Review: SHEGLAM oogschaduw en mascara

In mijn SHEIN shoplog van een maandje geleden liet ik het al kort zien: Make-up die ik kocht bij SHEIN. Van het eigen merk SHEGLAM kocht ik oogschaduw en mascara. Vandaag laat ik ze uitgebreid aan je zien en vertel ik over mijn ervaringen ermee.

SHEGLAM make-up van SHEIN review

Ik kocht drie items: het SHEGLAM Rhapsody Palette, een Glitter Liquid Eyeshadow trio en de SHEGLAM Perfect Curling Mascara. Van de laatste had ik niet heel hoge verwachtingen. Ik hoopte dat de liquid eyeshadows top zouden zijn. Van de SHEGLAM oogschaduwpalettes heb ik eerder al goede reviews gelezen dus mijn verwachtingen daarvan waren ook vrij hoog. Kijk mee naar de producten en looks die ik ermee maakte!

SHEGLAM Perfect Curling Mascara

Laten we beginnen bij de mascara. Ik ben nog altijd op zoek naar DE perfecte mascara voor mijn korte, niet-krullende wimpers. Voor die paar euro (4, om precies te zijn) wilde ik hem wel eens proberen. Hij komt in een classy matzwarte verpakking. De huls zelf is glanzend zwart, onder wat smaller dan de rest. Bovenop zit een klein (niet erg functioneel) spiegeltje.

SHEGLAM mascara voor krullende wimpers

Wat me opvalt is dat op het doosje een andere naam staat dan op de huls zelf. Ik verwacht in ieder geval nu wel outrageous curls in mijn wimpers!

De applicator heeft twee wat plattere kanten en loopt van een brede onderkant naar een smallere bovenkant. Ik geloof niet dat ik eerder zo’n mascaraborsteltje heb gebruikt dus ik moest er even aan wennen.

SHEGLAM mascara borsteltje

Mijn eerste indruk is dat er in ieder geval niet teveel mascara op het borsteltje komt als je hem uit de huls haalt. Bij gebruik merk ik met deze applicator mijn wimpers vrij goed gescheiden worden. De mascara droogt relatief snel op en geeft bij mij niet af onder mijn ogen. Wat dat betreft krijgt hij dus pluspunten!

Effect SHEGLAM curling mascara

Het effect zelf is daarentegen maar matig, jammer genoeg. Het is een prima mascara voor everyday, maar verwacht geen wonderen. Op de foto’s hierboven zie je links mijn ‘blote’ wimpers. Rechts heb ik één goede laag SHEGLAM mascara opgedaan. Bij de onderwimpers is hij duidelijk aanwezig en zie je ook dat hij de wimpers vrij goed scheidt. Er zit wel iets van een krul in mijn bovenwimpers, dus het is niet dat hij niets doet. Als je van jezelf al wat meer krullende wimpers hebt, zal het effect nog duidelijker zijn gok ik.

Overigens is deze mascara ook waterproof. Een douche overleeft hij niet, maar met een kleine regenbui hoef je je geen zorgen te maken. Voor vier euro had ik er niet veel van verwacht, dus wat mij betreft voor die prijs een prima mascara om te gebruiken voor elke dag.

SHEGLAM Rhapsody oogschaduw palette

Na de mascara is het nu tijd voor de SHEGLAM oogschaduw. Als eerste het palette. Ik heb eerder enkele vrij positieve reviews gelezen, dus ik was er erg benieuwd naar. Van deze 9-pans paletten heb je keuze uit 7 verschillende soorten. Ik koos voor het Rhapsody palette omdat ik nog weinig lila en paarse tinten in mijn collectie heb. Het eerste wat me opviel was dat het palette een stuk groter was dat ik had verwacht! Ik dacht dat hij ongeveer de grootte zou hebben van bijvoorbeeld Colourpop Blush Crush, een 9-pans palette van dat merk. Maar hij is toch wel iets groter en zwaarder, hij voelt degelijk aan.

SHEGLAM Rhapsody oogschaduwpalette

De verpakking en het palette hebben dezelfde vormgeving. Ook de informatie op de achterkanten is identiek. Het palette bevat 9 tinten waarvan 5 mat zijn en 4 shimmery. Vooral de gemarmerde tint in het midden trok me over de streep om voor dit palette te kiezen. Hij ziet er in het echt ook prachtig uit!

SHEIN oogschaduw paars en bruintinten
Close-up Rhapsody eyeshadow palette SHEIN

Daarnaast vind ik het altijd fijn als er wat bruintinten in zitten, zo maak je snel een neutrale look met een gekleurd accent.

Ik had toch wel redelijk hoge verwachtingen van dit palette. Bij het swatchen vielen de matte tinten me al meteen tegen. Paarse tinten schijnen sowieso lastig gepigmenteerd te maken zijn, maar ook de bruintinten zijn kwalitatief niet echt goed. De shimmers zijn mooi, maar niet dekkend. Ik moest veel moeite doen voor onderstaande swatches. De shimmers zijn goed te gebruiken als oogschaduwtoppers verwacht ik.

Swatches SHEGLAM oogschaduwpalette Rhapsody

De uiteindelijke ooglooks die ik maakte zie je onderaan dit artikel!

SHEGLAM liquid eyeshadow trio

Liquid eyeshadow, het lijkt zo gemakkelijk! In een handomdraai heb je een glam look met glitters. Toch heb ik er bijna geen, in mijn beleving drogen ze vaak niet goed en gaan ze snel creasen of afgeven. Maar ik wilde ze toch een kans geven, juist omdat het er altijd zo tof uit ziet.

SHEGLAM Liquid eyeshadow trio Seaside Lounge

Bij SHEIN was er keuze uit maar liefst vijf trio’s. Ik koos voor Seaside Lounge door de veelzijdigheid aan kleuren. En omdat ik benieuwd was naar de rood/roze variant die op de foto’s gemarmerd leek te zijn. In het echt zijn ze erg glinsterend en ook de rood/roze variant is precies zoals op de foto’s.

SHEIN Liquid eyeshadow drie kleuren

Van links naar rechts zie je hierboven de kleuren Picasso, Tempo en Misty. Je brengt deze liquid oogschaduws aan met een sponsapplicator die je ook wel bij lipglosses ziet. Handig in gebruik vind ik zelf.

Sponsapplicator SHEGLAM vloeibare oogschaduw

Er komt vrij veel mee op de applicator, dus daar moet je even mee oppassen. Maar ik werd positief verrast door het pigment! Ook een dun laagje geeft al een goede kleur af, én een goede glinstering. Ik vind de kleuren zelf ook erg mooi. Uiteindelijk zie je weinig van de ‘marmering’ in de rood/roze variant

Swatches SHEGLAM Seaside Lounge liquid eyeshadow

Je moet ze wel even de tijd geven om goed te drogen, dat is waar het bij mij meestal fout gaat. Door mijn hooded eyes geven ze al snel af. Deze SHEGLAM liquid eyeshadows hebben wel even de tijd nodig om goed te drogen, dus dat is een nadeel voor mij.

Ooglooks

Ik heb in eerste instantie twee ooglooks gemaakt met de SHEGLAM oogschaduw en mascara. Ze lijken wat kaal omdat ik geen nepwimpers heb gebruikt, wat ik normaal wel doe bij mijn ooglooks. De mascara is daar niet echt een vervanging voor.

Ooglook met SHEGLAM Rhapsody oogschaduw en mascara

Ik moest veel moeite doen om de matte tinten überhaupt zichtbaar te krijgen op mijn oogleden. Ook viel de donkerbruine veel meer roze uit dat ik had verwacht. Bij de look hierboven heb ik een lijn aangebracht met de bronskleurige liquid eyeshadow.

Ooglook met SHEGLAM Rhapsody oogschaduw, liquid eyeshadow en mascara

Ook bij deze look heb ik die zelfde liquid eyeshadow gebruikt. De glinstering ervan is top! Het paars wat je hier ziet is de donkerste matte paars uit het palette. Een stuk lichter op mijn oogleden dan in het palette. Daardoor zit er weinig verschil tussen de paarstinten en is diepte aanbrengen in de ooglook lastig. Ik zou dit palette dan ook niet aanraden, ook al is hij niet duur.

Meer informatie

Je koopt deze SHEGLAM oogschaduw en mascara natuurlijk via SHEIN. De mascara en liquid eyeshadow trio kosten allebei € 4, voor het palette betaalde ik € 5. Ik ben niet echt weg van de make-up producten. Ook was ik niet weg van de SHEIN reinigingspads. Wel hebben ze andere leuke items die je eerder hebt kunnen zien, bijvoorbeeld in mijn SHEIN shoplog van november.

Heb jij wel eens SHEGLAM make-up geprobeerd? Ik ben benieuwd wat je ervan vond!

— Benieuwd naar andere SHEGLAM oogschaduwpalettes? Bekijk dan ook eens dit artikel: SHEGLAM So Sub-lime palette! —

Heeft dit artikel je geholpen?

De gemiddelde score is 0, gebaseerd op 0 stem(men).

Nog geen stemmen uitgebracht, wees de eerste!

Omdat je dit een nuttig artikel vond:

Volg theNextG1rl op social media voor meer!

Het spijt me dat dit artikel je niet heeft geholpen.

Welke informatie mis je?

Laat het me weten zodat ik mijn artikel kan verbeteren!

Dit artikel bevat geen ter review ontvangen producten.

3 reacties op “Review: SHEGLAM oogschaduw en mascara

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Begin typing your search term above and press enter to search. Press ESC to cancel.

Back To Top