert in vergelijking met de bekende P. Louise base: Beauty Battle! Makeup Revolution vs. P. Louise oogschaduwbasis. —

Heeft dit artikel je geholpen?

De gemiddelde score is 0, gebaseerd op 0 stem(men).

Nog geen stemmen uitgebracht, wees de eerste!

Omdat je dit een nuttig artikel vond:

Volg theNextG1rl op social media voor meer!

Het spijt me dat dit artikel je niet heeft geholpen.

Welke informatie mis je?

Laat het me weten zodat ik mijn artikel kan verbeteren!

Dit artikel bevat geen ter review ontvangen producten.

2 reacties op “Review: Revolution Ultimate Eye Base

  1. Deze heb ik ook een paar keer getest en ik vind hem wel prima.
    Ik kan hem niet vergelijken met P.Louise want die heb ik helaas niet.
    Maar aan jouw review te zien voldoet ie zeker aan een goeie base en dat is toch wanneer je oogschaduw goed blijft zitten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Begin typing your search term above and press enter to search. Press ESC to cancel.

Back To Top