Salt Of The Earth Deodorant & Handwash || Review

De laatste weken heb ik, spoiler alert, met veel plezier deodorant en hand wash van Salt Of The Earth uitgeprobeerd. In dit artikel lees je meer over het merk en de items zelf: een deodorant spray, deodorant roll-on en een schuimende hand wash. Kijk je mee?

natuurlijke verzorgingsproducten van Salt Of The Earth

Over Salt Of The Earth

Salt Of The Earth is een Brits merk wat jaren geleden startte met slechts één deodorant in haar assortiment: de ‘Crystal Classic’. Inmiddels zijn er meerdere deodorant sprays (normale grootte en travelsize), sticks, balsems en roll-ons ontwikkeld. Ook kun je bij dit merk terecht voor een voetspray en handwash.

Alle producten van Salt Of The Earth zijn cruelty-free, vegan en 100% natuurlijk. Ze bevatten onder andere aloë vera, natuurlijke extracten en essentiële oliën. In de producten vind je geen parabenen of aluminium (chlorohydrate).

De werkzame stof in de Salt Of The Earth deodorant is Potassium Alum. Dit is een natuurlijk mineraal zout wat niet door de huidbarrière kan dringen. Zweetgeurtjes ontstaan door de bacteriën die het zweet afbreken. Alum gaat de strijd aan met die bacteriën waardoor je de geur niet ontstaat. Daardoor houd je een langdurig fris gevoel!

Meer informatie over het gebruik van Potassium Alum en aluminium in deodorant vind je hier: Waarom ik alleen nog aluminiumvrije deodorant gebruik.

Salt Of The Earth Foaming Hand Wash

Maar eerst meer over de Foaming Hand Wash. Sinds ik voor het eerst kennismaakte met een schuimende handzeep (de Ziaja Lemon Cake handwash), wil ik eigenlijk niet meer anders. Het geeft een fijn, zacht gevoel.

Salt of the Earth Foamy Hand Wash Peony Blossom

Zoals je op de eerste foto al kon zien zijn alle verpakkingen van Salt Of The Earth lekker vrolijk en kleurrijk. De Foaming Hand Wash zit in een witte pompflacon maar heeft een roze label met witte details.

Achterop de flacon vind je informatie over bijvoorbeeld de ingrediënten (natuurlijk en vegan) en de verpakking. De fles (met uitzondering van het pompje) is gemaakt van gerecycled plastic. Daarbij kun je hem ook nog eens navullen als je hem hebt opgemaakt, wat natuurlijk extra milieubewust is.

Informatie over schuimende natuurlijke handzeep
Ingredienten Salt of the Earth handzeep

Het pompje draai je gemakkelijk ‘op slot’ en weer open. Deze Peony Blossom geur is vrij zoet en warm, ik vind hem lekker ruiken. Het schuim voelt zacht aan en laat zich gemakkelijk verdelen over je handen.

Natuurlijke vegan handzeep schuimend

Schone handen zonder ze uit te drogen waarna ze ook nog lekker ruiken. Voor mij is dit een blijvertje!

Salt Of The Earth Deodorant

Het assortiment van Salt Of The Earth bestaat naast hand wash uit diverse soorten deodoranten met evenzoveel geuren. De ‘Crystal Classic’ is overigens niet geparfumeerd. In dit artikel lees je alles over de roll-on in de geur Lavendel en Vanille, en de spray met Oceaan en Kokos geur.

Salt of the Earth deodorant spray en roller

Ook de deodoranten zijn gemaakt van 100% natuurlijke ingrediënten, waarvan een deel van biologische teelt afkomstig is.

ingredienten SatE deodorants

De roll-on probeerde ik in de geur Lavendel + Vanille. Die geur was voor mij iets té aanwezig. Lavendel is niet mijn lievelingsgeur en deze was net iets te sterk voor me. De Oceaan + Kokos spray deodorant gebruik ik met veel plezier. Hij blijft wat langer voelbaar onder de oksels, waar ik even aan moest wennen. Maar verder geeft hij me een fris gevoel.

Spray deodorant of roller

Net als bij de hand wash zijn ook deze verpakkingen van gerecycled plastic gemaakt én zijn ze hervulbaar. Je kunt navulverpakkingen kopen voor een lagere prijs, zodat je langer gebruik maakt van je flesje. De bovenkant draai je er gemakkelijk af waardoor navullen eenvoudig is.

Hervulbare deodorant goed voor het milieu

Al met al is mijn eerste kennismaking met Salt Of The Earth erg positief, dus ik zou je zeker aanraden om dit merk in de gaten te houden!

Meer informatie

De producten van Salt of the Earth vind je in Nederland bijvoorbeeld bij Big Green Smile, Bol.com en Etos.

De Foaming Hand Wash kost € 8,99 voor 250 ml. Een navulverpakking koop je voor € 26,95 voor 500 ml. Die prijs lijkt veel duurder, maar je lengt dit aan met water en koopt daarmee dus eigenlijk 1 liter hand wash. Naast Peony Blossom is hij ook verkrijgbaar in de geuren Amber + Sandalwood, Melon + Cucumber en Lavender + Vanilla.

De deodorant roller kost € 6,29 voor 75 ml, voor de spray betaal je, afhankelijk van de geur, € 6,99 of € 8,49 voor 100 ml. De navulling kost € 26,70 voor 500 ml of € 39,95 voor 1 liter. Prijzen kunnen verschillen per geur.

Gebruik jij een natuurlijke deodorant?

Heeft dit artikel je geholpen?

De gemiddelde score is 0, gebaseerd op 0 stem(men).

Nog geen stemmen uitgebracht, wees de eerste!

Omdat je dit een nuttig artikel vond:

Volg theNextG1rl op social media voor meer!

Het spijt me dat dit artikel je niet heeft geholpen.

Welke informatie mis je?

Laat het me weten zodat ik mijn artikel kan verbeteren!

Dit artikel bevat ter review ontvangen producten, de foto’s, tekst en mening zijn van mezelf.
Lees de disclaimer voor meer informatie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Begin typing your search term above and press enter to search. Press ESC to cancel.

Back To Top