Review: Urban Decay Naked Wild West palette

Bij het Naked Ultraviolet oogschaduw palette twijfelde ik al, maar deze Wild West vond ik eigenlijk nóg mooier! (Alhoewel, ik sluit niet uit dat Ultraviolet er ook nog komt ooit). Ik was benieuwd hoe deze tiende Naked variant presteert. Jij ook? Lees dan snel verder!

Urban Decay Naked Wild West eyeshadow palette box

Ik was laat met het kopen van het eerste Naked palette. Hij kwam uit in 2010, ik kocht hem eind 2018 toen bekend werd dat hij niet meer gemaakt zou worden. Toen kreeg ik FOMO (Fear of missing out) denk ik. Met dat eerste, klassieke Naked palette ben ik altijd blij geweest. De opvolgende palettes vond ik nooit héél interessant. Veel toch wel dezelfde kleuren of juist kleuren die me niet aanspraken. Het eerste interessante Naked palette vond ik Honey met warme tonen. En ook Ultraviolet sprak me aan. Uiteindelijk kocht ik ze allebei niet. Maar deze Naked Wild West besloot ik dan toch te kopen!

En wat een plaatje is het he! De buitenkant alleen al vind ik tof. Er staat een soort slangenprint op de voorkant van de doos (en het palette zelf) wat ik niet meteen relateer aan ‘Wild West’. Toch ziet het er naar mijn mening wel erg tof uit. Op de achterkant van het doosje zie je de kleuren die in het palette zitten, gebruiksinformatie en de lijst met ingrediënten. Het palette is volledig vegan, wat ik persoonlijk een pluspunt vind.

UD Naked Wild West box

De binnenkant van Urban Decay Wild West

Het palette zelf is in dezelfde stijl als het doosje. De voorkant ziet er hetzelfde uit. Het palette is van stevig plastic. De letters aan de voorkant liggen ‘op’ het plastic, het slangenpatroon eronder, wat voor een leuk effect zorgt. Het palette is wat aan de zware kant en voelt mede daardoor solide aan.

Naked Wild West eyeshadow palette
close-up naked palette UD

Op de achterkant staat alleen wat summiere informatie over het Wild West palette, eigenlijk net als bij het originele Naked uitvoering. Het palette sluit met twee onzichtbare magneten. Aan de binnenkant zit een spiegel over de volledige grootte van het deksel (een grotere dan bij het originele Naked palette).

Achterkant palette Urban Decay
Kleuren oogschaduw Urban Decay wild west

Aan de binnenkant van het palette is in de basis sinds 2010 weinig veranderd. Daardoor zijn de Naked paletten ook herkenbaar. Er zitten twaalf langwerpige pans in, met eronder een tweezijdige kwast. Die ik eigenlijk nooit gebruik. Maar ik heb hem wel geprobeerd en het is eigenlijk een prima kwast. Toch gebruik ik liever mijn Spectrum brushes of mijn nieuwste Morphe Brush Lust set.

Kleuren palette Urban Decay Naked 10

Het Naked Wild West palette in gebruik

Het palette bevat 4 shimmers, de rest van de tinten zijn mat. Ik kon niet wachten om het palette te gaan swatchen en gebruiken! Met Naked Wild West heeft Urban Decay ervoor gezorgd dat er zoveel nudetinten als enkele kleuraccenten in zitten. Daardoor is het een veelzijdig palette. Enerzijds kun je er prima een neutrale look mee maken, bijvoorbeeld voor naar kantoor (als ik daar ooit weer kom). Anderzijds kun je met de donkerdere tinten een smokey of meer spannende look maken.

Close-up binnenkant nude tinten Wild West
Close-up binnenkant donkere oogschaduw Urban Decay

De twee mooiste kleuren in dit palette zijn wat mij betreft Hold ‘em (de gouden shimmer) en Bud (de groene shimmer). Vooral die groene shimmer haalde me over om dit palette te kopen!

Volgens mij spreken de swatches hieronder voor zich. Eigenlijk alle kleuren lieten zich gemakkelijk swatchen. Alleen Laredo, de matbruin in het midden, was iets ‘harder’. Maar alsnog geeft die een goed resultaat. Wat mij betreft zijn die shimmers prachtig.

Swatches Urban Decay Naked Wild West palette
Close-up swatches shimmers Urban Decay Naked Wild West palette

Natuurlijk maakte ik ook een paar ooglooks om te kijken hoe ze daar presteren. Ik heb eigenlijk geen problemen ervaren met het aanbrengen van de oogschaduw. De kleuren die ik tot nu heb gebruikt hebben een goed pigment, blenden gemakkelijk uit en laten zich ook netjes in elkaar blenden. De shimmers presteren nog iets beter met een natte kwast, dat is bij veel shimmers zo. Hieronder zie je twee verschillende looks, bruin met een groen accent net als het palette zelf!

Ooglook met Wild West palette UD

Bij beide looks gebruikte ik de P. Louise oogschaduwbasis. De look hierboven maakte ik af met nepwimpers van Lashes by Linnie in de stijl Jasmine, bij de look hieronder zie je Boozyshop Diva lashes in de stijl Ayleen.

Ooglook met Wild West Naked palette van UD

Meer informatie

Al met al ben ik blij dat ik Urban Decay Naked Wild West gekocht heb! Bij Beautybay kun je hem kopen voor € 56,25 (geen invoerrechten of douanekosten verschuldigd, lees meer daarover in dit artikel: Extra kosten betalen door Brexit?). Het palette is te koop bij Lookfantastic voor € 56,95.

Het palette bevat 12 x 0,95 gram (een stuk minder dan het originele Naked palette waarin je 12 x 1,3 gram kreeg) en is volledig vegan.

Wat is jouw mening over de Naked paletten? Ben je fan of juist niet?

Heeft dit artikel je geholpen?

De gemiddelde score is 0, gebaseerd op 0 stem(men).

Nog geen stemmen uitgebracht, wees de eerste!

Omdat je dit een nuttig artikel vond:

Volg theNextG1rl op social media voor meer!

Het spijt me dat dit artikel je niet heeft geholpen.

Welke informatie mis je?

Laat het me weten zodat ik mijn artikel kan verbeteren!

Dit artikel bevat geen ter review ontvangen producten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Begin typing your search term above and press enter to search. Press ESC to cancel.

Back To Top