ROC Retinol Correxion Daily Serum getest!

Net voor kerst kreeg ik een heel leuk cadeautje. Omdat een persevent niet door kon gaan, werd er een grote doos met allerlei producten én een zelf te maken cocktail toegestuurd. Daarin zat ook dit ROC Retinol Correxion serum. Ik probeerde hem uit, kijk mee!

ROC Retinol Correxion daily serum verpakking

Over ROC Retinol Correxion

Je kon er eerder al over lezen in dit artikel: Nieuwsflits: RoC Retinol Correxion. De Retinol (ook wel Vitamine A1) komt van nature voor in je huid. Het zorgt voor het vernieuwen van de huid en vermindert tekenen van veroudering. Naarmate je ouder wordt kan je huid wel wat hulp gebruiken, bijvoorbeeld in de vorm van dit daily serum van ROC.

Het vermindert de zichtbaarheid van fijne lijntjes en poriën in vier weken, is te lezen op de verpakking. Je huid zal er daardoor voller, meer gehydrateerd en steviger uit zien. Dat wilde ik natuurlijk uitproberen!

Het Line Smoothing Daily Serum

Het serum komt in een doosje met daarin een pipetflesje van stevig (ondoorzichtig) glas. Zowel het doosje als het flesje hebben een luxe uitstraling door de gouden accenten.

ROC Retinol Correxion daily serum verpakking flesje

De informatie op zowel het doosje als het flesje staat in meerdere talen afgebeeld. Op het doosje vind je de ingrediënten en het gebruiksadvies. Je brengt één of twee keer per dag 4-6 druppels aan op je gezicht en hals. Na gebruik is het belangrijk om een product met SPF15 (of hoger) te gebruiken.

Retinol serum pipetflesje
Dagelijks serum met retinol getest

Het ROC daily serum in gebruik

Bij het eerste gebruik viel me op dat het geen serum geen serum is zoals ik het gewend ben. Het is geen waterachtige substantie, maar neigt meer naar crème.

Textuur ROC Retinol serum

De eerste dagen deed ik standaard teveel op mijn huid. Om daarna nog een crème te smeren was teveel van het goede. Dit serum is namelijk al erg vol van zichzelf. Als je wat minder opbrengt en het even goed laat intrekken kun je vervolgens wel je skincare routine afmaken.

Wel is het gemakkelijk te verdelen over je huid. Je hebt niet veel nodig om je gezicht te kunnen bedekken (en ik zou dus ook aanraden om zeker niet teveel te pakken).

Swatch textuur ROC Retinol serum

Een minpuntje aan de verpakking is dat het pipetje niet altijd even goed het serum oppakt. Ik was al snel geneigd om het serum wat aan het stokje hing op mijn gezicht te smeren, maar dat is natuurlijk niet helemaal hygiënisch.

Het resultaat

Met beloftes als ‘verminderde zichtbaarheid van lijntjes en poriën in 4 weken’ wil ik uiteraard wel overtuigend resultaat zien. Daarom heb ik vooraf foto’s gemaakt van enkele punten van mijn gezicht. De lijntjes zitten vooral onder mijn ogen en enkele tussen mijn wenkbrauwen.

Op de (niet heel flatteuze) foto’s hieronder zie je links mijn huid van halverwege december en rechts het resultaat na 5 weken ROC Retinol Correxion daily serum.

Voor en na foto fijne lijntjes ROC Correxion retinol serum

De lijntjes tussen mijn wenkbrauwen zijn zo ‘fijn’ dat je ze ook op de foto’s amper ziet. Als ik goed inzoom zie ik links inderdaad wat meer lijntjes dan rechts. Daar lijkt het dus gewerkt te hebben!

Voor en na foto rimpeltjes ROC Correxion retinol serum

Onder mijn ogen zijn de lijntjes iets grover, maar dat heeft ook te maken de kwaliteit van mijn nachtrust denk ik. De fijnere rimpeltjes die wat meer richting mijn wang zitten zijn toch wel beduidend minder geworden als ik de foto’s zo naast elkaar zie.

Of mijn huid er in zijn algemeenheid voller en steviger uitziet, dat vind ik lastig om te zeggen. Het serum voelt wel hydraterend en voedend aan, dus het zal ook op dat gebied vast geholpen hebben.

Meer informatie

Meer informatie over de Retinol Correxion Line Smothing Daily Serum of andere producten van ROC kun je vinden op de ROC skincare website. Op die site kun je ze kopen (via Amazon.nl). Daarnaast is ROC verkrijgbaar bij Wehkamp en De Online Drogist.

Het serum kost € 39,95 voor 30 ml. Naast het serum zijn er ook Line Smoothing Night Serum Capsules verkrijgbaar, die kosten € 39,95 voor 30 stuks of € 18,50 voor 10 stuks. ROC test niet op dieren.

Heb jij wel eens producten met retinol geprobeerd? Hielp het je huid?

— Andere producten met Retinol proberen? Bekijk eens dit artikel: Persbericht: AHAVA pRetinol skincare

banner Wehkamp

3 reacties op “ROC Retinol Correxion Daily Serum getest!

  1. Ik heb deze laatst ook ingepland ben echt super benieuwd wat het voor mij gaat doen want vooral onder de ogen kan ik wel wat magic gebruiken

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Begin typing your search term above and press enter to search. Press ESC to cancel.

Back To Top