Zoeva kwastenset voor de ogen || Review

Het is alweer een aantal maanden geleden dat er op de website van Zoeva een leuke actie voorbij kwam: véél korting op kwastensets! Ik heb er altijd goede dingen over gehoord, dus wilde wel eens zelf zo’n Zoeva kwastenset proberen. Vandaag lees je er alles over!

Zoeva Pink Elements oogschaduw brushset

Ik dacht dat ze misschien uit het assortiment zouden gaan, maar deze Pink Elements Complete Eye Set zie ik nog steeds op de website staan. De kwasten zitten allemaal samen in een etui. Dat geheel komt in een zwarte doos. Daarop staat informatie over de kwasten.

Inhoud Zoeva roze brushset

De etui is aan de buitenkant een soort glimmend metallic grijs met logo en heeft een stevige rits. Aan de binnenkant is hij afgewerkt met een degelijke zwarte stof. Al met al een robuuste etui die je kwasten goed beschermt.

Close-up Make-upkwasten etui Zoeva

Er waren destijds een aantal sets waar je uit kon kiezen. Ook sets met gezichtskwasten en kwasten in allerlei kleuren. Ik koos voor de felroze set met enkel kwasten voor de ogen. Die gebruik ik het meeste en vind ik het vervelendst om schoon te maken. Een paar extra is dus altijd mooi meegenomen!

Roze kwastenset met 12 kwasten voor oogmake-up

In deze Zoeva Pink Elements kwastenset zitten 12 penselen die allemaal afzonderlijk beschermd worden door een plastic hoesje of folie eromheen.

Inhoud van de Zoeva Pink Elements kwastenset

De twaalf kwasten in de set zijn vrij divers. Er zitten bijvoorbeeld blendingkwasten, shaders en penselen voor eyeliner in. Dat kan een voordeel zijn, want zo heb je meteen allerlei verschillende opties. Maar het wordt nadelig als je er een aantal niet zult gebruiken.

Roze kwasten voor oogmake-up

Van links naar rechts zie je hieronder de volgende Zoeva kwasten:

 • 142 Concealer Buffer
 • 224 Luxe Defined Crease
 • 226 Smudger
 • 227 Luxe Soft Definer
 • 228 Luxe Crease
 • 230 Luxe Pencil
 • 231 Luxe Petit Crease
 • 315 Fine Liner
 • 317 Wing Liner
 • 322 Brow Line
 • 234 Luxe Smoky Shader
 • 237 Detail Shader
Blendingkwasten, eyeliner kwasten en shaderkwasten

De stelen van de kwasten zijn van hout en roze gekleurd, de bussen zijn zilverkleurig. De haren zijn synthetisch, behalve de Detail Shader (het meeste rechtse penseel), die is gemaakt van natuurlijk haar.

Pink Elements Zoeva kwastenset

De haren voelen érg zacht aan en blijven ook na een aantal keren wassen goed in model. Uitgaande van wat ik heb gelezen van anderen, ga ik er vanuit dat deze kwasten jaren mee kunnen.

Zoeva Wing Liner 317

Mijn favoriete kwasten uit deze Zoeva kwastenset zijn de blendingkwasten zoals degene hieronder. Die zijn van een wat kleiner formaat dan wat ik al had waardoor je iets nauwkeuriger en gerichter kunt blenden.

Close-up blendingkwast Zoeva 228

Meer informatie

Eerlijk is eerlijk: deze kwastenset is niet goedkoop. Zonder korting kost hij € 75. Ik zie dat er momenteel weer een kortingsactie is: vul BRUSH50 in voor maar liefst 50% korting! Dan kost de set nog maar € 37,50. Bestellen kan op de Zoeva website. Deze link gaat naar de Europese website, verzending naar Nederland en België is gratis bij orders boven de € 50 en anders € 4,90. Ze verzenden vanuit Duitsland en mijn pakketje was er vrij snel, volgens mij binnen een week.

Heb je niet zoveel te besteden maar lijkt zo’n kwastenset je wel wat? Via AliExpress kun je een dupe van deze set bestellen van het merk Jessup. Dit is een merk waar ik meerdere kwasten van gebruik en ook erg tevreden over ben. Je vindt ze hier: Jessup Beauty Store, deze set van 12 kost daar € 16,80.

Wat is jouw favoriete kwastenmerk?

Heeft dit artikel je geholpen?

De gemiddelde score is 0, gebaseerd op 0 stem(men).

Nog geen stemmen uitgebracht, wees de eerste!

Omdat je dit een nuttig artikel vond:

Volg theNextG1rl op social media voor meer!

Het spijt me dat dit artikel je niet heeft geholpen.

Welke informatie mis je?

Laat het me weten zodat ik mijn artikel kan verbeteren!

Dit artikel bevat geen ter review ontvangen producten.

2 reacties op “Zoeva kwastenset voor de ogen || Review

 1. Prachtige kwastenset heb je daar 🤩! Ziet er heel luxe uit met het etui en de zwarte doos die je erbij krijgt. Wanneer je ‘em voor de helft koopt vind ik ‘em best goed betaalbaar. Ik heb zelf nog geen kwasten van Zoeva, maar o.a. van Sigma, MAC en Real Techniques.

  1. Jaa, ik ben er ook heel blij mee! Ik heb één kwast van MAC, dat is ook wel een favorietje en hij is na jaren nog steeds in goede conditie! Over Sigma hoor ik ook goede dingen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Begin typing your search term above and press enter to search. Press ESC to cancel.

Back To Top