Review: Tangle Teezer Detangling haarborstels

Voor veel mensen zijn de Tangle Teezer Detangling haarborstels favoriet, vandaag laat ik dan ook met plezier twee van de nieuwste aanwinsten van het merk zien! Een wat kleinere, on-the-go variant, en een grote detangler die je ook in nat haar kunt gebruiken. Kijk snel mee!

Tangle Teezer Pebble Grey Kiss grote haarborstel

Tangle Teezer Compact Styler

De zogenaamde Compact Styler is er in veel verschillende kleuren en met diverse patronen op de bovenkant. Mijn variant heeft de naam Dawn Chameleon meegekregen. Het is een lila haarborstel met een pastelkleurig patroon aan de bovenkant.

Tangle Teezer On-The-Go Detangling Hairbrush

De compacte haarborstel van Tangle Teezer kende ik nog niet. Hij is vrij klein, wat voor- en nadelen met zich meebrengt. Ik was namelijk altijd gewend om een haarborstel met een handvat te gebruiken en dan is het toch even net wat anders om deze Tangle Teezer te pakken.

Tangle Teezer OnTheGo lila pastel

Wel is het natuurlijk handig om hem mee te nemen in je tas of op reis. Daar is hij ook voor bedoeld, hij heeft zelfs een cover om de tanden van de borstel te beschermen. Je klikt de borstel er gemakkelijk in en dan kun je hem veilig meenemen.

Kleine Tangle Teezer haarborstel om mee te nemen

De tanden van de borstel hebben twee lengtes zodat ze al je haren kunnen bereiken en ontwarren. Ook kun je hem hierdoor zowel voor dik als fijner haar gebruiken en zelfs bij nat haar.

Rubberen tanden van de haarborstel

Hoe deze Tangle Teezer me uiteindelijk beviel? Je leest het aan het einde van dit artikel!

The Large Wet Detangler

De andere Tangle Teezer is The Large Wet Detangler en heeft de kleurnaam Pebble Grey Kiss meegekregen. De bovenkant is zachtroze en de onderkant lichtgrijs. Een verrassend leuke kleurcombinatie, als je het mij vraagt.

Tangle Teezer Wet Pebble Grey Kiss
Tangle Teezer Wet Detangling Hairbrush

Deze borstel heet niet voor niets Large, hij heeft een erg groot borsteloppervlak waardoor hij veel haren tegelijk pakt. Hij is dan ook uitermate geschikt voor lang, vol of krullend haar. Bij fijn haar kun je de beter voor de normale Wet Detangler gaan.

Details detangling hairbrush

Bij deze Wet Detangler zie je hetzelfde tandenpatroon als bij de On The Go variant. Ze staan in twee rijen, met per rij korte of langere tanden.

The Power's In The Teeth

Hij is niet alleen bij droog haar te gebruiken maar juist ook bij nat haar. Bijvoorbeeld in de douche om een haarmasker door je haren te verdelen of om alvast te borstelen als de conditioner nog in je haren zit. Door de flexibele tanden worden je haren minimaal belast.

Mijn ervaringen met de Tangle Teezer Detangling haarborstels

Zoals ik hierboven al zei moest ik even wennen aan het ontbrekende handvat bij de On The Go Tangle Teezer. Ik gebruik hem nu een aantal weken voor mijn eigen (fijne) haar en ik moet zeggen dat hij me beter bevalt dan ik gedacht had. Door de vorm ligt hij fijn in de hand en inmiddels ben ik helemaal gewend aan het borstelen zonder handvat.

Mini Tangle Teezer handig om mee te nemen

De grote Wet Detangler is al snel ‘ingepikt’ door mijn dochter. Zij heeft erg volle en lange haren en die zitten regelmatig in de knoop. Een goede haarborstel kan dan niet ontbreken. Ze zegt dat deze borstel fijner is dan de borstel die we eerst hadden. Het doet minder pijn bij het borstelen, wat natuurlijk een groot pluspunt is!

Meestal borstel ik haar haren en ik merk dat ik het grote oppervlak van The Wet Detangler erg fijn vind. Daarbij is het handvat ook vrij lang waardoor je goed grip hebt. Bij echte knopen is het natuurlijk alsnog even oppassen en belangrijk dat je onderaan begint met borstelen en zo steeds verder naar boven werkt om de knopen te ontwarren. Ook dit gaat vrij soepel door de flexibele tanden van de Tangle Teezer. Dus ook dit is een blijvertje!

Meer informatie

De Tangle Teezer Detangling haarborstels zijn er in allerlei verschillende soorten en maten. En niet te vergeten in allerlei kleuren en patronen! In de Tangle Teezer webshop kun je het gehele assortiment bekijken, al kan ik daar deze specifieke Dawn Chameleon nog niet vinden.

De On-The-Go borstel heeft een adviesverkoopprijs van € 14,50, de Large Wet Detangler koop je voor € 17,50. Naast de Tangle Teezer webshop kun je ook terecht bij bijvoorbeeld Boozyshop, Haarshop.nl, Haarspullen.nl, Douglas, Plein.nl en Kruidvat.

Borstel jij je haren al met een Tangle Teezer haarborstel?

Heeft dit artikel je geholpen?

De gemiddelde score is 0, gebaseerd op 0 stem(men).

Nog geen stemmen uitgebracht, wees de eerste!

Omdat je dit een nuttig artikel vond:

Volg theNextG1rl op social media voor meer!

Het spijt me dat dit artikel je niet heeft geholpen.

Welke informatie mis je?

Laat het me weten zodat ik mijn artikel kan verbeteren!

Dit artikel bevat ter review ontvangen producten, de foto’s, tekst en mening zijn van mezelf.
Lees de disclaimer voor meer informatie.

banner haarshop.nl

Eén reactie op “Review: Tangle Teezer Detangling haarborstels

  1. Ik gebruik ze ook super graag. Sinds ik ze heb ontdekt heb ik ook minder klitten in het haar, als ik mijn haren door kam.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Begin typing your search term above and press enter to search. Press ESC to cancel.

Back To Top