Review: W7 Cosmetics – Total Eclipse

Vorige maand zag ik in een binnenkomende nieuwsbrief het nieuwste oogschaduwpalette van W7 Cosmetics: Total Eclipse. Normaal ben ik niet zo’n fan van W7 (ik heb één ander palette van ze), maar deze trok mijn aandacht. Lees verder om erachter te komen waarom dat was!

W7 Total Eclipse oogschaduwpalette

Ik heb het W7 Enchanted palette, met lila en paarstinten. Ik gebruik hem niet vaak en dat is niet alleen omdat dat niet mijn lievelingskleuren zijn. Ik vind de kwaliteit maar mwuah en besloot dus al snel om geen andere dingen van het merk te proberen (al schijnen sommige producten wel echt goed te zijn!).

Tot ik de binnenkant van Total Eclipse zag. Je ziet het hieronder op de foto al: het is een regelrechte dupe van één van mijn favoriete oogschaduwpaletten: Huda Beauty Mercury Retrograde!

W7 Total Eclipse oogschaduwpalette achterkant ingredienten

‘Maar als je Huda’s variant al hebt, waarom dan nog deze kopen?’ hoor ik je vragen. Ik kon mijn nieuwsgierigheid niet bedwingen en wilde weten of deze écht hetzelfde zou zijn en hoe de kwaliteit zou zijn. Mede daarom kocht ik hem. Het vergelijkingsartikel kun je lezen via de volgende link: Beauty battle: Mercury Retrograde vs Total Eclipse! Het artikel wat je nu leest gaat over Total Eclipse zelf, dus lees vooral verder.

W7 Total Eclipse oogschaduwpalette kleuren binnenkant

Het palette komt in een kartonnen verpakking, met daarin de 18 pans én een dubbelzijdig kwastje. Het doosje sluit magnetisch en in de deksel vind je een grote spiegel. Hij ziet er verder prima afgewerkt uit, hij ruikt alleen een beetje… chemisch ofzo. Het kwastje is lastig uit het palette te krijgen maar werkt eigenlijk prima. De blending kant is net iets te groot naar mijn persoonlijke mening. Het is dat ik een hoop andere oogschaduwkwasten heb, maar de andere kant is goed te gebruiken.

w7 cosmetics dubbelzijdig kwastje

De kleuren van Total Eclipse

De tinten van het palette zijn goed ‘gekozen’. Deze kleurencombinatie trekt me aan. Er zit genoeg kleur in, maar tegelijkertijd ook een peachy tint en een lichte bruin voor naturel looks. En natuurlijk een hoop shimmers en glitters. Alle kleuren hebben namen die te maken hebben met het heelal en planeten.

W7 Total Eclipse oogschaduw kleuren close-up

De kleur die me het meeste opviel was ‘Bronze Age‘. Hieronder zie je hem in close-up. Het is een warme gouden shimmer met lila accenten erin, heel tof!

w7 Bronze Age shimmer glitter

Ik kon niet wachten om de kleuren te swatchen, dus laten we snel gaan kijken naar het resultaat.

W7 Total Eclipse in gebruik

Mijn eerste ervaring was met ‘Orbit‘, de lichtroze shimmer linksboven in het palette. Dat is een hele zachte shimmer, net als ‘Orion’, de witte. De andere shimmerkleuren zijn niet zo zacht. Ik had een beetje moeite met ‘Big Dipper‘, dit lijkt meer een soort topping te zijn dan echt een kleur. Hij is vrij ‘doorzichtig’. Hetzelfde geldt voor ‘Orion‘, de wittint.

w7 cosmetics Total Eclipse swatches

Maar over het algemeen viel de kwaliteit van deze kleuren me echt niet tegen! Ook de matte tinten gaven goed kleur af en zijn goed aan te brengen.

Swatches zijn natuurlijk anders dan ermee werken voor een ooglook, dus ik wilde ook een look maken. Ook dat viel me niet tegen. Ik heb niet heel veel meer moeite hoeven doen voor een leuke ooglook dan met andere paletten. Sterker nog: ik heb slechtere kwaliteit in mijn collectie. Ik geloof dan ook dat ik mijn mening over W7 Cosmetics moet bijstellen.

w7 cosmetics Total Eclipse ooglook

Alle kleuren op bovenstaande foto zijn uit het palette, behalve de kleur op de waterlijn. Hiervoor gebruikte ik een Meeki oogpotlood in de kleur Ocean Iris. Eyeliner is Lord & Berry Shodo, wimpers zijn van Red Cherry.

Meer informatie

Dit W7 Total Eclipse palette is te koop bij meerdere webshops zoals Boozyshop, Beauty88, of op w7cosmetica.nl voor € 9,95. Naar mijn mening zeker niet duur voor een palette van deze kwaliteit!

Wat is jouw mening over W7 Cosmetics? Wat zijn de producten die ik moet proberen?

Heeft dit artikel je geholpen?

De gemiddelde score is 0, gebaseerd op 0 stem(men).

Nog geen stemmen uitgebracht, wees de eerste!

Omdat je dit een nuttig artikel vond:

Volg theNextG1rl op social media voor meer!

Het spijt me dat dit artikel je niet heeft geholpen.

Welke informatie mis je?

Laat het me weten zodat ik mijn artikel kan verbeteren!

Dit artikel bevat geen ter review ontvangen producten.

9 reacties op “Review: W7 Cosmetics – Total Eclipse

  1. In mijn ervaring met w7 is het of gewoon goed of echt super slecht. Gelukkig is deze gewoon goed. Ik durf door de wisselende kwaliteit het toch nooit zo aan.

  2. Ik heb deze ook gekocht om met de Huda te vergelijken zijn toch ook altijd leuke Blogs im te zien. Nu ben ik eigenlijk wel benieuwd naar je look kan die niet zien

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Begin typing your search term above and press enter to search. Press ESC to cancel.

Back To Top