Revlon Colorstay Enigma oogschaduwpalette || Review

Dit Revlon Colorstay Enigma oogschaduwpalette vond ik in de Zalando Beauty adventskalender van 2021. Ik heb volgens mij nog nooit oogschaduw van Revlon geprobeerd (in ieder geval niet recent), dus ik was erg benieuwd naar de kwaliteit! Jij ook? Lees dan snel verder!

Revlon Colorstay Enigma oogschaduwpalette

De naam ‘Revlon Colorstay’ omvat niet alleen dit oogschaduwpalette, ook foundations, concealers, lipproducten en zelfs nagellak kun je onder die noemer vinden. Dit oogschaduwpalette met de naam Enigma (of: 920 Mystérieuse) komt uit een serie van vijf, de andere paletten heten: Maverick, Original, Player en Insider). Allemaal hebben ze een eigen kleurthema. Bij Enigma is dat roze/paars, zoals je ook op de foto’s kunt zien.

De verpakking is simpel en doeltreffend. Een zwarte plastic basis waarin alle kleurtjes zitten. Op de achterkant vind je alle informatie over het palette. De ingrediënten zitten verstopt achter het label, je kunt hem lostrekken aan de rechter zijkant.

Informatie Revlon oogschaduwpalette Enigma Mysterieuse

Het palette is vrij klein en daardoor gemakkelijk mee te nemen op reis. De pans zijn rechthoekig en direct naast elkaar in het palette geplaatst. Nadeel van deze opstelling, in combinatie met de grootte van het palette, is dat de pans best smal zijn. Vooral bij wat grotere kwasten moet je goed opletten dat je maar één kleur pakt in plaats van ook de naastgelegen tinten mee te pakken.

Kleuren in het Revlon Colorstay Enigma palette

De verpakking is geseald door een scheurbaar stickertje bij de opening van het palette. En dan kun je de kleuren pas echt goed zien! Het palette bevat 8 pans met daarin matte, shimmer en metallic kleurtjes. De koper en gouden metallic springen er wat mij betreft uit!

Matte, shimmers en metallics Revlon

Het Revlon Colorstay oogschaduwpalette in gebruik

Ik was erg benieuwd naar de kwaliteit van het Revlon palette. Ik hoor er namelijk niet vaak iets over, sowieso staat het merk niet echt op mijn radar. Laten we eerst de kleuren nog wat beter bekijken! Aan de linkerkant zitten de wat lichtere tinten om een basis te creëren of om andere kleuren uit te blenden.

Close-up Revlon Enigma palette

De rechterkant van het palette bevat wat hardere, donkerdere tinten. Dat zorgt natuurlijk voor het mysterieuze in je ooglook!

Close-up Revlon Colorstay palette

Toen ik de swatches maakte viel me op dat de meeste kleuren prima gepigmenteerd zijn. Je ziet ze hieronder op de volgorde van het palette. Alleen de sterren heb ik met de twee metallics gedaan.

Swatches Enigma oogschaduwpalette

Verder bleek de grijze tint (de vierde van links) op mijn huid wat warmer, wat meer bruin te zijn dan ik had gedacht. De metallics bleken net zo mooi als in het palette zelf!

Natuurlijk maakte ik ook een ooglook. Ik wilde de donkere tinten uitproberen, net als de metallics. Uiteindelijk is het onderstaand plaatje geworden.

Ooglook met het Revlon Enigma palette

Wat me opviel was dat deze oogschaduw wel echt een oogschaduwbasis nodig heeft. Hij laat zich goed blenden, máár de kleur vervaagt daarbij snel. Dit los je op door de kleuren op te bouwen (aanbrengen, blenden, opnieuw aanbrengen et cetera). Zo heb ik in mijn buitenste ooghoek ook de rode tint aangebracht, maar dit was al snel niet meer te zien.

Verder had ik enorme last van fall-out op mijn gezicht. Mocht je dit palette gebruiken, doe het dan vóór je jouw foundation of andere gezichtsmake-up aanbrengt.

Kortom: er is prima te werken met het palette, maar de kleuren vervagen vrij snel. Een oogschaduwbasis is in mijn ogen onmisbaar bij dit Revlon Colorstay oogschaduwpalette.

Meer informatie

In dit artikel las je over mijn ervaringen met het Revlon Colorstay Enigma oogschaduwpalette. Daarnaast is hij verkrijgbaar in vier andere thema’s. Hij kost € 14,95 en is te koop bij Zalando. Andere Revlon Colorstay producten vind je daarnaast bijvoorbeeld bij Blisso, maar daar vind ik dit oogschaduwpalette niet terug.

Heb jij al eens oogschaduw van Revlon geprobeerd? Wat vond je ervan?

Heeft dit artikel je geholpen?

De gemiddelde score is 0, gebaseerd op 0 stem(men).

Nog geen stemmen uitgebracht, wees de eerste!

Omdat je dit een nuttig artikel vond:

Volg theNextG1rl op social media voor meer!

Het spijt me dat dit artikel je niet heeft geholpen.

Welke informatie mis je?

Laat het me weten zodat ik mijn artikel kan verbeteren!

Dit artikel bevat geen ter review ontvangen producten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Begin typing your search term above and press enter to search. Press ESC to cancel.

Back To Top