Review: Veilig in de zon met Biodermal

Aan het begin van de lente kon je al lezen over de nieuwe Biodermal zon producten. Ze leken me erg fijn in gebruik en ik was dan ook blij dat ik ze mocht uitproberen! Kijk verder om te lezen over mijn ervaringen!

Biodermal zonproducten 2020

In het pakketje wat ik ontving zaten drie items: de Biodermal Hydraplus SPF50+ spray (Beste uit de test bij de Consumentenbond in 2022!), de after sun verkoelende gel-crème en een SPF25 lippenbalsem. Die laatste was een verrassing, want stond niet in het persbericht. Toch is hij het zeker waard om te noemen in deze review, maar laat ik beginnen bij de zonnespray!

Biodermal Hydraplus zonnespray SPF50+

Ik schreef het al vaker: nu ik kinderen heb koop ik eigenlijk alleen nog maar zonnebrandcrème met SPF50+. Vaak de speciale kindervariant, al moet ik bekennen dat ik niet goed weet wat het verschil is met de normale. Ik gebruik zelf dan ook hetzelfde product als de kinderen, zo hoef ik niet meerdere producten tegelijkertijd open te hebben. Belangrijk, want ik wil de zonbescherming het liefste dezelfde zomer opmaken. Een jaar later werken ze namelijk minder goed.

Biodermal Hydraplus zonnespray SPF50+

Sinds ik zonnecrème in spray-vorm heb geprobeerd wil ik niet meer anders. Ze zijn vaak wat dunner en smeren daardoor gemakkelijk uit. Ook bij de Biodermal Hydraplus spray was dat het geval. De tijd van witte buiken door niet goed uitgesmeerde zonnebrandcrème is voorbij!

Biodermal Hydraplus zonnespray informatie

Op de fles van de Biodermal spray is te lezen dat hij beschermt tegen zowel de UVA als UVB stralen van de zon, hij hydrateert en trekt snel in. Allemaal pluspunten! De spray is gemakkelijk in gebruik. Door de ‘inkepingen’ aan de zijkanten van de fles kun je deze gemakkelijk vasthouden. Ook met wat vettere handen van het insmeren. Hij sprayt gemakkelijk, ook mijn kinderen kunnen hem zelf gebruiken (met uiteraard daarna even de controle van mama).

Biodermal zonnebrand spray

Uitsmeren ging inderdaad gemakkelijk door de lichte formule en hij trekt inderdaad snel in. Wat me verder nog opviel bij het gebruik was de geur. Ik vind hem heerlijk ruiken!

Zonnebrand spray hydraplus

Maar werkt hij ook? Ik kan met zekerheid zeggen dat hij absoluut goed werkt. Hoe ik dat weet? Tsja, ik was een paar kleine stukjes op mijn lichaam vergeten die toch wel wat rood zijn geworden. Terwijl aan de rest van mijn lichaam niets te zien was na een dagje in de zon. Ik moet de volgende keer dus toch wat nauwkeuriger sprayen!

Laatst kwam Biodermal met een nieuw zonbeschermingsproduct: Zonnefluide SPF50+.

Update: Deze Biodermal zonnebrand is het beste uit de test gekomen bij de Consumentenbond in 2022! Hij beschermt direct en optimaal door de breedspectrum UVA/UVB-filters. De Hydraplus Zonnespray SPF50+ scoort goed op zowel bescherming als duurzaamheid, waardoor het nu ook bewezen is dat dit een must-have zonnebrandcrème is!

Biodermal Sun Lipbalm SPF25

Heb je wel een gehad dat je lippen verbrand zijn? Dat is echt geen fijn gevoel… Maar je lippen insmeren met zonnebrandcrème is niet echt de bedoeling geloof ik. Sindsdien gebruik ik dus vaak een lippenbalsem met SPF. Biodermal heeft er nu eentje met SPF25!

Biodermal zonbescherming lippenbalsem SPF25

Ook dit product hydrateert en beschermt je lippen tegen UVA en UVB stralen. De lippenbalsem zit in een kleine tube. Op de achterkant vind je alle informatie.

Biodermal zonbescherming lippenbalsem informatie

Je brengt de lip balm aan met het schuine uiteinde van de tube. Opzich een fijne manier van aanbrengen. Ik kan er niet heel nauwkeurig mee werken, maar dat vind ik wat minder relevant bij zo’n product. Na gebruik maak ik het uiteinde schoon, zodat er geen restjes aan blijven zitten.

Biodermal zonbescherming lippenbalsem applicator

De lippenbalsem zelf lijkt een beetje op een volle gloss. Hij heeft een subtiel kleurtje en bevat kleine glittertjes / shimmers. Dit had ik niet verwacht, maar vind ik erg leuk.

Zonnebrand lippenbalsem SPF25

Het resultaat is op je lippen overigens niet heel opvallend maar ze zien er wel meteen verzorgd uit in de zon. Hieronder zie je links een foto van mijn ‘kale’ lippen en rechts met de Biodermal lipbalm.

Biodermal zonnebalsem lippen voor en na

Je lippen blijven wel wat plakkerig, waar ik niet zo’n fan van ben. Maar het is wel een fijn gevoel dat mijn lippen beschermd zijn tegen de zonnestralen.

Biodermal After Sun verkoelende gel-crème

Na een dagje in de zon is het natuurlijk ook tijd voor wat aftercare, ook daar heeft Biodermal aan gedacht! Deze After Sun verkoelende gel-crème uitgebracht. Hij zit in een flinke tube wat ik persoonlijk fijn vind werken. Je kunt de tube namelijk gemakkelijk induwen om de crème eruit te krijgen.

Biodermal aftersun gel creme

Op de achterkant van de tube staat alle benodigde informatie. Zo is te lezen dat hij de huid kalmeert, hydrateert en helpt te herstellen na uitdroging door de zon. Ook zal je huid niet of minder gaan vervellen als je deze aftersun gebruikt. Je brengt de aftersun gel-crème aan op je schone huid als je uit de zon komt. Hij hydrateert tot 24 uur lang.

Biodermal aftersun gel creme informatie

Net als de Hydraplus zonnespray ruikt deze aftersun gel-crème erg lekker! Gel-crème, dat woord geeft aan dat de substantie tussen een gel en crème in zit. Dat klopt ook wel. Het is een lichte textuur die gemakkelijk uit te smeren is.

Biodermal aftersun gel creme textuur

Ik kon dit product extra goed testen op de plekken waar mijn huid licht verbrand was. Ik heb enkele dagen deze after sun gesmeerd en nu ik eraan terug denk is de huid daar inderdaad niet gaan vervellen. Na het smeren kun je nog wel een uurtje voelen dat je de huid hebt ingesmeerd. Maar het is niet echt plakkerig, je kunt dan ook al snel gewoon aankleden zonder dat het afgeeft op je kleding. Wat mij betreft is dit product een aanrader!

Meer informatie

Zoals je hierboven kunt lezen ben ik erg tevreden over alle drie de producten. Wil je ook veilig de zon in met deze Biodermal producten? Je kunt ze kopen bij één van de Biodermal verkooppunten zoals De Online Drogist, Plein.nl, Kruidvat, Etos, Wehkamp of Bol.com. De Hydraplus spray kost € 27,99 voor 175 ml, de adviesprijs voor de After Sun gel-crème is € 15,99 (150 ml). De SPF25 lipbalm is momenteel helaas niet meer te koop.

Wat voor zonbescherming gebruik jij het liefst?

— Meer lezen over producten van Biodermal? Bekijk hier de volgende artikelen: Biodermal Sensitive Balance Fluïde en Crème en Biodermal Sensitive Balance Reinigingsgel en Oogcrème. —

Heeft dit artikel je geholpen?

De gemiddelde score is 0, gebaseerd op 0 stem(men).

Nog geen stemmen uitgebracht, wees de eerste!

Omdat je dit een nuttig artikel vond:

Volg theNextG1rl op social media voor meer!

Het spijt me dat dit artikel je niet heeft geholpen.

Welke informatie mis je?

Laat het me weten zodat ik mijn artikel kan verbeteren!

Dit artikel bevat ter review ontvangen producten, de foto’s, tekst en mening zijn van mezelf.
Lees de disclaimer voor meer informatie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Begin typing your search term above and press enter to search. Press ESC to cancel.

Back To Top