Top 5: Favoriete oogschaduwpaletten

Het is een tijdje geleden, maar vandaag is het weer tijd voor een Top 5! In mijn vorige ‘Top 5′-artikelen liet ik steeds mijn favoriete producten van een merk zien. Dit keer mijn vijf favoriete oogschaduwpaletten, wat eigenlijk nog niet zo’n eenvoudige keuze was. Kijk mee!

Top 5 favoriete oogschaduwpaletten

Nr. 5: Colourpop – Going Coconuts

Op nummer vijf is geëindigd: Going Coconuts van Colourpop Cosmetics. Dit is een heel fijn palette voor neutrale looks en ook voor op reis. Ik twijfelde nog om het Catrice 5-in-a-box palette te kiezen, maar met het Going Coconuts palette heb je iets meer mogelijkheden.

Colourpop Going Coconuts palette
Binnenkant Colourpop Going Coconuts palette

Doordat er vijf matte bruintinten in dit palette zitten kun je goed diepte creëren in je ooglook. Met een shimmer tint maak je de look dan helemaal af! De kwaliteit van Colourpop is erg goed, zeker voor de prijs die je betaalt. Meer informatie en mijn volledige review lees je via de link hierboven!

Nr. 4: Huda Beauty – Mercury Retrograde

Mercury Retrograde van Huda Beauty is een palette wat ik afgelopen maand weer ontdekt heb. Hij lag heel februari op mijn beautytafel in het kader van mijn One month, one palette uitdaging. Meer daarover vind je in mijn Instagram highlight terug.

Hudabeauty Mercury Retrogade oogschaduwpalette
Binnenkant Hudabeauty Mercury Retrogade oogschaduwpalette

De kwaliteit is goed en met deze kleuren kun je alle kanten op. Een neutrale look is mogelijk, maar je kunt gemakkelijk kleur toevoegen, zowel met matte als glinsterende oogschaduws. De gouden shimmer rechts onderin (tweede van rechts) is trouwens prachtig!

Ook over dit palette schreef ik eerder al een review. Net als over de budget-dupe van dit palette: W7 Cosmetics – Total Eclipse. Kun je niet kiezen welke van de twee je wil? Misschien heb je iets aan deze vergelijking: Beauty Battle! Mercury Retrograde vs. Total Eclipse.

Nr. 3: Colourpop – California Love

California Love is mijn favoriete palette van Colourpop (tot nu toe). Samen met Colourpop She’s a rainbow. Ik heb nog getwijfeld om dat palette in deze top 5 op te nemen, maar ik gebruik hem niet héél vaak. Dus dat vond ik dan niet eerlijk.

Colourpop California Love oogschaduwpalette
Binnenkant Colourpop California Love oogschaduwpalette

Going Coconuts bevat koele bruintinten, California Love heeft juist warme tinten, zowel matte als shimmer. Ze hebben een goede pigmentatie en je kunt er veel neutrale looks mee maken. Met de shimmers maak je die looks dan nét wat specialer. Een volledige review lees je hier: Colourpop California Love oogschaduwpalette.

Nr. 2: Anastasia Beverly Hills – Soft Glam II

Op nummer twee staat mijn enige ABH palette: Soft Glam II. Dit is een mini versie van het ‘grote’ Soft Glam palette en bevat kleuren die wat mij betreft perfect zijn voor een alledaagse look.

Anastasia Beverly Hills Soft Glam II palette
Binnenkant Anastasia Beverly Hills Soft Glam II palette

Met Noir en Mulberry kun je diepte aanbrengen (of een zwarte softe eyeliner) en met de shimmers maak je de look wat interessanter. Ook de kwaliteit is top, ik ben erg blij met dit palette! De volledige review lees je hier: Anastasia Beverly Hills – Soft Glam 2.

Nr. 1: BPerfect x Stacey Marie – Carnival III Love Tahiti

Hoe kan het ook anders, mijn BPerfect x Stacey Marie – Carnival III palette had al snel een plekje in mijn hart veroverd. Ik pak hem heel vaak om Instagram looks te maken. Alle kleuren zijn vertegenwoordigd! Het enige wat ik in het palette mis is een heldere geel. Maar die heb ik in andere paletten, dus prima. Of je gaat voor roze, groen, blauw of paars, je kunt bij het Carnival III palette terecht.

BPerfect Stacey Marie Love Tahiti Carnival 3 palette
Binnenkant BPerfect Stacey Marie Love Tahiti Carnival 3 palette

De kwaliteit is erg goed, de kleuren blenden gemakkelijk en geven veel pigment. Mijn favoriete kleur uit dit palette is Reef (de turquoise bijna helemaal links onder).

Meer over deze paletten lees je in de aparte reviews die ik erover schreef. Uiteraard is dit een momentopname, over een half jaar kan ik weer vijf andere favoriete oogschaduwpaletten hebben.

Wat zijn jouw favoriete oogschaduwpaletten?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Begin typing your search term above and press enter to search. Press ESC to cancel.

Back To Top