Review: The Vegan Glow Kombucha Toner

Toen me de vraag werd gesteld of ik de Kombucha PHA Toner van The Vegan Glow wilde uitproberen was ik eigenlijk meteen enthousiast! Ik probeerde eerder al The Vegan Glow Shampoo en Conditioner Bars waardoor ik een positieve associatie bij het merk heb. Benieuwd naar de toner? Kijk dan snel verder!

The Vegan Glow Kombucha PHA toner

Wat is Kombucha?

Om maar meteen de inhoud in te gaan: wat is kombucha eigenlijk? Lang geleden al is kombucha ontstaan als drankje, een thee waardoor je onsterfelijkheid zou krijgen. Je maakt het door gezoete thee te combineren met speciale azijnzuurbacteriën en gistculturen (het doet me denken aan zelf zuurdesembrood maken, maar dat is weer een ander verhaal). Door de symbiose ontstaan glucuronzuur, melkzuur, azijnzuur en verschillende vitamines.

Er wordt gezegd dat Kombucha verschillende voordelen heeft voor je lichaam, zoals:

  • Het glucuronzuur zorgt voor ontgifting
  • Het bevat antibiotische eigenschappen
  • Bevordering van je spijsvertering
  • Het reinigt je kliersysteem

Wat zijn dan de voordelen van kombucha in skincare?

Omdat gezegd wordt (en dit is ook later in studies naar voren gekomen) dat kombucha goed is voor je spijsvertering en daarmee je darmen gezonder maakt, werkt dit ook door in je huid. Een gezonde darmflora kan een direct positief effect op je huid hebben. Bij acné, eczeem en rosacea kan de oorzaak in je darmen liggen.

Kombucha bevat diverse vitamines: B2, B6, B12 en vitamine C. Deze vitaminen zorgen onder andere voor een stralende huid. Het is dus niet zo gek dat Kombucha steeds vaker wordt toegevoegd aan skincare producten zoals deze toner van The Vegan Glow.

Informatie en ingredienten Kombucha PHA toner

Naast Kombucha bevat de toner ook andere ingrediënten zoals:

  • Glycerine om de huid te hydrateren.
  • Panthenol (provitamine B5), een sterke antioxidant om roodheid te verminderen, hydratatie te verbeteren en die een geïrriteerde huid kalmeert.
  • Gluconolactone, de PHA (poly-hydroxyzuur) die ervoor zorgt dat de huid een lichte peeling krijgt. Producten met AHA’s en BHA’s zijn minder geschikt voor mensen met een gevoelige huid. PHA’s kunnen dan vaak wel geod verdragen worden.
  • Arginine beschermt de huid tegen vrije radicalen en geeft de collageenaanmaak een boost.
  • Allantoin hydrateert, werkt ontstekingsremmend en beschermt je huid. Dit ingrediënt is zeer geschikt voor de gevoelige huid.

De volledige lijst vind je terug op de verpakking zelf, waar ook meteen een korte beschrijving van elk ingrediënt bij staat. Fijn dat The Vegan Glow dit specificeert, ze zijn op deze manier erg transparant over hun producten. The Vegan Glow is overigens een Koreaans merk, vandaar de ‘vreemde’ tekens op de verpakking!

Informatie over ingredienten The Vegan Glow toner

The Vegan Glow Kombucha PHA Toner

Het doosje bevat veel informatie, maar de flacon zelf niet zo veel. Hij is daardoor heel ‘clean’ qua uitstraling, waar ik van hou.

The Vegan Glow Kombucha toner

De dop is bruin, net als de sticker om de flacon. De toner zelf heeft geen kleur, hij is transparant. De fles is gemaakt van stevig plastic.

Fles Kombucha toner van Vegan Glow

De toner in gebruik

De afgelopen jaren heb ik een aantal verschillende toners gebruikt. Vaak met een opening aan de bovenkant van de flacon zoals bij deze The Vegan Glow Kombucha toner ook het geval is. Je kunt dan de toner aanbrengen door hem op een wattenschijfje te laten druppelen en vervolgens op je gereinigde gezicht te deppen.

Opening fles toner The Vegan Glow

Mijn voorkeur gaat uit naar toners in een sprayflacon. Dan spray je het meteen op je gezicht. Ik heb altijd het gevoel dat de helft van de toner in het wattenschijfje verdwijnt in plaats van op mijn gezicht. Maar goed, als je eenmaal aan de wattenschijf-methode gewend bent, werkt dat ook prima!

De toner is ongeparfumeerd, maar heeft door de kombucha / thee toch een subtiele geur die ik erg fijn vind. Hij ruikt fris waardoor ik er ook een opgewekt, fris gevoel aan overhoud. Wat mij betreft is deze toner een aanrader. Fijne ingrediënten, geschikt voor een gevoelige huid en een goed gevoel bij het gebruik!

Meer informatie

Deze Kombucha PHA Toner van The Vegan Glow is een Koreaans product wat je koopt bij Little Wonderland. In deze webshop vind je nog meer mooie merken en producten van onder andere Koreaanse afkomst! De Kombucha toner kost € 15,99 voor 150 ml. Uiteraard is, zoals de merknaam al zegt, deze toner vegan en cruelty free ontwikkeld en geproduceerd.

Inmiddels is deze toner van The Vegan Glow lastig te verkrijgen. Wellicht is deze Kombucha Toner van Dr. Ceuracle een goede vervanger?

Gebruik jij een toner in je dagelijkse skincare routine?

Heeft dit artikel je geholpen?

De gemiddelde score is 0, gebaseerd op 0 stem(men).

Nog geen stemmen uitgebracht, wees de eerste!

Omdat je dit een nuttig artikel vond:

Volg theNextG1rl op social media voor meer!

Het spijt me dat dit artikel je niet heeft geholpen.

Welke informatie mis je?

Laat het me weten zodat ik mijn artikel kan verbeteren!

Dit artikel bevat ter review ontvangen producten, de foto’s, tekst en mening zijn van mezelf.
Lees de disclaimer voor meer informatie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Begin typing your search term above and press enter to search. Press ESC to cancel.

Back To Top