The Vegan Glow: Shampoo + Conditioner Bar

Er is steeds meer vraag naar milieu-vriendelijke, diervriendelijke en vegan alternatieven voor alledaagse items. The Vegan Glow is een merk wat zich richt op zogenaamde clean beauty en vandaag lees je mijn review over hun shampoo en conditioner bar!

The Vegan Glow shampoo conditioner bar verpakking

Ik was al een tijdje benieuwd naar shampoo en conditioner bars. Na het één en ander erover gelezen te hebben was ik een beetje in dubio. Uitproberen of niet? In principe is ‘verminderd gebruiksgemak’ wel één van de nadelen die ik zag en wat me tegenhield om het te kopen. Dat en het feit dat ik nog een stuk of 6 shampoo’s en conditioners had staan en ik het dus niet nodig had.

Maar toen ik van Little Wonderland de vraag kreeg of ik ze wilde uitproberen kon ik natuurlijk niet weigeren! Het leek me namelijk nog steeds interessant. En dus heb ik de afgelopen weken de twee bars uit dit artikel getest!

Over The Vegan Glow

The Vegan Glow is een Koreaans skincare merk wat uitsluitend producten maakt die diervriendelijk, vegan en vrij van gevaarlijke ingrediënten zijn. Zo bevatten ze bijvoorbeeld geen kunstmatige geurstoffen en zijn de shampoo en conditioner bar vrij van sulfaten.

Naast de shampoo en conditioner bar verkoopt het merk dag- en nachtcrème, een cleanser en een zakje om zeep in te bewaren (of je shampoo bar natuurlijk).

Shampoo Conditioner bar vegan cruelty-free

Shampoo bar

Een shampoo bar is kort gezegd een shampoo in vaste vorm. Doordat ze eigenlijk een soort blok zeep zijn, is er geen plastic verpakking nodig. Hetzelfde geldt natuurlijk voor de conditioner bar. Het zijn dan ook milieubewuste opties.

Het doosje van de shampoo bar van The Vegan Glow is strak vormgegeven en bevat alle informatie over de shampoo die je nodig hebt. Een lijst met ingrediënten, een bewaar- en gebruiksadvies en de tip om de bar vooral niet te eten.

Shampoo bar groen vegan cruelty-free

De shampoo bar zelf ruikt erg lekker, maar ziet er niet uit om op te eten. Met zijn donkergroene kleur vind ik hem zelfs verre van aanlokkelijk. Gelukkig maar de geur veel goed. Over de bar zelf kan ik verder weinig zeggen. Hij is rond, bevat in het midden het logo van The Vegan Glow en voelt aan als een blok zeep.

The Vegan Glow shampoo bar donkergroen

Conditioner bar

De conditioner bar zit in een zelfde doosje, enkel de ingrediëntenlijst en dergelijke verschillen uiteraard. Deze bar ruikt wat sterker dan de shampoo en zo mogelijk nog lekkerder. Hij is dan ook verantwoordelijk voor de heerlijke geur die momenteel in mijn badkamer hangt!

Conditioner bar lichtroze vegan cruelty-free

De conditioner bar is lichtroze, al iets aantrekkelijker dan de shampoo! Hij voelt ook iets zachter aan.

Ik verwachtte eigenlijk dat de shampoo en conditioner bar even groot zouden zijn, maar de conditioner bar is wat hoger. Ik vermoed dat hij gemaakt is van lichtere ingrediënten, want beide bars zijn 100 gram.

The Vegan Glow conditioner bar groter

Shampoo en Conditioner Bar in gebruik

De shampoo bars kun je het beste niet in de douche zelf bewaren, omdat de luchtvochtigheid daar vrij hoog is. Ik had geen zeepbakjes meer die niet in gebruik zijn, dus heb ik ze nu op twee kleine schaaltjes in de badkamer liggen.

Hoe gebruik je een shampoo (en conditioner) bar?

  • Zorg dat je haar en handen nat zijn
  • Wrijf daarna de bar tussen je handen om wat sop te krijgen, zo kun je het in je haren aanbrengen. Je kunt ook de bar rechtstreeks op je haar aanbrengen en het zo erin wrijven.
  • Masseer de shampoo op je hoofdhuid zoals je ook met een normale shampoo zou doen.
  • Spoel het uit, herhaal bovenstaande stappen met de conditioner bar en geniet van je schone haren!

Mijn ervaringen

De eerste paar keren vond ik het wel lastig om die zepen te gebruiken. Met natte handen komt er bij de shampoo bar wel schuim, dus dat deed ik dan in mijn haren. De laatste keren breng ik meestal de shampoo rechtstreeks op mijn haar aan.

De conditioner schuimt eigenlijk amper, dus het was lastig te bepalen wanneer je nou voldoende hebt aangebracht. Maar je voelt wel waar de conditioner zit dus ook dat was even een kwestie van wennen.

The Vegan Glow Shampoo Conditioner bars resultaat

Wat me na het drogen van mijn haar opviel is dat mijn haar zoveel lichter voelt! Ik heb nooit het idee gehad dat mijn haar heel ‘zwaar’ was (ik heb maar dun haar). Maar nu ik deze bars van The Vegan Glow gebruik voelt mijn haar ineens heel licht en luchtig. Daarnaast wordt mijn haar heerlijk glad en glanzend. Ook wordt het niet sneller vet dan anders, ik heb geen andere nadelen kunnen ontdekken! Hooguit dat ik wat langer bezig ben met mijn haar wassen.

Meer informatie

Producten van The Vegan Glow zijn sinds enkele weken verkrijgbaar bij Little Wonderland, een webshop met Koreaanse skincare en cosmetica. De shampoo en conditioner bar van The Vegan Glow kosten € 14,99 per stuk. Het schijnt dat shampoo bars zo’n drie keer langer meegaan dan een reguliere shampoofles, maar dat heb ik nog niet kunnen uittesten de afgelopen weken. Wel zie ik nu, na een maandje, nog amper verschil dan toen ik de bars ontving dus ik geloof zeker dat ze lang mee gaan!

Inmiddels zijn de producten van The Vegan Glow niet meer verkrijgbaar bij Little Wonderland. Kijk voor soortgelijke producten bijvoorbeeld naar het merk Shampoo Bars of Yves Rocher!

Heb jij al eens een shampoo bar uitgeprobeerd? Wat vond je ervan?

Heeft dit artikel je geholpen?

De gemiddelde score is 0, gebaseerd op 0 stem(men).

Nog geen stemmen uitgebracht, wees de eerste!

Omdat je dit een nuttig artikel vond:

Volg theNextG1rl op social media voor meer!

Het spijt me dat dit artikel je niet heeft geholpen.

Welke informatie mis je?

Laat het me weten zodat ik mijn artikel kan verbeteren!

Dit artikel bevat ter review ontvangen producten, de foto’s, tekst en mening zijn van mezelf.
Lees de disclaimer voor meer informatie.

5 reacties op “The Vegan Glow: Shampoo + Conditioner Bar

    1. Ah jammer! Als ik alleen de shampoo bar gebruik, merk ik dat overigens ook. Maar door de conditioner bar wordt mijn haar weer heerlijk zacht 🤍

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Begin typing your search term above and press enter to search. Press ESC to cancel.

Back To Top