Shiseido Essential Energy Hydrating Cream || Review

Nog nooit had ik Shiseido gebruikt, het voelde voor mij als een high end merk. En dat gevoel werd bevestigd toen ik deze Essential Energy Hydrating Cream van Shiseido in gebruik nam. Kijk je mee naar dit mooie product? Je leest er alles over in dit artikel.

Shiseido Essential Energy Hydrating Cream verpakking

Shiseido is een Japans merk, wat al meer dan 100 jaar bestaat. Het geloof dat lichaam en ziel gezond en in balans moeten zijn om ware schoonheid te tonen staat centraal als gedachtegoed. De producten van Shiseido voeden de huid en zorgen ervoor dat deze gezond wordt en / of blijft. De producten werken op de ziel door het gebruik van kleur, geur en textuur. Het hele plaatje is dus belangrijk!

Op alle verpakkingen vind je een afbeelding van de cameliabloem (in het Japans Hanatsubaki). Het was een tijdlang een goddelijk symbool voor het Japanse volk. Daardoor speelde het een belangrijke rol in traditionele ceremonies. Daarnaast staat het symbool voor de kracht en complexiteit die in ieder mens huist. Een mooi symbool voor een krachtig merk!

informatie en ingredienten moisturizer

De hydraterende crème zit in een stevig doosje, waarop de belangrijkste informatie, zoals de lijst met ingrediënten, is vermeld. Via de QR-code kom je op een website met uitgebreide informatie over de Essential Energy Cream.

Het belangrijkste werkzame ingrediënt is Hyaluronzuur RED. Dit zorgt ervoor dat de huid 24 uur lang intense hydratatie krijgt, die doordringt in de diepere huidlagen.

Shiseido Essential Energy Hydrating Cream

In het doosje zit de opvallende rode pot van 50 ml. Hij is gemaakt van gerecycled glas. Na gebruik kun je hem in de glasbak gooien, óf een navulling van de crème kopen en de pot hergebruiken.

Door het stevige glas is de verpakking vrij zwaar. De dop maakt het gevoel nog eens extra luxueus. Hij is asymmetrisch, semi-transparant lichtroze én spiegelend aan de bovenkant.

Opvallende dop op rode verpakking creme
De pot met Essential Energy Hydrating Cream met rechts de cameliabloem, hét kenmerk van Shiseido.

De pot heeft verder een strak design, zonder al teveel poespas. Op de voorkant lees je wat er in zit, op de achterkant het gebruiksadvies. Je gebruikt hem als dag- en nachtcrème en brengt hem aan nadat je jouw gezicht hebt gereinigd (en eventuele serums hebt aangebracht).

Achterkant met gebruiksadvies Shiseido gezichtscreme

Als je de pot opendraait zie je daarin een lichtroze binnenpot van plastic. Als hij leeg is kun je die in zijn geheel eruit halen en vervangen door een nieuw, vol exemplaar.

Moisturizer voor dag en nacht

De Shiseido Hydrating Cream in gebruik

Door de grote dop laat de pot zich gemakkelijk openen. Na het openen komt een friszoete geur me tegemoet waaraan je toch wel ruikt dat dit een wat duurdere crème is.

creme voor intense hydratatie

Hij ziet er prachtig uit, ik vond het zonde om hem te gaan gebruiken!

texture shiseido essential energy hydrating cream

De textuur is erg romig en licht. Hij laat zich gemakkelijk verdelen over de huid.

textuur shiseido essential energy hydrating cream

Het enige minpunt wat ik aan deze Shiseido Essential Energy Hydrating Cream kan bedenken is dat hij geen SPF bevat. Maar een Google zoekopdracht leert mij dat er ook een variant is met SPF20.

Meer informatie

De Shiseido Essential Energy Hydrating Cream is te koop bij onder andere ICI Paris XL voor € 58,77 en Lookfantastic.nl voor € 55,45. Gek genoeg kost de SPF20 variant bij die laatste € 45,45. De pot bevat 50 ml. Een navulverpakking koop je voor ongeveer 5 euro minder. De producten van Shiseido vind je tevens bij Wehkamp.

De cream is geschikt voor alle huidtypen, ook voor de gevoelige huid.

Hoeveel geld geef jij gemiddeld uit aan een dag- en/of nachtcrème?

Heeft dit artikel je geholpen?

De gemiddelde score is 5, gebaseerd op 2 stem(men).

Nog geen stemmen uitgebracht, wees de eerste!

Omdat je dit een nuttig artikel vond:

Volg theNextG1rl op social media voor meer!

Het spijt me dat dit artikel je niet heeft geholpen.

Welke informatie mis je?

Laat het me weten zodat ik mijn artikel kan verbeteren!

Dit artikel bevat ter review ontvangen producten, de foto’s, tekst en mening zijn van mezelf.
Lees de disclaimer voor meer informatie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Begin typing your search term above and press enter to search. Press ESC to cancel.

Back To Top