Skin for Skin Detangling Haarborstel || Review

Skin for Skin, het merk kende ik nog maar net en dan vooral van de collageensupplementen. Nog niet zo lang geleden bracht het merk ook een reeks producten voor het haar uit. En zo kwam het dat ik de Skin for Skin detangling haarborstel voor nat én droog haar kon uitproberen! Lees dus snel verder!

Skin For Skin haarborstel review

Over Skin for Skin

De roots van oprichter Mardien, en dus van Skin for Skin, liggen in Urk. Op dit voormalige visserseilandje staat de zee nog altijd centraal, het heeft zelfs de grootste visindustrie van Europa! Mardiens man is met het bedrijf Varia Vis een grote speler op de (Noorzeevis-)markt. De versgevangen schol fileren ze tot een smaakvol eindproduct. In het kader van duurzaamheid zochten ze naar oplossingen voor de reststroom die daarbij ontstaat en zo ontstond Skin for Skin.

De reststroom van de gefileerde vis gebruiken ze nu namelijk om waardevolle stoffen uit te halen. De huid van de vissen is bijvoorbeeld een bron van collageen. En dat is weer goed voor jouw eigen huid, bijvoorbeeld tegen fijne lijntjes en rimpeltjes.

Het verkrijgen van collageen wordt op een 100% natuurlijke manier gedaan. Het proces daarvoor is inmiddels gepatenteerd door Skin for Skin. Ze verkrijgen zogenaamd natief collageen uit de vishuiden. Dat betekent dat er geen hitte, chemicaliën of zuren worden gebruikt: de structuur blijft in tact. Meer informatie over (de voordelen en het verkrijgen van) collageen lees je op de Skin for Skin website.

De natuurlijke Wet / Dry Detangle Me haarborstel

De haarborstel is momenteel de nieuwste aanwinst in het Skin for Skin assortiment. In de categorie haarproducten vind je, naast haarsupplementen, tevens een shampoo, conditioner, haarolie, scalp treatment en een massageborstel voor de hoofdhuid.

Informatie borstel van plantaardig materiaal

Zoals je al kon lezen staat duurzaamheid hoog in het vaandel bij Skin for Skin en dat is ook te merken bij de haarborstel. Hij is gemaakt van stromaterialen (plantaardige vezels zoals stro, rijstschillen) en polymeerhars. Hierdoor worden water- en milieuvervuiling geminimaliseerd.

Door deze samenstelling is het niet aan te raden om de borstel te gebruiken in combinatie met een föhn of andere elektrische stylingtools.

Haarborstel met flexibele swirl vorm

De vorm van de borstel is vormgegeven om al het haar te kunnen bereiken. Het zijn eigenlijk een aantal cirkels die in elkaar overlopen als een soort ‘swirl’.

Door dit design is het borsteloppervlak stevig en flexibel tegelijk. Het binnenste kan helemaal naar boven en naar onder gedrukt worden waardoor hij perfect de bolling van je hoofd volgt.

De Skin for Skin haarborstel in gebruik

Er zitten twee soorten haren op het borsteloppervlak. De anti-klit borstelharen (met de blauwe bolletjes) zijn zo’n 20 mm lang en zorgen ervoor dat ook de meest hardnekkige klitten ontward worden. Ze zijn niet hard, maar juist heel flexibel.

Close-up plantaardige borstelharen - review

Daar tussenin zie je de kortere haren die ervoor zorgen dat je haar gepolijst wordt en zacht aanvoelt. Bij het verwijderen van mijn haren uit de borstel kwamen er wel wat zwarte borstelhaartjes mee. Dat zal misschien de nieuwigheid nog zijn, dat sommige haartjes niet goed vast hebben gezeten. Ik verwacht dat de rest wel netjes blijft zitten.

Fijne zachte haarborstel close-up - review

Deze hair brush voelt verrassend fijn aan op mijn haar, zowel bij droog als nat haar. Ook bij klitten doet het eigenlijk geen pijn om de borstel er doorheen te halen. Terwijl hij tegelijkertijd wél effectief is. Mijn haar voelt glad aan en ziet er gezond uit.

Tot ik deze borstel probeerde dacht ik dat ik mijn all time favourite al gevonden had, maar niets was minder waar. Deze Skin for Skin Detangling haarborstel is mijn nieuwe favoriet! En mijn dochter dacht er precies hetzelfde over, dus ik ben bang dat ik hem alweer kwijt ben…

Meer informatie

De Detangle Me haarborstel en andere haarproducten koop je via de Skin for Skin webshop. Daarnaast vind je de producten ook in steeds meer salons en bestel je ze eenvoudig bij Bol.com.

De milieuvriendelijke en recyclebare brush kost € 19,95.

Heb jij al eens iets van Skin for Skin geprobeerd?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Begin typing your search term above and press enter to search. Press ESC to cancel.

Back To Top