SHEIN zomerjurkjes shoplog 2021

Vandaag laat ik een aantal verschillende zomerjurkjes van SHEIN aan je zien! Hoe is de kwaliteit? Passen ze goed? En wat vind ik ervan? Je leest het allemaal in dit artikel en wellicht doe je nog inspiratie op voor je eigen collectie zomerjurkjes! Kijk mee.

SHEIN shoplog met zomerjurkjes 2021

Eens in de zoveel tijd doe ik een bestelling bij SHEIN. Het was al weer een aantal maanden geleden dat ik er iets kocht. Dit keer lag de focus op kleding voor de warme dagen, waarbij ik vijf zomerjurkjes kocht. Ik probeerde verschillende modellen, patroontjes en kleuren uit.

Zwarte Boho Jurk met bloemetjes

Het eerste jurkje wat ik in mijn winkelwagentje stopte was dit leuke zwarte jurkje met rode bloemenprint. Het heeft wat langere kapmouwtjes en onderaan een geribbelde strook. De reviews op SHEIN leken goed en de prijs was niet al te hoog, dus de keuze was snel gemaakt.

SHEIN Boho jurk bloemen

Vooral omdat het geen stretchy stof was bestelde ik dit jurkje in maat M. Liever wat te groot dan te strak, dan kun je namelijk altijd de naden nog wat innemen als het echt te groot is.

Ik weet niet precies wat ik dan wel voor stof verwacht had, maar het is een gladde, dunne, niet rekbare stof. Het zou niet mijn eerste keuze zijn, omdat het in combinatie met zweet niet zo’n succes is.

Detail zwart jurkje met rode bloemen

Verder is de kwaliteit prima. Aan de zijkant zit een bijna onzichtbare rits en aan de boven- en onderkant van de mouwtjes zit een elastische band. Net als aan de bovenkant van de rug. De hals is gewoon recht. Hieronder zie je hoe hij zit als je hem aan hebt.

SHEIN zwart zomerjurkje met rode bloemen 2021

Hij had misschien een klein beetje ruimer mogen zijn, maar ik heb niet het idee dat hij superstrak zit. Het is nog steeds vrij comfortabel. Wel is hij iets aan de korte kant, daar voel ik me meestal iets minder fijn bij. Die lengte is overigens bij de meeste jurkjes van SHEIN zo. Al met al vind ik het model leuk, het printje niet overdreven druk en zie ik mezelf dit jurkje wel dragen.

Eenvoudig bordeaux zomerjurkje

De tweede in de reeks zomerjurkjes die ik bestelde bij SHEIN was een simpel bordeaux-kleurig exemplaar. Deze kleur vind ik prachtig en ik hoopte op een lekker flexibel jurkje wat fijn zit.

SHEIN bordeaux elegant vlak jurk

De stof bleek zelfs iets degelijker te zijn dan ik had verwacht. Daardoor wel ook iets dikker en ‘stugger’, maar nog steeds flexibel. Ook dit jurkje heeft een rits, maar omdat hij van stretchy stof is (5% spandex), heb ik die niet nodig om het jurkje aan te doen.

Detail bordeaux rood jurkje

Ik bestelde dit jurkje ook in maat M. Meestal kijk ik bij de reviews naar de foto’s en hoe het jurkje zit bij mensen die (vermoedelijk) ongeveer even groot zijn als ik. Daarop kies ik dan de maat uit. Dat bleek ook in dit geval weer de goede keuze te zijn, het jurkje past goed!

SHEIN rood bordeaux zomerjurkje 2021

De kleur vind ik ook in het echt erg mooi en ik houd van een eenvoud van dit jurkje. Wel is het weer een kort exemplaar, maar dat wist ik van tevoren.

SHEIN zomers stippenjurkje

Niet alleen het model, maar ook het printje van dit jurkje sprak me aan. Het ziet er zomers uit, maar toch ook vrij netjes. De brede hals, de mouwtjes en de ruches aan de rok vind ik erg leuk.

Schattig jurkje stippen en rits SHEIN

Ik klikte maat M aan en deed hem in mijn winkelwagen. Eenmaal bij me aangekomen bleek dit jurkje van dezelfde dunne stof te zijn als het eerste jurkje (zwart met rode bloemen). Weinig uit te rekken, maar wel een rits op de rug. Ook de mouwtjes komen overeen met het andere jurkje, maar zijn wat langer.

Detail zalmkleurig jurkje met stippen

De pasvorm is eigenlijk hetzelfde als jurkje 1, er zitten alleen net wat andere details aan. De elastiekjes in de mouwtjes vind ik net wat te strak, misschien kan ik daar zelf nog iets aan doen.

SHEIN zalmkleurig zomerjurkje met stippen 2021

De kleur vind ik erg leuk, het jurkje wordt meteen wat meer ‘netjes’ door de zachte zalmroze tint. Tegelijkertijd twijfel ik een beetje of deze kleur me wel zo goed staat.

Boho bloemenjurkje

Ik wilde ook een jurkje proberen wat ik anders misschien niet zo snel zou kiezen. Dat werd onderstaand fleurig jurkje. Meestal ga ik voor wat meer A-lijn jurkjes die boven wat strakker zitten en dan wat wijder uitlopen. Het jurkje hieronder is eigenlijk vrij los en ‘valt’ gewoon naar beneden.

Boho bloemenjurk met knoop

De nek vind ik leuk en het printje ook, dus ik besloot er voor te gaan. Ik koos bij dit jurkje voor maat S. De kleuren zijn in het echt net zo levendig als op de foto’s, daar was ik blij om. Het voelt als een heel soepele katoen (maar is polyester). En ondanks dat het label 5% spandex aangeeft zit er weinig rek in. Wel is het een dunne stofje, ideaal voor zomer.

Detail dun bloemenjurkje blauw oranje

Op de rug (in de nek) zit een knoopje en daaronder een opening. Dit is noodzakelijk om het jurkje goed aan te kunnen doen. Ik zag dat één naad op de rug niet helemaal netjes is afgewerkt, maar verder ziet het jurkje er goed uit qua kwaliteit.

SHEIN fleurig zomerjurkje met bloemen 2021

Wel is er een reden dat ik dit soort jurkjes niet snel kies: ik vind het model me niet echt heel mooi staan. Ook vind ik het stukje bij de hals, hoe mooi ook, niet zo fijn zitten. Het is een beetje benauwend. Ik denk dat ik dit jurkje houd om in de tuin aan te doen bij hete dagen zoals deze. Op straat zul je me niet snel ermee zien rondlopen.

Casual bloemenjurk

De laatste van deze SHEIN zomerjurkjes bestelling leek me het leukste. Ik had hoge verwachtingen omdat het een vrij ‘normaal’ model leek van fijne stof en niet al te opvallend of ‘out-of-my-comfortzone’.

Casual bloemenjurk SHEIN 2021

Ook toen ik de stof eenmaal voelde viel hij me niet tegen. Een zachte, erg stretchy stof die gekleed voelt. Op het label lees ik wederom 95% polyester, 5% spandex, maar hij voelt weer compleet anders dan de andere jurkjes met spandex die ik kocht.

Detail fleurig jurkje van stretchy stof

De print vond ik erg mooi en daarom had ik nog steeds die hoge verwachting. Misschien dat het daarom ook tegenviel toen ik hem aantrok. Hij past goed, zit ongelofelijk lekker maar het model, ik weet het niet. Ik heb niet het idee dat dit mijn vormen flatteert.

SHEIN zomerjurkje met bloemen 2021

Toch ga ik dit jurkje wel dragen, want hij zit zo lekker. Ook is hij wat langer (aan de zijkanten is hij kort en dan aan de voor- en achterkant langer) waardoor ik me er wat meer comfortabel in voel.

Ik denk dat ik toch wel het meest blij ben met het onderste jurkje, met het bordeaux-kleurige jurkje op een goede tweede plaats. Het was erg leuk om wat verschillende modellen, stofjes en kleuren zomerjurkjes van SHEIN te proberen. Hopelijk vond je het ook leuk om te lezen en bekijken!

Meer informatie

Deze zomerjurkjes kocht ik bij de webshop SHEIN. De pakketjes worden verzonden vanuit China en zijn meestal iets langer dan een week onderweg. Je betaalt geen extra belasting of inklaringskosten voor deze pakketjes.

Heb jij wel eens wat bij SHEIN besteld?

Heeft dit artikel je geholpen?

De gemiddelde score is 0, gebaseerd op 0 stem(men).

Nog geen stemmen uitgebracht, wees de eerste!

Omdat je dit een nuttig artikel vond:

Volg theNextG1rl op social media voor meer!

Het spijt me dat dit artikel je niet heeft geholpen.

Welke informatie mis je?

Laat het me weten zodat ik mijn artikel kan verbeteren!

Dit artikel bevat geen ter review ontvangen producten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Begin typing your search term above and press enter to search. Press ESC to cancel.

Back To Top