Skin For Skin Collageen supplementen || Review

Het mag geen geheim meer zijn: collageen is goed voor je huid. Het zorgt voor minder zichtbare rimpeltjes, komt de elasticiteit ten goede en zorgt ervoor dat je huid gehydrateerd blijft. Het Nederlandse merk Skin For Skin staat bekend om haar collageen supplementen, dus ik kon niet achterblijven en probeerde ze uit! Lees je mee?

Skin For Skin Fish Collageen capsules met vitamine c - review

Waarom collageen supplementen nemen?

Het eerste waar ik aan denk bij collageen is aan de voordelen voor de huid. Maar wist je dat collageen ook bijdraagt aan voller haar en sterkere nagels? Het is een eiwit wat van nature voorkomt in je lichaam. Sterker nog: het is de structurele basis voor je huid, haar en nagels. Het geeft de huid stevigheid en elasticiteit en helpt je haar en nagels gezond en sterk te blijven.

Daarnaast zorgt het ervoor dat je gewrichten, pezen en ligamenten flexibel blijven en het geeft je sterke botten en tanden. Het bevordert de genezing van wonden en bieden ondersteuningen aan je organen. Kortom: een onmisbaar element in je lichaam!

Het nadeel van collageen? De natuurlijke productie ervan neemt af naarmate je ouder wordt. Dat betekent dat je er vanaf een bepaalde leeftijd goed aan doet om collageen supplementen te nemen zoals deze van Skin For Skin.

Viscollageen supplementen voor een mooie huid

Skin For Skin Viscollageen supplementen

In een eerder artikel over de Skin For Skin Detangling Brush legde ik al uit hoe het merk hun collageen verkrijgt. Het volledige verhaal lees je via de link, maar het komt erop neer dat onder andere collageen een restproduct is van de verwerking van de visvangst op Urk. Skin For Skin gebruikt dan ook volledig natuurlijk natief collageen uit de huid van vissen in haar supplementen. Daarnaast hebben ze vitamine C toegevoegd in de capsules voor een nog betere aanmaak van collageen door je lichaam.

Ieder capsule bevat 200 mg viscollageen en 20 mg vitamine C (voor vitamine C is dat 25% van de dagelijkse aanbevolen hoeveelheid).

Supplementen zijn geen vervanger van een gezond en gevarieerd eetpatroon.

Samenstelling en advies viscollageen supplementen met vitamine c

Collageen capsules nemen

Alhoewel ik geen moeite heb met het nemen van pillen of capsules zoals deze schrok ik wel even toen ik het eerste zakje openmaakte. Het was niet de grootte van de capsules die me tegenstond, maar vooral de geur die ik rook. Ik ben geen liefhebber van vis(gerechten) en dus ook niet van de geur ervan.

Gelukkig zorgt het omhulsel van de vega-capsules ervoor dat er in ieder geval geen vissmaak aan de supplementen zit! Ze hebben een neutrale smaak. Niet te ver je neus in het zakje duwen dus, dan komt het allemaal goed.

Skin For Skin collageen supplementen met vitamine C - review

De collageen supplementen van Skin For Skin bevatten dermate veel collageen dat één capsule per dag volstaat. Het beste neem je deze een half uur voor een maaltijd in, zodat het goed zijn werking kan doen.

Ik heb ze op een plek gezet waar ik dagelijks regelmatig kom (naast het koffieapparaat). Zo herinner ik mezelf eraan om er eentje in te nemen en probeer ik het zo min mogelijk te vergeten (al is dat toch wel meer dan eens gebeurd).

Close-up Skin For Skin collageen capsules met viscollageen

Het effect van de collageen capsules

In totaal heb ik nu zo’n vijf maanden collageen genomen, waarvan de laatste drie maanden deze Skin For Skin supplementen. Het is van een aantal factoren afhankelijk maar over het algemeen zijn de effecten pas na een aantal maanden zichtbaar. Het is dus geen instant boost voor je huid of lichaam, je hebt er wat geduld voor nodig!

Inmiddels merk ik dat mijn huid iets minder rimpeltjes lijkt te vertonen. Dat is het meest duidelijk op de plekken waar zich fijne lijntjes aan het aftekenen waren, op de plek van de bekende kraaienpootjes bijvoorbeeld. Het lijkt alsof dat proces nu wat vertraagd wordt, dus dat is erg fijn! Verder ziet mijn huid er nu gezond uit.

Review collageen supplementen voor je huid

Aan mijn nagels heb ik niet zoveel gemerkt, maar die zijn eigenlijk altijd wel gezond en sterk. Alhoewel mijn haar wel wat voller mag worden heb ik daar weinig verbetering aan gezien de afgelopen tijd. Dat betekent natuurlijk niet dat er geen verbetering ís, het is waarschijnlijk alleen niet goed waar te nemen.

Voor iedereen zijn de effecten anders dus het is het zeker waard om eens te proberen en te merken welke invloed collageen supplementen op jouw lichaam hebben!

Meer informatie

De Skin For Skin collageen capsules koop je eenvoudig via de webshop. Voor één zakje met 30 capsules (goed voor één maand) betaal je € 25,95. Koop je drie zakjes tegelijkertijd? Dan krijg je korting en betaal je slechts € 65,85 (dat komt neer op € 21,95 per 30 capsules).

Kan jouw haar wel wat hulp gebruiken? Bekijk dan ook de haarsupplementen van Skin For Skin!

Gebruik jij collageen supplementen?

Heeft dit artikel je geholpen?

De gemiddelde score is 0, gebaseerd op 0 stem(men).

Nog geen stemmen uitgebracht, wees de eerste!

Omdat je dit een nuttig artikel vond:

Volg theNextG1rl op social media voor meer!

Het spijt me dat dit artikel je niet heeft geholpen.

Welke informatie mis je?

Laat het me weten zodat ik mijn artikel kan verbeteren!

Dit artikel bevat ter review ontvangen producten, de foto’s, tekst en mening zijn van mezelf.
Lees de disclaimer voor meer informatie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Begin typing your search term above and press enter to search. Press ESC to cancel.

Back To Top