The Body Shop Sheetmaskers || Review

In beide The Body Shop adventskalenders van 2022 die ik uitpakte (de Box Of Wishes en Box Of Wonders) zaten sheetmaskers verstopt. Ik probeerde de afgelopen weken alle drie de varianten uit en in dit artikel lees je wat ik ervan vond. Kijk dus snel verder!

The Body Shop sheetmaskers

The Body Shop sheetmaskers

In de kleinste adventskalender (de blauwe) zaten het Vitamin E en Vitamin C sheetmasker. In de rode kalender zaten ze alle drie.

Sheetmaskers hebben een aantal voordelen: je brengt ze gemakkelijk aan, je haalt ze gemakkelijk weer van je gezicht en ondertussen heeft je huid de nodige verzorging gekregen.

Nadelen zijn er echter ook: de pasvorm is erg belangrijk (en wil nog wel eens tegenvallen) en in de winter is zo’n koud masker op je gezicht even doorbijten bij het aanbrengen!

Momenteel heeft The Body Shop vier sheetmaskers in haar assortiment opgenomen. Drie ervan zie je in dit artikel. De vierde is het Edelweiss Sheet Mask wat je via de link bekijkt!

Aloe Calm Sheet Mask | € 5

Aloë vera is, vooral door de geur, één van mijn favoriete skincare ingrediënten. Het heeft een heerlijk frisse geur en kalmeert je huid. Dit masker probeerde ik dan ook als eerste en ik had best hoge verwachtingen!

Aloe Calm Sheet Mask van The Body Shop

Op de achterkant van de verpakking lees je meer over dit biologisch afbreekbare, vegan masker. Overigens zijn dat kenmerken van alle drie de sheetmaskers van The Body Shop. Het Aloe Sheet Mask is ontwikkeld voor de gevoelige huid.

Ingredienten en informatie masker met Aloe Vera

Het sheetmasker heeft soort ‘oortjes’ bovenaan waarmee je hem gemakkelijk kunt vastpakken en op je gezicht kunt plaatsen. De pasvorm is wat mij betreft prima. Het enige wat voor mij wat beter kon was het stukje tussen de neus en de lippen, dat was iets te breed naar mijn zin.

Sheetmasker met oortjes

De geur van dit sheetmasker viel jammer genoeg erg tegen. Ik had gehoopt op een fris, luchtig masker, maar het bleek een overdaad aan aloë vera te zijn die erg zwaar werd. Geen blijvertje dus, wat mij betreft!

Na vier weken regelmatig gebruik van het sheetmasker (2x per week) zou je al zichtbaar verbetering moeten zien aan je huid. Na één keer gebruiken was dat effect natuurlijk nog niet waar te nemen.

Benieuwd naar meer producten in uit The Body Shop Aloe lijn? Je bekijkt ze via de link!

Vitamin E Quench Sheet Mask | € 5

Het tweede masker wat ik probeerde was dit Vitamin E Quench Sheet Mask. Ik had hierbij niet echt verwachtingen van de geur, wellicht was dat een beter uitgangspunt.

Vitamin E Quench Sheet Mask TBS

Ook hierbij staat op de achterkant weer informatie over het masker. Hij is geschikt voor alle huidtypen en hydrateert je huid.

Informatie en ingredienten Vitamine E masker

Toen ik de verpakking van dit masker opende kwam een heerlijke, zachte geur me tegemoet. Maar toen ik hem eenmaal aanbracht op mijn huid kwam de geur van alcohol vrij sterk naar voren. Een blik op de ingrediëntenlijst leerde me dat Alcohol Denat. de tweede plek in die lijst heeft. Dit kan je huid irriteren en uitdrogen, dat laatste merkte ik wel een beetje na het afdoen van het masker. Ook dit sheetmasker is dan ook geen succes voor mijn huid.

Vitamin C Glow Sheet Mask | € 5

Als laatste probeerde ik het vitamin C Glow Sheet Mask. Zou dit dan wel een succes zijn? De andere The Body Shop Vitamin C producten probeerde ik met veel plezier, dus er was nog hoop.

The Body Shop Vitamin C Glow Sheet Mask

Dit masker is bedoeld om je huid weer een natuurlijke glow te geven en is geschikt voor alle huidtypen. Wel bleek ook in deze ingrediëntenlijst gedenatureerde alcohol weer hoog op de lijst te staan (tweede plaats).

Ingredienten en informatie vegan sheet mask TBS

Gek genoeg rook ik de alcohol in dit masker eigenlijk niet. Het is vooral een frisse geur die ik herken van de andere Vitamin C producten. Wat mij betreft is dit de fijnste van de drie sheetmasker van The Body Shop die ik afgelopen tijd probeerde!

Meer informatie

De sheetmaskers vind je niet alleen in de adventskalenders, je kunt ze ook los kopen. Natuurlijk bij de winkels van The Body Shop. Ze kosten € 5 per stuk. Er is ook een Edelweiss sheetmasker, die kost € 6.

Deze maskers zijn vegan, biologisch afbreekbaar en The Body Shop is een cruelty-free merk.

Hou jij van sheetmaskers of ben je meer fan van 'reguliere' maskers die je op je gezicht aanbrengt?

— Nog op zoek naar een kerstcadeau? Bekijk dan zeker eens dit artikel: Fairtrade kerstcadeaus van The Body Shop! —

Heeft dit artikel je geholpen?

De gemiddelde score is 0, gebaseerd op 0 stem(men).

Nog geen stemmen uitgebracht, wees de eerste!

Omdat je dit een nuttig artikel vond:

Volg theNextG1rl op social media voor meer!

Het spijt me dat dit artikel je niet heeft geholpen.

Welke informatie mis je?

Laat het me weten zodat ik mijn artikel kan verbeteren!

Dit artikel bevat ter review ontvangen producten, de foto’s, tekst en mening zijn van mezelf.
Lees de disclaimer voor meer informatie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Begin typing your search term above and press enter to search. Press ESC to cancel.

Back To Top