The Body Shop Second Skin Tints || Review

Nieuw van The Body Shop: deze Second Skin tints in twaalf tinten. Is het foundation, concealer, liquid bronzer? Beter nog: het is alles in één! Door diverse kleuren te combineren (en mengen) kun je jouw hele basis aanbrengen met deze natuurlijke multi-tasking skin tints. Kijk snel verder om te ontdekken hoe ze me bevallen!

The Body Shop Second Skin Tints - Review

The Body Shop Second Skin Tints

Deze multitasker van The Body Shop werd uitgebracht in twaalf tinten. Daarvan ontving ik er vier om uit te proberen. Op de foto hierboven zie je van links naar rechts:

  • Light 1N
  • Medium 1N
  • Tan 1W
  • Deep 1N

Waarbij N staat voor neutrale ondertoon en W voor warme ondertoon. Van alle vier de kleurcategorieen (Light, Medium, Tan en Deep) is er een N, W en C (Cool voor de koele ondertoon) verkrijgbaar.

De kleurnaam staat achterop de tube, maar aan de voorkant kun je al zien welke kleur de skintint heeft. Deze kleur komt vrij goed overeen met de vloeistof zelf.

Ingrediënten van de Second Skin Tints

Voor de Second Skin tints heeft The Body Shop een formule ontwikkeld die vegan is en voor 98% uit natuurlijke ingrediënten bestaat.

Informatie en ingredienten TBS gezichtstinten

Ingrediënten die het vermelden waard zijn: Community Fair Trade moringazaadolie en sheaboter. Moringazaadolie is rijk aan omega 9 en The Body Shop haalt deze uit Rwanda waar de moringabomen groeien. Hiermee zorgen ze ervoor dat de boeren in de droge oostelijke provincies van Rwanda, waar werkgelegenheid laag is, een duurzaam inkomen ontvangen.

De Community Fair Trade shea boter komt uit Ghana. Meer dan 600 vrouwen van de handelspartner van The Body Shop maken deze sheaboter op traditionele wijze die generaties lang is overgedragen. Door deze handel hebben de vrouwen in Ghana financiële onafhankelijkheid en wordt er geïnvesteerd in projecten voor gezondheidszorg, riolering en educatie.

Beide ingrediënten zijn dus niet alleen goed voor je huid, maar ook voor de handelspartners in andere landen!

Lees meer over duurzame make-up van The Body Shop via de link!

The Body Shop Second Skin Tints in gebruik

Voor de Second Skin tints heeft The Body Shop gekozen voor aluminium tubes die voor 95% bestaan uit gerecycled aluminium. Ze hebben een plastic dop. Zowel tube als dop mogen gerecycled worden bij het PMD (plastic afval).

De tubes zitten verzegeld als je ze koopt, zo weet je zeker dat ze nog niet gebruikt zijn. Met de bovenkant van de dop prik je het membraam door om de tube te openen.

Openen van de tubes met secondskin tint

De formule van de skin tints is vrij vloeibaar, vergelijkbaar met een luchtige foundation.

Hieronder zie je zowel de textuur als de kleuren van de Multi-tasking Second Skin tints van The Body Shop.

Swatches The Body Shop Second Skin Tints
Light 1N – Medium 1N – Tan 1W – Deep 1N

Als ik ze aanbreng met een beautyspons zijn ze niet zo dekkend als ze hierboven op de foto lijken te zijn. Breng je ze met een kwast aan dan dekken ze iets beter. Toch blijven ze een natuurlijke uitstraling geven wat ik persoonlijk erg mooi vind. Ze voelen dan ook erg licht aan op de huid, je voelt ze eigenlijk niet eens echt zitten!

De kleuren kun je mengen of combineren. De vier kleuren die ik ontving kan ik bijvoorbeeld gebruiken als foundation (light & medium gemengd), concealer (light), bronzer (tan) en contour (deep). Ze zijn eenvoudig aan te brengen en te blenden in de huid. Daarbij heb ik het idee dat mijn huid licht gehydrateerd wordt wat een fijne bijkomstigheid is.

Second Skin is geschikt voor elk huidtype, zelfs de gevoelige huid. Dus ben je op zoek naar een lichte skin tint met een natuurlijke finish, dan ben je zeker aan het goede adres bij The Body Shop!

Meer informatie

De Second Skin tints zijn in twaalf tinten verkrijgbaar bij The Body Shop, zowel in de fysieke winkels als online. Je koopt ze voor € 19 per stuk (30 ml). The Body Shop is een dierproefvrij merk, de formule is vegan en bestaat voor 98% uit ingrediënten van natuurlijke oorsprong. De verpakking is, eenmaal leeg, volledig te recyclen.

Houd jij van dit soort lichte, natuurlijke foundations of skintints?

— Op zoek naar een goedkopere variant? Bekijk dan zeker eens de veganistische Essence Skin Tint! —

Heeft dit artikel je geholpen?

De gemiddelde score is 0, gebaseerd op 0 stem(men).

Nog geen stemmen uitgebracht, wees de eerste!

Omdat je dit een nuttig artikel vond:

Volg theNextG1rl op social media voor meer!

Het spijt me dat dit artikel je niet heeft geholpen.

Welke informatie mis je?

Laat het me weten zodat ik mijn artikel kan verbeteren!

Dit artikel bevat ter review ontvangen producten, de foto’s, tekst en mening zijn van mezelf.
Lees de disclaimer voor meer informatie.

The Body Shop banner

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Begin typing your search term above and press enter to search. Press ESC to cancel.

Back To Top