Review: Zoeva Caramel Melange palette

Een aantal weken was ik, voor de tweede keer in mijn leven, bij een TK Maxx en zag ik tot mijn blijdschap het Zoeva Caramel Melange palette voor maar 7 euro liggen! Die heb ik natuurlijk snel meegenomen naar de kassa. De afgelopen tijd heb ik hem veel gebruikt dus vandaag lees je er alles over!

ZOEVA Caramel Melange oogschaduwpalette

Volgens mij komt Caramel Melange palette van Zoeva normaal met een kartonnen verpakking, die zat er bij mij niet bij. Maar op de achterkant staat ook alle informatie zoals de ingrediënten (in het echt gelukkig beter leesbaar). Door de QR-code te scannen kom je op de Zoeva website waar ook alle informatie te vinden is.

ZOEVA Caramel Melange informatie achterkant

De binnenkant van het palette is vrij simpel, in gelijke stijl als de buitenkant. Het logo komt terug op de beschermfolie. Ik ‘mis’ wel een spiegel in de deksel, maar uiteindelijk is dat niet het belangrijkste.

Binnenkant zoeva palette
Zoeva Caramel Melange oogschaduw

Het Caramel Melange palette bevat vrij veel neutrale tinten met een aantal prachtige shimmers. Door deze combinatie wist ik dat het een palette zou zijn wat ik veel zou gaan gebruiken. In totaal zijn er tien kleuren, waarvan er zes mat zijn. De twee bruintinten linksonder lijken vrij veel op elkaar, maar daardoor kun je wel een mooie overgang creëren bij een look.

Matte tinten Zoeva oogschaduw

De shimmers lijken verschillende formules te hebben. De paarstint heeft hele kleine glitterdeeltjes in zich. De kleur Liquid Center is wat romiger dan de twee shimmers aan de linkerkant.

Close-up shimmers Zoeva oogschaduw

Zoeva Caramel Melange in gebruik

Tijd om het palette aan de test te onderwerpen! Eigenlijk verbaast het me tijdens het swatchen niet dat alle kleuren een goede kwaliteit lijken te hebben. Ook de lichte tinten komen goed naar voren.

Zoeva Caramel Melange oogschaduwpalette

De donkerpaars valt me een klein beetje tegen, hij is wat minder intens dan in het palette. Hij lijkt zelfs meer diepbruin! Op de foto hierboven zie je hem als onderkant van de ‘A’. De glittertjes van die paars komen niet heel goed naar voren waardoor hij ook mat lijkt. De andere drie shimmers vind ik prachtig, de gouden tint en de shimmer rechtsboven zijn mijn favoriet!

Bij de ooglook gebruikte ik vooral de matte tinten omdat ik benieuwd was hoe die op mijn oogleden zouden presteren. De kleuren zijn goed gepigmenteerd en fijn om mee te werken. Wel zijn de twee matte bruintinten (links onder in het palette) erg overeenkomend qua kleur, het was toch fijner geweest als er iets meer verschil in zou zitten.

Ooglook met Zoeva oogschaduw Caramel Melange

Bij deze look gebruikte ik de gouden liquid eyeshadow uit de Max & More adventskalender 2021, de Essence Fresh & Fit foundation en wimpers van Lashes by Linnie in de stijl Mami.

Inmiddels heb ik het palette bijna iedere dag gebruikt de afgelopen weken en het palette is me verder niet tegen gevallen. Ik gebruik wel vaak dezelfde tinten: de neutrale bruintinten en de gouden en donkerdere shimmers. Daarmee maak je in een handomdraai een neutrale look die ook nog eens perfect bij de herfst past!

Meer informatie

Ik kocht dit Zoeva Caramel Melange oogschaduwpalette bij TK Maxx waar ik hem tegenkwam. Volgens mij verandert hun assortiment make-up vrij vaak, dus je hebt geluk als je hem daar nog vindt! Via de ‘officiële’ kanalen is hij verkrijgbaar bij bijvoorbeeld Douglas (€ 23,69) en Lookfantastic (€ 24,45).

Voor mij was dit mijn eerste ervaring met Zoeva en zeker voor herhaling vatbaar. Heb al producten van Zoeva geprobeerd?

Heeft dit artikel je geholpen?

De gemiddelde score is 0, gebaseerd op 0 stem(men).

Nog geen stemmen uitgebracht, wees de eerste!

Omdat je dit een nuttig artikel vond:

Volg theNextG1rl op social media voor meer!

Het spijt me dat dit artikel je niet heeft geholpen.

Welke informatie mis je?

Laat het me weten zodat ik mijn artikel kan verbeteren!

Dit artikel bevat geen ter review ontvangen producten.

Eén reactie op “Review: Zoeva Caramel Melange palette

  1. Lang geleden dat ik iets over Zoeva heb gelezen, leuk! Jammer dat sommige tinten zoveel op elkaar lijken maar de look die je hebt gemaakt is werkelijk knap gedaan, heel mooi!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Begin typing your search term above and press enter to search. Press ESC to cancel.

Back To Top