Satin-Pillow: De voordelen van een satijnen kussensloop

Ken je dat gevoel als je gaat slapen in een luxe hotel? Het lekkere bed, het luxe beddengoed? Dat gevoel kun je ook thuis krijgen met een satijnen kussensloop van Satin-Pillow. Ik had het geluk dat ik de kussensloop mocht uitproberen en vertel vandaag alles!

Satin Pillow verpakking kussensloop

Omdat het assortiment satijnen producten is uitgebreid, gaat Satin-Pillow vanaf april 2021 verder als Satin Beauty Collection.

De voordelen van een satijnen kussensloop

Naast het luxe gevoel van satijn was ik me niet helemaal bewust van de voordelen die de stof kan hebben op je haar en huid. Toen ik me er in ging verdiepen werd ik meteen enthousiast. En ook nieuwsgierig, want zou het voor mij ook voordelen hebben?

Normale kussenslopen zijn van katoen. Dit is een stof die vocht absorbeert. Satijn daarentegen houdt het vocht vast. Dit heeft als gevolg dat de oliën van je haren worden vastgehouden gedurende de nacht, zodat je niet opstaat met droog haar.

Daarnaast is satijn een gladde stof waardoor er minimale wrijving is van je haren en huid op de kussensloop. Hierdoor worden rare slaaprimpels bij het opstaan geminimaliseerd en is pluizig haar verleden tijd. Ook zullen je wimper- en haarextensions langer behouden blijven. Daarnaast kan de wrijving met een katoenen kussensloop je huid irriteren waardoor je onzuiverheden krijgt. Met een satijnen kussensloop laat je jouw huid volledig tot rust komen en zullen onzuiverheden verminderen. Erg fijn als je een gevoelige huid hebt.

Satin Pillow voordelen satijnen kussensloop

Nog een ander voordeel: satijn blijft vrij koel gedurende de nacht. Dit is niet alleen fijn voor jezelf, maar ook voor je haren. Warmte op je hoofdhuid heeft namelijk invloed op de hoeveelheid talgvet op je hoofdhuid. Je zou dan ook minder snel vet haar krijgen als je op een satijnen kussensloop slaapt.

Dit klinkt bijna te mooi om waar te zijn. Zijn er ook nog nadelen te bedenken? Het enige wat ik nu kan bedenken is dat de prijs een nadeel kan zijn. Waar je bij een gemiddeld warenhuis een dekbedovertrekset koopt vanaf 20 euro, betaal je hetzelfde voor een satijnen kussensloop. Het is natuurlijk afhankelijk van je budget en je behoeften of je dat ervoor over hebt. Laten we eerst maar eens kijken of de satijnen kussensloop van Satin-Pillow echt zoveel voordelen biedt!

Mijn eerste indruk

Toen ik de verpakking openmaakte kreeg ik door de gladde, glanzende stof meteen een luxe gevoel. De kussensloop is gemaakt van polyestersatijn. Satijn is namelijk geen materiaal, maar verwijst eigenlijk naar de manier van weven. De Satin-Pillow kussensloop heeft een standaardmaat van 60 x 70 cm en zal daardoor om de meeste hoofdkussens gewoon passen.

Satijnen kussensloop Satin Pillow Antraciet

De stof is zo glad en dun dat hij ook wat kwetsbaar aanvoelt. Toch merk ik dat niet in gebruik. Ja, hij voelt verfijnd, maar is eigenlijk heel stevig. De randen zijn netjes afgewerkt en hij laat zich gemakkelijk om mijn hoofdkussen schuiven.

Satin Pillow kussensloop afwerking

De eerste nacht moest ik even wennen aan de gladde, koele stof, maar gelukkig viel ik al snel in een diepe slaap.

Liever een iets minder gladde stof maar dezelfde voordelen? Bekijk dan eens de Hairlust bamboe kussenslopen! Ik schreef er een artikel over die je vindt onder de link.

Mijn ervaringen met de Satin-Pillow satijnen kussensloop

Eerlijk is eerlijk, ik had niet verwacht dat ik meteen de eerste dag grote verbeteringen aan mijn haar en huid zou zien. Maar nu ik er ongeveer 10 nachten op geslapen heb vallen me wel dingen op. Ik heb de afgelopen dagen geen slaaprimpels in mijn gezicht gezien. Ook is mijn haar minder snel vet, wat ik een heel groot voordeel vind!

Gedurende de nacht wordt de kussensloop inderdaad niet zo warm als mijn katoenen sloop. Vooral in de zomer lijkt me dat erg fijn. Door deze voordelen zijn mijn nieuwe Satin-Pillow satijnen kussensloop en ik beste vrienden geworden. Ik ga niet meer naar bed zonder hem!

Meer informatie

De satijnen kussensloop van Satin-Pillow / Satin Beauty Collection is er in acht verschillende kleuren. Ik koos voor Antraciet. Je koopt ze via de Satin-Pillow website voor € 19,99. Koop je er twee? Dan is de verzending gratis!

Ben je benieuwd geworden? Maak dan vooral gebruik van deze kortingscode: THENEXTG1RL15. Hiermee krijg je maar liefst 15% korting!

Heb jij de voordelen van een satijnen kussensloop al ervaren?

Heeft dit artikel je geholpen?

De gemiddelde score is 0, gebaseerd op 0 stem(men).

Nog geen stemmen uitgebracht, wees de eerste!

Omdat je dit een nuttig artikel vond:

Volg theNextG1rl op social media voor meer!

Het spijt me dat dit artikel je niet heeft geholpen.

Welke informatie mis je?

Laat het me weten zodat ik mijn artikel kan verbeteren!

Dit artikel bevat ter review ontvangen producten, de foto’s, tekst en mening zijn van mezelf.
Lees de disclaimer voor meer informatie.

3 reacties op “Satin-Pillow: De voordelen van een satijnen kussensloop

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Begin typing your search term above and press enter to search. Press ESC to cancel.

Back To Top