Review: Some By Mi Yuja Niacin serum

Toen mijn Catrice Pore Minimizing Serum op was zocht ik een vervanger met niacinamide. Omdat ik steeds iets nieuws wil proberen, kocht ik het Yuja Niacin serum van het K-beauty merk Some By Mi. In dit artikel lees je er alles over, dus kijk mee!

Yuja Niacin Blemish Care serum

Over Some By Mi

Het Koreaanse merk Some By Mi gelooft in de helende werking van de natuur en maken daar dankbaar gebruik van in hun skincare. Daarnaast hebben ze ook een breed scale aan make-up. Ze maken gebruik van huidvriendelijke ingredienten. Hun producten zijn dan ook vrij van schadelijke chemische stoffen, zoals parabenen en kleurstoffen. Een van hun meest succesvolle productlijnen is de AHA BHA PHA 30 Days Miracle lijn. Deze zou helpen bij een acne-gevoelige huid.

Ik probeerde het Yuja Niacin Blemish Care serum van Some By Mi. Naast een serum is er in deze lijn ook een gezichtsmasker, crème, toner, zonnebrandcrème en meer. Ook kun je een zogenaamde Starter Kit kopen met kleinere verpakkingen om de gehele lijn te proberen. Omdat ik alleen een serum zocht, kocht ik enkel dat product uit deze lijn. Ik had gemerkt dat niacinamide bij mij goed werkt om ontstekingen op en rondom mijn neus tegen te gaan. Ik las goede reviews en besloot daarom deze Yuja-variant te proberen!

Some By Mi ingredienten niacinamide serum

Over het Yuja Niacin serum

Het serum is verpakt in een kartonnen doosje waarop de nodige informatie staat. Je kunt er de ingrediënten in vinden, evenals het gebruiksadvies. Zowel in het Koreaans als het Engels staat de informatie erop.

Yuja Niacin Blemish Care serum informatie

Naast niacinamide is het belangrijkste ingrediënt Yuzu-extract. Yuzu (ook wel Yuja) is een citrusvrucht die vooral voorkomt in Korea, China en Japan. Je ziet hem op het flesje van het serum staan. Yuzu staat erom bekend dat het de aanmaak van collageen stimuleert waardoor je een stevigere, egalere huid krijgt en fijne rimpeltjes vermindert. Door de vitamine C geeft het je huid een brightening effect.

Yuja Niacinamide serum van Some By Mi

Niet alleen het doosje is felgeel, ook het flesje waarin het serum zit heeft een doorzichtige gele kleur. Op het etiket van het flesje staat enkel de hoognodige informatie, maar net als op het doosje wel in het Koreaans en in het Engels.

Yuja Niacinamide serum informatie verpakking

Het serum in gebruik

Het serum zit in een glazen pompflacon, wat erg handig werkt. Ik denk dat ik dit zelfs fijner vind dan een pipetje, maar dat is natuurlijk persoonlijk.

Yuja Niacin serum pompje

Het serum zelf heeft een beetje de textuur van een olie (qua dikte), maar voelt totaal niet vet aan. Het laat zich gemakkelijk verdelen over je huid en trekt snel in. Ik gebruik ongeveer 1,5 pompje per keer en dat is voldoende. Na ongeveer 6 weken gebruik (2x per dag) ben ik ongeveer op de helft van het flesje.

Textuur niacinamide serum K-Beauty

Door de toevoeging van yuzu / yuja heeft dit serum een typische citrusgeur die je ook vaak tegenkomt bij vitamine C-producten. Ik ben daar niet echt fan van, maar was er al vrij snel aan gewend. Je ruikt het ook alleen even als je het aanbrengt, daarna niet meer.

Ik kocht het serum vooral om mijn puistjes en ontstekingen op en rondom mijn neus in bedwang te houden. Ik heb het gevoel dat hij daar wel in slaagt, maar dat andere serums dat toch net wat beter doen. Toch is dit Some By Mi serum fijn in gebruik vanwege het makkelijke verdelen en snelle intrekken. Iedere huid is anders dus ik zou het dan ook zeker aanraden om deze eens te proberen!

Meer informatie

Het Some By Mi Yuja Niacin Blemish Care serum kocht ik bij Little Wonderland, een webshop met Koreaanse skincare en make-up. Hij kost € 18,45 voor 50 ml.

Heb jij ervaring met Koreaanse skincare? Wat vind je ervan?

Heeft dit artikel je geholpen?

De gemiddelde score is 0, gebaseerd op 0 stem(men).

Nog geen stemmen uitgebracht, wees de eerste!

Omdat je dit een nuttig artikel vond:

Volg theNextG1rl op social media voor meer!

Het spijt me dat dit artikel je niet heeft geholpen.

Welke informatie mis je?

Laat het me weten zodat ik mijn artikel kan verbeteren!

Dit artikel bevat geen ter review ontvangen producten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Begin typing your search term above and press enter to search. Press ESC to cancel.

Back To Top